پنجمین جلسه کمیته اشتغال شهرستان قاینات با حضور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از بیرجند، عباس رکنی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی با بیان گزارشی از روند اجرای طرح اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری در استان گفت: تاکنون به 1790طرح به مبلغ 250 میلیارد تومان از محل اعتبارات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری در استان تسهیلات پرداخت شده است که شهرستان قاین با دریافت تسهیلات 197طرح به مبلغ 19میلیارد و 700 میلیون تومان و پیشبینی ایجاد 1009فرصت شغلی در شهرستان توانسته از این تسهیلات ارزان قیمت بهره مند شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان جنوبی با تشریح تفاهمنامه منعقده فی مابین صندوق کار آفرینی امید با وز0ارت متبوع اظهار داشت: سهم استان خراسان جنوبی از این اعتبارات نه میلیارد و هفتصد میلیون تومان است که از کمیته اشتغال شهرستان می خواهیم ضمن اولویت دادن به طرح های توجیه دار و متناسب با پتانسیل ها و ظرفیت های شهرستان نسبت به جذب حداکثری اعتبارات از محل این تفاهم نامه توسط کارفرمایان و تعاونگران اقدام کند.
رکنی ضمن قدردانی از عملکرد کمیته نظارت در شهرستانها که به ریاست فرمانداران برگزار و به صورت مداوم رصد شده است اعلام کرد: استان خراسان جنوبی جزو استانهایی بوده که کمترین میزان انحراف را در تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری در کشور داشته است و نظارت ها در این زمینه باید تداوم یابد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در تشریح طرح "یارانه دستمزد" اظهار داشت: بر اساس بند(الف) تبصره 18 قانون بودجه ، دستورالعمل پرداخت یارانه دستمزد با اولویت مناطق کم برخوردار و مناطق غیربرخوردار از اشتغال با اولویت 8 استان محروم و کم برخوردار ابلاغ شد.
وی افزود: یارانه دستمزد وجهی است که توسط دولت به موجب شیوه نامه به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی که به افراد بیکار بین 20تا 35 سال اطلاق می شود که فاقد سابقه بیمه پردازی برای مدت سه ماه یا بیشتر باشند؛ به عنوان یارانه، به کارفرما(شخص حقیقی یا حقوقی که در ماده 3 قانون کار جمهوری اسلامی ایران و بند 4ماده 2قانون تامین اجتماعی تعریف شده و اداره کارگاه یا موسسات موضوع این دستورالعمل را بر عهده دارد) پرداخت می شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار داشت: سقف بهره مندی هر کارگاه برای استفاده از نیروی کار شغل اولی معادل حداکثر 50درصد نیروی کار موجود است.
وی افزود: بر اساس اصلاحات صورت گرفته در دستورالعمل؛ شهرستانهای کم برخوردار از اشتغال که نرخ بیکاری آنها بالاتر از نرخ بیکاری کشور است، با اولویت شهرستانهای دارای نرخ بیکاری بالاتر از میانگین استانی، مطابق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن از سوی مرکز آمار ایران در سال 95 مشمول این دستورالعمل شدند که شهرستان قاینات با نرخ بیکاری معادل 15.4 بر اساس سرشماری نفوس و مشکن سال 95 و شهرستانهای نهبندان، درمیان و سرایان در استان خراسان جنوبی می توانند از طرح یارانه دستمزد بهره مند شوند.
وی ادامه داد: طول دوره پرداخت یارانه دستمزد به ازاء هر نیروی کار شغل اولی با تایید دستگاه هماهنگ کننده تا سقف 12 ماه است.
رکنی سهم استان را در این طرح معادل 1155نفر اعلام کرد که میزان یارانه دستمزد، معادل 30 درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار است که بر اساس صورت وضعیت مزد ارسالی به سازمان تامین اجتماعی محاسبه و پرداخت می شود.
در این جلسه کریمی فرماندار شهرستان قاینات ضمن قدردانی از حضور مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهرستان ، اظهار داشت: راهبردهای اساسی سال جاری دولت تدبیر و امید، توجه به اشتغال،رونق تولید و رفع دغدغه های معیشت اقشار ضعیف می باشد.
فرماندار و رئیس کمیته اشتغال شهرستان قائنات در ادامه با تأکید براینکه،رونق تولید مؤلفه اصلی صنعت و اقتصاد کشور را تشکیل می دهد؛ بیان داشت: طرح یارانه دستمزد و ارئه تسهیلات تفاهم نامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق کارآفرینی امید، می تواند نقش بسزایی در تأمین بخشی از دستمزد کارگران توسط دولت و ایجاد اشتغال پایدار را در پی داشته باشد.