نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در نشستی مشترک با شهردار مشهد بر لزوم ساماندهی و فعال شدن موقوفات و رقبات حاشیه شهر مشهد تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، جلسه مشترک اداره کل اوقاف خراسان رضوی و شهرداری مشهد در خصوص تبدیل به احسن موقوفات منطقه ثامن و افزایش بهره وری و سرمایه گذاری موقوفات مشهد با حضور جمعی از مسئولان اوقاف خراسان رضوی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه محمدرضا کلایی، شهردار مشهد با اشاره به اینکه برخی ظرفیت ها در شهر وجود دارد که متعلق به سازمان اوقاف است، افزود: معتقدیم میتوانیم از ظرفیتهای موجود و بلااستفاده در این سازمان استفاده بهتری ببریم.
وی افزود: در انجام وظایف اوقاف و امور خیریه که منابعی صرف امور خیریه می شود، می توان صرفه جویی هایی انجام داد. یعنی در مواردی که اوقاف سرمایه گذاری و هزینه می کند، با ایجاد یک مدل اقتصادی، می توانیم کدهای هزینه ای را به کدهای درآمدی تبدیل کنیم تا باری از روی دوش سازمان اوقاف برداشته شود.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محمد احمد زاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز با بیان اینکه اوقاف به دور از سیاست در زمینه های فرهنگی و اجتماعی فعالیت دارد، تصریح کرد: در خصوص انجام پروژه ها و حل مسائل، برخی الزامات شرعی وجود دارد که باید رعایت شود.
وی افزود: ما از ارتقا در بهره وری استقبال می کنیم. در خصوص جا به جایی منابع هم تعاملاتی با شهرداری وجود دارد.
در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز با تأکید بر اینکه مسائل حاشیه شهر مشهد باید به طور خاص پیگیری شود، بیان کرد: در حاشیه شهر اگر موقوفات و رقباتی وجود دارد که می تواند کمک کننده باشد باید به صورت درست بارگذاری شود تا به نتیجه دلخواه منتهی شود.
وی با اشاره به طرح نوسازی بافت فرسوده منطقه ثامن مشهد گفت: در اجرای طرح نوسازی بافت فرسوده منطقه ثامن همکاری می کنیم لکن در موضوع مساجد با شهرداری اختلاف نظر داریم.
حجت الاسلام خاموشی افزود: اصل بر تثبیت و حفظ مسجد است مگر اینکه ضرورت غیر قابل چشم پوشی وجود داشته باشد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: با اینکه چند مسجد تخریب و به صورت تجمیعی یک مسجد ساخته شود موافق نیستیم.
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی اظهار کرد: عرصه مساجدی که بنا به ضرورت در معابر عمومی واقع شده اند بایستی با یک رنگ مشخص از سایر قسمت ها متمایز باشد تا مردم بدانند اینجا قبلا مسجد بوده و در حفظ طهارت آن مراقب باشند.
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی گفت: اماکن تاریخی به عنوان هویت فرهنگی شهر باید حفظ شوند.