یک باغدار که تا کنون 13 تن محصول انگور یاقوتی خود را از تایباد به بازارهای کشور صادر نموده؛ یکی از مشکلات اساسی در حوزه کشاورزی را نابرابری در قیمت‌ها ذکر کرد، همچنین یکی از کارشناسان باغبانی جهاد کشاورزی تایباد نیز از تولید 660 تن انگور یاقوتی در تاکستان‌های این شهرستان خبر داد.

حبیب‌الله رجبعلی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: انگور یاقوتی درجه یک این تاکستان در روستای خیرآباد از توابع بخش مرکزی تایباد به بازار شهرهای مشهد، زاهدان، نیشابور و کرج صادر شده است. پیش‌بینی می‌شود در سال جاری تا 18 تن انگور یاقوتی درجه یک از این تاکستان روانه بازارهای هدف گردد.

وی انگور ترکمن چهار را بهترین نوع این محصول معرفی کرد و افزود: از ابتدا تا پایان زمان برداشت زمینه برای اشتغال 100 نفر کارگر فراهم می‌شود. این تاکستان به صورت سنتی آبیاری می‌گردد و با توجه به تغییر روش کشت حدود 2 و نیم هکتار دیگر به سبک جدید آبیاری در دست اقدام است.

قیمت‌های تعریف نشده مشکل اساسی در کشاورزی

این باغدار تایبادی بیان کرد: یکی از مشکلات اساسی در حوزه کشاورزی نابرابری در قیمت‌هاست، در این میان دلالان و سودجویان، جو بازار را ناهماهنگ می‌کنند. هیچ قیمت مصوبی برای خرید محصولات کشاورزی از کشاورزان و باغداران تعریف نشده و خریداران به صورت سلیقه‌ای خرید می‌کنند و با 2 برابر سود به دست مصرف کنندگان می‌رسانند همین امر سبب بالا رفتن قیمت‌ها شده است.

رجبعلی‌زاده گفت: در سال جاری انگور درجه یک به قیمت 40 هزار ریال از باغدار خریداری شده و تا 120 هزار ریال در بازار عرضه شده و در بیشتر مناطق قدرت خرید مردم را کم کرده است.

وی یکی دیگر از مشکلات در این حوزه را این گونه تشریح کرد: در زمان برداشت محصول، تامین خودروی سنگین برای حمل و بارگیری با مشکلات فراوانی روبه‌رو می‌شود بیشتر راننده‌ها قیمت‌ها را بالا برده و محصولاتی نظیر انگور که زودتر در معرض خراب شدن است باغدار به ناچار تَن به هر قیمتی می‌دهد.

رجبعلی‌زاده افزود: باید یک صنف تشکیل شود تا در زمان برداشت محصولات کشاورزی قیمت حمل بار و خرید محصول از کشاورز با یک قیمت مصوب شده انجام شود تا به این وسیله دست واسطه‌گران از بازار کوتاه شود و انواع محصولات به قیمت مناسبی به دست مصرف کنندگان برسد.

تولید 660 تن انگور یاقوتی از تاکستان‌های تایباد

در ادامه یکی از کارشناسان باغبانی جهاد کشاورزی تایباد به ایسنا گفت: امسال 660 تن انگور یاقوتی از 74 هکتار از باغات این شهرستان برداشت شد.

محمود تنها عنوان کرد: تاک معمولا پس از سه سال بار اقتصادی خواهد داشت و در این مدت نگهداری از تاکستان بسیار حائز اهمیت است در سال سوم از فروردین ماه که زمان بیداری تاک به شمار می‌رود تا تیرماه محصول به بار نشسته و آماده برداشت است.

وی ادامه داد: امسال از ابتدای بهمن ماه تا پایان فصل برداشت 50 نفر به طور مستقیم در نگهداری، هرس کردن، سم پاشی، آبیاری و جمع‌آوری محصول فعالیت داشتند.

تنها با اشاره به اینکه امسال سطح باغات انگور این شهرستان نسبت به سال زراعی گذشته ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است، مطرح کرد: ارقام یاقوتی، ترکمن چهار، عسگری و پیکامی از مهم‌ترین انواع انگورهایی است که در این منطقه مورد کشت و استفاده قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه خربزه و هندوانه یک محصول برند و نامی برای تایباد است اما از نظر درآمدزایی شامل هزینه‌های بالای کاشت و نگهداری محصول ضررهای فراوانی را برای کشاورزان به همراه دارد به طور مثال اگر آفتی مانند قارچ شایع شود کل دشت خربزه از بین خواهد رفت و این در صورتی است که در تاکستان به دلیل عدم ارتباط محصول با زمین می‌توان راحت‌تر جلوی خسارت را گرفت و تا حدود 95 درصد قابل کنترل خواهد بود.

تنها گفت: تاکنون برگزاری دوره‌های آموزشی، بازدید از اراضی کشاورزی مناطق دیگر و استفاده از تجارب کشاورزان دیگر در راستای توسعه کشت محصولات کشاورزی در تایباد انجام شده است.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.