مدیر علمی رویداد رشد آفرینی گفت: تمرکز این رویداد بر روی ترویج کارآفرینی است که گاهی اوقات فرصت و جایگاه کمتری در این رویدادها دارد و زمان کمی را به توانمندسازی اختصاص میدهیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد،غلامرضا عباس زاده مدیر مرکز نوآوری شهرداری در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: فراخوان رویداد رشد آفرینی از دیروز آغاز شده و تا ١٣ مرداد ادامه دارد؛ پیش بینی مرکز نوآوری شهرداری و مرکز رشد ict پارک علم و فناوری خراسان رضوی ثبت نام بیش از ١٢٠ ایده در این رویداد است.
وی افزود: در تاریخ ١٥ مرداد کارگاه ارائه استارتاپی را برگزار خواهیم کرد و در ١٧ مرداد نیز ایدههای مرتبط با حوزه شهری مشهد مشخص میشوند که در رویداد رشد آفرینی برای ارائه ایده شرکت میکنند.
همچنین دکتر علی جاهدی مدیر علمی این رویداد گفت: رویداد رشدآفرینی در تعامل چند بازیگر اصلی اکوسیستم کارآفرینی و نظام نوآوری استان تعریف و طراحی شد. رویداد رشدآفرینی یک مدل تکامل یافته از رویداد کارآفرینی است که در چند سال گذشته با عناوینی مانند استارتآپ ویکند و یا رویدادهای استارتآپی شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: رویداد رشدآفرینی تمرکز ویژه بر روی مسائل واقعی شهر مشهد دارد و شهرداری مشهد به عنوان یک نهاد عمومی جهتدهی میکند، مخاطبین رویداد برای محورهایی که مشخص شده، ایدههای خود را ارائه میکنند و ما علاقهمند هستیم که در شهر مشکلات کسبوکارهای نوپا حل شود.
مدیر علمی رویداد رشدآفرینی مطرح کرد: شهرداری مشهد سعی میکند به عنوان نهاد صاحب مسئله در این رویداد، در کنار پارک علم و فناوری و شرکت سرمایهگذاری مسائل خود را در اختیار علاقهمندان به کارآفرینی قرار دهد تا مسائل خود را از طریق استارتآپها حل کند.
جاهدی تشریح کرد: مدل جدیدی از رویدادها به عنوان رویدادهای ریورسپیج (ارائه معکوس) در چند سال اخیر شکل گرفته است و ما سعی میکنیم که در این رویداد، با ریورسپیچ جلو برویم و اینگونه نیست که علاقهمندان و مخاطبین این رویداد در هر فضا و موضوعی که علاقه دارند، کار کنند. بلکه باید در این امر مهم گامهای موثری برداشته شود.
وی افزود: رویداد رشدآفرینی با محورهای آلودگی هوا، پسماند و پارکها و فضای سبز شهری کار خود را آغاز خواهد کرد و علاقهمندان میتوانند ایدههای خود را در این سه محور مورد نظر داشته باشند.
مدیر علمی رویداد رشد آفرینی خاطر نشان کرد: تمرکز این رویداد بر روی ترویج کارآفرینی است که گاهی اوقات فرصت و جایگاه کمتری در این رویدادها دارد و زمان کمی را به توانمندسازی اختصاص میدهیم.
وی با بیان اینکه «در رویداد رشدآفرینی که سه گام اصلی دارد،به طور ویژه موضوع توانمندسازی مورد توجه قرار گرفته است»، گفت: گام اول رویداد ایدهپردازی و گام دوم کمپ آموزشی استارتآپی و یا کارآفرینی است که در بازه زمانی دو هفتهای انجام میشود. در گام سوم مسابقه نهایی استارتآپی برگزار میشود. انتظار داریم علاقهمندان در این دورهها نسبت به مفاهیم کارآفرینی آشنا شوند و آنها را فرا بگیرند.
جاهدی بیان کرد: تیمهایی که وارد این فضا میشوند در معرض آموزش قرار میگیرند و اساتید و منتورهای کسبوکار که بسیار در این زمینه با تجربه و از دانش ارزشمندی برخوردار هستند در کنار تیمها قرار میگیرند و سعی میکنند افراد را با ایدههایی که ارائه کردند، توانمندتر کنند.
وی اضافه کرد: لازم به ذکر است تمامی تیمهایی که در همایش اول ایده خود را ارسال میکنند فارغ از اینکه اول، دوم و یا سوم شوند این امکان را دارند که در گام دوم همراه رویداد رشد آفرینی باشند و در این گروه توانمندسازی قرار گیرند. همچنین افرادی که نتوانستند در بازه زمانی مشخص، ثبتنام و ایده خود را ارسال کنند هم این فرصت را خواهند داشت که بعد از همایش به این کمپ بپیوندند و در کارگاههای آموزشی حضور به عمل آورند.
مدیر مرکز رشد ICT پارک علم و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: باید در حوزه توانمدسازی روی تشخیص مسئله و مهارتهای حل مسئله تمرکز کنیم و اگر این اتفاق رخ دهد کمتر شاهد ایدههای تکراری و یا فاقد نوآوری و ارزشآفرینی برای شهر، استان و کشور خواهیم بود. اگر مخاطبین ما بیشتر بتوانند مسائل را تشخیص دهند، کشف کنند و فرصتهای کارآفرینی را به دست آورند قطعا راه و روشهای حل مسئله کارآمدتر خواهد شد.
جاهدی با اشاره به اینکه «در کنار کارگاههای آموزشی هشت منتورینگ و یا مربی وجود دارد»، خاطر نشان کرد: همه تیمهایی که در این فرآیند توانمندسازی حضور دارند با یکی از منتورها ارتباط برقرار میکنند و در بازه زمانی مشخص به صورت تخصصی روی آن تیم و ایده متمرکز میشوند و تیمها را در ضعفهایی که با آن مواجه هستند، کمک میکنند.