رئیس مجتمع آموزش عالی سلامت و مدیر شبکه بهداشت و درمان درگز گفت: از ابتدای آغاز طرح ملی کنترل فشار خون تاکنون 27 هزار و 611 نفر از افراد بالای ۳۰ سال ایرانی و غیر ایرانی ساکن در این شهرستان در طرح شرکت کردند.

خلیل پاریاب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، جمعیت این شهرستان را حدود 75 هزار و 730 نفر اعلام و اظهار کرد: از این تعداد ۵۷ درصد را جمعیت شهری و ۴۳ درصد دیگر را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد افراد مناطق روستایی و 50 درصد از مناطق شهری در این طرح شرکت کردند و 39 هزار و 720 نفر از مراجعه‌کنندگان را افراد بالای 30 سال تشکیل داده که 60 درصد آن‌ها از مناطق شهری هستند.

پاریاب افزود: از مجموع غربالگری انجام شده در این طرح تاکنون یک‌هزار و 442 نفر با فشارخون بالا شناسایی شدند که ۵۸۶ نفر در مناطق شهری ، ۱۰۸ نفر در بخش‌های نوخندان لطف‌آباد چاپشلو، ۴۸۰ نفر شهر درگز و ۲۶۸ نفر در مناطق روستایی بودند و از فشار خون بالای خود اطلاع نداشتند.

وی با اعلام اینکه از تعداد افراد کنترل شده 1875نفر مبتلا به دیابت بودند، افزود: در اجرای این طرح ملی در درگز 64 واحد شامل 45 خانه بهداشت، 10 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، پنج پایگاه بهداشتی و چهار اکیپ سیار در سطح شهرستان تا پایان وقت اداری روز ۱۵ تیرماه فشار خون شهروندان را اندازه‌گیری کردند.

پاریاب تعداد کنترل شدگان را 11 درصد بیشتر از جمعیت هدف تعیین شده ذکر کرد و گفت: طی سال‌های اخیر شایع‌ترین علت فوت در کشور بیماری قلبی و عروقی است که پیش زمینه آن بیماری فشار خون است همچنین این بیماری خاموش عامل و منشاء ناتوانی، معلولیت، سکته‌های مغزی و آسیب‌های کلیوی است.

او بیان کرد: ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان در طرح غربالگری و کنترل فشارخون شرکت کردند از این تعداد حدود ۷۰۰ نفر مادر باردار بودند. همچنین تعداد ۳۰۳ نفر دارای سابقه سکته قلبی، ۹۱ نفر دارای سابقه سکته مغزی و 86 نفر دارای نارسایی کلیه اعلام شدند.

وی اظهار کرد: بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود اطلاع ندارند و متاسفانه 50 درصد افرادی که از فشار خون خود مطلع هستند دارو مصرف نکرده و تحت درمان نیستند از این رو یکی از توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی در حوزه کنترل بیماری‌های غیر واگیر، کنترل فشارخون است.

این برنامه همزمان با ابلاغ دانشگاه علوم پرشکی از ۲۷ اردیبهشت ۹۸ مصادف با روز جهانی فشار خون در دو مرحله آموزش و اطلاع‌رسانی آغاز و تا 15 تیرماه اجرا شد. در این طرح به ارزیابی، شناسایی و مراقبت و درمان بیماران مبتلا به فشار خون بالا و گردآوری، پردازش و تحلیل داده‌های مهم‌ترین عامل خطر بیماری قلبی عروقی شامل فشار خون بالا پرداخته شد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.