مدیر جهاد کشاورزی بردسکن گفت: بردسکن با داشتن 10هزار هکتار باغات پسته رتبه دوم استان را در سطح زیر کشت و تولید دارد و شهرآباد قطب تولید پسته در منطقه است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شهرآباد، حسین محمدی مدیر جهاد کشاورزی بردسکن پس از بازدید از باغات پسته در شهرآباد، در جلسه پیشگیری از وقوع جرم که با محوریت موضوع سرقت از باغات با حضور فرماندار، دادستان و دیگر اعضای این کارگروه در محل دادگستری بردسکن تشکیل شد، اظهار کرد: با توجه به توجیه اقتصادی محصول پسته، بهترین نگهبان، باغداران و مردم روستا هستند که امید است با تعامل و همدلی و با پیشگیری لازم ، سرقتی را از باغات نداشته باشیم.
وی فعالیت 52 واحد ترمینال ضبط پسته را در بردسکن، مورد اشاره قرارداد واظهار کرد: پسته بردسکن در ارقام مختلف تولید میشود وسال گذشته اقتصاد شهرستان در کنار دیگر محصولات باغی و زراعی از فروش این محصول استراتژیکی بود.
مرتضی میرزایی رئیس دادگستری بردسکن، گفت: حضور فیزیکی بسیجیان در کنار نیروی انتظامی بازدارنده است لذا باغداران پسته هم تمهیدات لازم برای پیشگیری از بروز سرقت از باغات پسته را فراهم آورند.
رئیس دادگستری بردسکن، استفاده از نگهبان، استفاده از ظرفیت بسیج، ارشادات ائمه جماعات و تذکرات آنان را امری ضروری نام برد و اظهار داشت: باید تدابیری اندیشیده شود تا راههای جلوگیری از سرقت برای سارقان ایجاد نشود.
رئیس دادگستری بردسکن، از مدیران ذیربط خواست با برگزاری جلسه ای با مدیران ترمینالهای ضبط پسته در شهرستان، تذکرات لازم به آنان داده شود.
وی عدم خرید محصول پسته را پیش از زمان برداشت توسط متصدیان ترمینالها ونیز قنادان و شیرینی فروشی ها یاد آور شد وافزود: خریداران باید در زمان خرید ضمن شناسایی فروشنده،خود را از مظان اتهام دور کنند ومواظب خرید خود از افراد معلوم الحال باشند.
میرزایی هماهنگی و همدلی در این مهم را یاد آور شد و بر همکاری با دهیاران واعضای شورای اسلامی در روستا تاکید کرد.
احمد فرزانه، دادستان بردسکن هم در این جلسه، بر اطلاع رسانی وروشنگیری پلیس در امر جلوگیری از سرقت های احتمالی از باغات در محل روستا هاودر جمع مردم تاکید کرد وافزود: هرجا زمینه را برای سارق امن جلوه دهیم، ضربه لازم را از همان نقطه تجربه می کنیم.وامروز کلام بازدارنده میباشد
وی بر جلوگیری و رعایت اصول پیشگیری توسط باغداران تاکید کرد و اظهار داشت: پلیس دارای بهترین تجربه در این زمینه است لذا با برگزاری جلسات در محل روستاها اطلاع رسانی و آگاه رسانی لازم را داشته باشند.
فرزانه با بیان اینکه اکثر سارقان شناسایی شده هستند، گفت: از آنجایی که بیشتر سرقتها بر اثر غفلت و سهل انگاری واقع می شود بنابر این کشاورزان و باغداران باید به این مهم توجه داشته باشند و در بازدیدهای که پلیس انجام میدهد باید نواقص اعلامی را مرتفع و راههای نفوذ سارق را باید گرفت تا سرقت های احتمالی از محصولات کشاورز کاهش یابد و حتی کشاورزان خود باید در نگهبانی و حراست از دسترنج سالیانه در کنار پلیس و نیروهای بسیج باشند و در غالب گشتهای ترکیبی همکاری تنگاتنگی داشته باشند.
وی اعتیاد سارقان را یکی از عوامل بروز سرقت ها نام برد و تاکید کرد: کسانی که در امر خرید محصولات کشاورزی اعم از دلالان یا افراد دارای ترمینال حتما باید مراقبت و مواظبت در خرید محصول را از افراد داشته باشند و حتی در دفتری کلیه خرید روزانه و مشخصات فروشنده را ثبت وضبط کنند و از خرید هرگونه محصول ازافراد مشکوک خودداری و در اسرع وقت مراتب به پلیس گزارش گردد درغیر اینصورت این گونه افراد هم همانند سارقین به اتهام خرید مال مسروقه قابل تعقیب خواهند بود.