علیرضا صابری تولایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به خاطر اندک بودن شمار دانش آموزانی متقاضی تحصیل در این حوزه، تنها سه هنرستان هنرهای زیبا شامل دو هنرستان دخترانه و پسرانه در مشهد و یک هنرستان در شهر قوچان ارائه "رشته آواز ایرانی" را در زیر گروه موسقی بر عهده دارند.
وی ادامه داد: بر همین اساس "هنرستان موسیقی" به طور خاص و مجزا در خراسان رضوی وجود ندارد اما رشته های نمایش، سینما، موسیقی و گرافیک در سه هنرستان هنرهای زیبا در سطح این استان برای دانش آموزان هنرجو دایر است. با این وجود در صورت اطلاع از دانش آموزان علاقمند و متقاضی هیچگونه ممنوعیتی برای راه اندازی هنرستان موسیقی در خراسان رضوی وجود ندارد.
معاون اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در چارچوب فعالیت حوزه آموزشی کار و دانش نیز رشته موسیقی وجود دارد. در زیرگروه موسیقی نیز دو رشته "آواز ایرانی و آواز جهانی" به عنوان رشته های مصوب شورای عالی آموزش و پرورش ارائه می شوند. در این چارچوب هم اینک در خراسان رضوی فعلا فقط "رشته آواز ایرانی" فعال است.
وی بر نبود منع قانونی برای راه اندازی هنرستان موسیقی به صورت خاص و تخصصی تاکید و بیان کرد: فعالیت سه هنرستان هنرهای زیبا در خراسان رضوی جوابگوی نیاز متقاضیان است بنابراین فعلا نیازی به راه اندازی هنرستان تخصصی موسیقی نیست ولی در صورت به حد نصاب رسیدن شمار متقاضیان، این اقدام در دستور کار قرار می گیرد.
۵۸۰ هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش در خراسان رضوی فعالیت دارند. نیمی از این تعداد دخترانه و نیمی دیگر پسرانه هستند. در مجموع ۵۶ هزار هنرجو در هنرستانهای خراسان رضوی تحصیل می کنند. از این تعداد ۳۳ هزار نفر در هنرستانهای کاردانش و بقیه در هنرستانهای فنی حرفهای مشغول تحصیل هستند.
۳۸.۷ درصد دانش آموزان خراسان رضوی در شاخه فنی حرفه ای و کار و دانش تحصیل میکنند که این میزان بیش از میانگین کشوری است.
یک میلیون و ۲۲۲ هزار دانش آموز در خراسان رضوی مشغول تحصیل هستند که حدود ۹ درصد جمعیت دانش آموزی کشور را تشکیل می دهند.
۷۴۹۶/۱۸۵۸