رئیس گمرک افغانستان گفت: آمادگی داریم گمرکات خود را ۲۴ ساعته کنیم زیرا میخواهیم روابط اقتصادی و تجاری گسترش یابد.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، احمد رشاد پوپل در دیدار با استاندار خراسان رضوی، اظهار کرد: سفر آخر ما سه سال پیش در هفتمین اجلاس روسای سازمان اکو در تهران بود که با رییس کل گمرکات اشتراک کردیم.
وی با اشاره به اهداف سفر خود به ایران، گفت: هدف اول همکاریهای گمرکی است. افغانستان در سال ۸۳ اولین موافقتنامه همکاریها با ایران را امضا کرد. در سفرهای گذشته روی مسایل گمرکی صحبتهایی داشتیم از جمله تبادل اطلاعات گمرک و شبکه گمرکی بود که 2.5 سال پیش انجام شد اما به دلایلی آغاز نشد. با رئیس کل گمرکات ایران تفاهمنامه همکاریهای گمرکی امضا کردیم که امیدواریم این تبادل اطلاعات و شبکه گمرکی آغاز شود.
پوپل افزود: دوم مساله قاچاق اموال از خاک ایران به طرف افغانستان است. از سالهای گذشته در امتداد مرز افغانستان و ایران بازارچههایی به منظور رفع ضرورت ساکنان آن ساخته شد که طرف افغانستان و ایران در آن فعال بودند و اشخاص و ساکنان اجناس را آورده و داد و ستد داشتند. متاسفانه بازارچهها در سالهای گذشته اموال بیکیفیت و تاریخ گذشته را به طرف افغانستان میآورند، گمرک و جاده مواصلاتی نیز وجود ندارد.
رئیس گمرک افغانستان بیان کرد: این امر چند مشکل به وجود آورده که فرار مالیاتی، ضربه زدن به اقتصاد داخلی و بالا بردن سطح عدم پرداخت مالیات است.امیدوارم شما با ما همکاری کنید تا این اجناس به طرف مرز ما نیاید. ممکن است قاچاق انسان و مواد مخدر نیز رخ دهد. در دیداری که با استاندار سیستان داشتم ایشان نظرات خوبی را مطرح کردند، امیدواریم در سفر به خراسان جنوبی نیز با استاندار این استان به نتیجهای برسیم تا در آینده راه حل مناسبی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه مساله دیگر چابهار است، عنوان کرد: چابهار از نظر استراتژیک برای ما بسیار مهم است. در سفر سه سال گذشته به چابهار کارهای خوبی صورت گرفت و پروژهها در حال تکمیل شدن است. سرمایهگذاری انجام شده اما چالشها و مسایلی وجود دارد. از جمله این مسائل حمل و نقل و ترانزیت کالا است که باید رفع شود تا از چابهار استفاده بهتری صورت گیرد. افرادی که در چابهار سرمایهگذاری کردند، مساله اقامت دارند که چالشها و مشکلاتی به وجود آورده و برای خارج شدن از بازار چابهار باید اجازه بگیرند.
پوپل خاطرنشان کرد: مساله دیگر یکسان ساختن و همسان ساختن مراحل گمرکی است که صحبتهایی با رئیس کمرگ ایران داشتیم و آمادگی داریم گمرکات خود را ۲۴ ساعته کنیم زیرا میخواهیم روابط اقتصادی و تجاری گسترش یابد. لازم است ساعتهای کاری نیز بیشتر شود و در روزهای کاری نیز باید هماهنگی داشته باشیم. باید در دراز مدت گمرکی باشد که طرف ایران و افغانستان مراحل آن را انجام دهند.
رئیس گمرک افغانستان با اشاره به اینکه در دوغارون که تخلیه و بارگیری صورت میگیرد، مساله تخریب جاده افغانستان مطرح است، مطرح کرد: برنامههایی داریم که باسکول و سیستم وصل شود و دقیق وزنگیری صورت گیرد. از همکاران گمرک خواستیم که با ما همکاری کنند. در حمل و نقل کالاها هر دو کشور نقصهای متعددی وجود دارد که باعث دلسردی میشود. باید به این موضوع رسیدگی شود تا هم از چابهار و هم از سایر بنادر استفاده کنند.
وی ادامه داد: جلسات بسیار خوبی داشتیم و امیدواریم سفر ما باعث گسترش روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور شود .افغانستان و ایران همسایه و برادر هستند و مشترکات بسیار زیادی دارند. ما به دنبال عملی شدن سفرها هستیم، سفر ما نباید تشریفاتی باشد و باید اقدام صورت گیرد. یکی از مواردی که در سفر گذشته مطرح کردیم، تبادل کارت گمرکی است که امیدواریم این بار عملیاتی شود.
انتهای پیام
انتهای پیام
کپی شد