معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اقدامات و فعالیتهای این شرکت برای رفع تنش و تامین آب پایدار کمی و کیفی شش شهر قرمز و 26 شهر زرد در حوزه آب شرب استان را اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، مهدی جهان طلب در این خصوص اظهار داشت: به دلیل افزایش دمای کمینه و بیشنه هوا در ماه های تیر و مردادماه امسال، ذخیره سازی آب به ویژه در ساعات شب به سبب استفاده شهروندان از وسایل خنک کننده آبی و همچنین آبیاری فضای سبز شهرها به کمترین میزان رسید و شبکههای توزیع با کاهش فشار مواجه شدند که با اقدامات فنی مدیریت شد.
وی میزان مصرف آب مشترکان در تیرماه سال گذشته را 16میلیون و 772هزار مترمکعب اعلام کرد که در سال جاری با 2.5درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 17میلیون و 206هزار مترمکعب رسید.
وی با اشاره به تمهیدات این شرکت از مهرماه هر سال تا تابستان آینده برای تامین آب شهرها گفت: هرهفته نسبت به تشکیل منظم جلسات کمیته تامین آب استان به ریاست بالاترین مقام شرکت با هدف تدوین برنامه جامع تامین آب هر شهر به تفکیک اقدام می شود.
به گفته جهان طلب درسال 97 نیز با پیش بینی تنش آبی برای 32 شهر در تابستان 98 طرح ها و پروژه های متعددی با اعتبار 508میلیارد ریال شامل حفر و تجهیز و جابجایی چاه ها برای افزایش توان تولید آب این شهرها تهیه و عملیاتی شد.
وی بابیان اینکه 98 درصد آب شرب مورد نیاز 73 شهر تحت پوشش آبفای خراسان رضوی از منابع زیر زمینی تامین می شود ، بارش های سال جاری را در بهبود سفره های زیرزمینی موثر ندانست و افزود: به جز قوچان که بخشی از آب شرب شهروندان از سد تبارک تامین می شود مابقی شهرهای همچنان متکی به چاه های زیرزمینی می باشند و همین موضوع ضرورت مدیریت مصرف آب توسط مشترکان را دوچندان ساخته است.
وی از گلبهار، تربت جام ، شاندیز، رضویه، نیشابور و قوچان به عنوان شهرهایی با وضعیت قرمز نام برد که میزان مصرف آب شرب در آن ها بیشتر از تولید می باشد ولی با اعمال مدیریت فشار شبکه و مصرف در تیر و مردادماه با کمترین تنش مواجه بودند.
به گفته وی در سلطان آباد هم با حفر یک حلقه چاه با توان تولید 25لیتر برثانیه ، در مشهدریزه با تعویض منصوبات دو حلقه چاه ومدیریت مصرف و افزایش توان تولید آب به میزان 5 لیتر برثانیه ، در تربت جام با افزایش ظرفیت برداشت از سه حلقه چاه به میزان 80 لیتر بر ثانیه و در تربت حیدریه با تجهیز دو حلقه چاه و خرید آب همراه با مدیریت مصرف و فشارشبکه ، تنش آبی موجود رفع شد و در شهرهای بردسکن ، خواف ، خلیل آباد و تربت حیدریه، ملک آباد، کاریز ،قلندرآباد، جنگل ، جغتای، طرقبه ، بجستان، گناباد نیز که در نقطه سر به سرآب قرار دارند با افزایش توان تولید و اعمال مدیریت مصرف و فشارشبکه تنش آبی به حداقل رسید.
معاون بهره برداری آبفای استان وظیفه ذاتی این شرکت را تامین آب کمی و کیفی اعلام کرد به گونه ای که ضمن کنترل مطلوب شاخصهای کیفی منابع تامین آب برای حفظ کلر باقیمانده در حد مطلوب، پارامترهای میکروبی و شیمیایی هم طبق استانداردهای ملی و سازمان بهداشت جهانی به طور مرتب پایش و کنترل می شود.
وی در بخش دیگری از مطالب خود به شش هزار و 400کیلومتر شبکه توزیع آب شرب در شهرهای استان اشاره و بر ضرورت تامین منابع مالی مورد نیاز نوسازی شبکه توزیع به میزان سالانه 5 درصد از سوی سازمان های مرتبط با تخصیص اعتبار به منظور عبور از شرایط تنش آبی در سال های آینده تاکید کرد.
به گفته وی در سال قبل 82 کیلومتر از شبکه توزیع آب شهرها بازسازی شد در حالیکه برای حفظ وضعیت موجود بایستی حداقل سالی 320 کیلومتر شبکه توزیع نوسازی شود.
وی همچنین اعلام کرد: با نظر مدیریت عامل آبفای استان یک دستگاه تانکر برای انتقال آب به روستاها در اختیار آبفای روستایی خراسان جنوبی قرار گرفت و دو دستگاه هم تحویل آبفای روستایی خراسان رضوی شد.