علی غفوری مقدم روز یکشنبه در نشست قرارگاه رسانه ای اقتصاد مقاومتی که با حضور مدیران رسانه های مختلف خراسان رضوی برگزار شد افزود: کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی اختیارات مشخصی دارد اما تاکنون تصمیمات خوبی با نظارت ستاد تدبیر استان در کنترل قیمت کالاهای اساسی گرفته است از جمله این که در مقطعی خروج دام زنده و گوشت از استان ممنوع شد زیرا قیمت گوشت و دام زنده به اوج خود رسیده بود.
وی اضافه کرد: همزمان با این موضوع، سهمیه ای به میزان هزار و 500 تن گوشت قرمز برای تنظیم بازار استان دریافت و در شبکه های مختلف توزیع شد که این مهم باعث کنترل قیمت گوشت گردید به طوری که هم اینک قیمت گوشت قرمز در مشهد پایین تر از قیمت میانگین آن در کل کشور است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با تصمیم و تدبیر کارگروه تنظیم بازار استان همچنین قیمت مرغ به تعادل رسید و حتی روند نزولی یافت به طوری که هم اینک قیمت هر کیلو گوشت مرغ کشتار روز بین 105 تا 115 هزار ریال در استان به فروش می رسد.
غفوری مقدم افزود: به منظور تنظیم بازار خراسان رضوی در ماه رمضان 10 هزار و 400 تن شکر برای مصرف بخش صنف و صنعت و هزار و 600 تن شکر برای مصرف خانوار تامین و بخشی از آن توزیع شده است و این اقدامات نشان می دهد که دولت درصدد اصلاح قیمت شکر برآمده است و قیمت شکر تغییر خواهد کرد.
وی ادامه داد: یکی از تصمیمات موکد در ستاد تنظیم بازار این بوده که کالاهای اساسی زیر پوشش طرح تنظیم بازار با کد ملی سرپرست خانوار توزیع شود اما سهمی که از این اقلام به استان اختصاص می یابد محدود و شبکه توزیع گسترده است لذا این کار پیچیدگیهای خود را دارد.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: شبکه توزیع مورد نظر این سازمان برای اختصاص کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار، فروشگاههای بزرگ، فروشگاه های زنجیره ای و نهادهای حمایتی است.
غفوری در تشریح دلایل گرانی ماکارونی افزود: قیمت گندم افزایش یافت و از هر کیلو 9 هزار ریال به 18 هزار و 500 ریال رسید و این مهم باعث افزایش 70 درصدی قیمت ماکارونی شد.

* نیمی از انرژی حوزه بازرسی صرف تبیین مفهوم گرانی از گران فروشی می شود
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: 50 درصد انرژی حوزه بازرسی این سازمان صرف تبیین مفهوم گرانی از گران فروشی می شود و باید رسانه ها بین گرانی و گران فروشی تفکیک قائل شوند.
علی با خرد افزود: رسانه ها، مردم و حتی مدیران دولتی دیواری کوتاهتر از حوزه بازرسی و نظارت پیدا نمی کنند و همه گرانی را به پای ضعف بازرسی و نظارت می گذارند.
وی ادامه داد: اگر قیمت پیاز، گوشت یا خرما افزایش یافته به دلیل گران فروشی نیست بلکه هزینه تولید افزایش یافته است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: گران فروشی در صورتی اتفاق می افتد که کالایی احتکار و سپس با قیمت بالاتر در بازار عرضه شود یا فروشندگان درصد قانونی سود خود را رعایت نکنند.
با خرد افزود: در نیمه دوم سال گذشته با تشکیل ستاد مبارزه با احتکار و اختفای کالا و همکاری نزدیک و مناسب دادستانی، ورود به عرصه تخلفات و گرفتن حکم برای توقیف کالا بسیار آسانتر از گذشته شد و 83 پرونده احتکار به ارزش هزار میلیارد ریال در سه ماهه پایانی سال گذشته در خراسان رضوی تشکیل شد.
وی ادامه داد: نمی توان بحث احتکار را بیش از اندازه برای مردم تشریح کرد چون مردم نگران می شوند و به احتکارهای خانگی روی می آورند که این موضوع بسیار خطرناک است.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: میزان کالاهای احتکار شده ای که توسط سازمان صنعت استان در سال گذشته کشف شد آن قدر زیاد نبود که به عنوان کالاهای اساسی در طرح تنظیم بازار استفاده شود.
با خرد در مورد تنظیم قیمت گوشت مرغ نیز افزود: علت افزایش قیمت گوشت مرغ نرسیدن به موقع نهاده به مرغدار و همچنین بروز مشکلاتی در بحث حمل و نقل بود که با ورود دادگستری به این موضوع 50 نفر در تهران بازداشت شدند و عده ای نیز در مشهد به مرز بازداشتی رسیدند.
وی با اشاره به نوسان قیمت گوشت مرغ طی سال گذشته اضافه کرد: قیمت مصوب دولت برای گوشت مرغ رعایت نشد اما با توزیع مرغ گرم و تفاهم با مرغداران برای رسیدن به یک قیمت منطقی، قیمت مرغ در بازار کنترل شد.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در مقطعی که مرغ گرم گران بود کشتار زیادی بیش از حد مصرف بازار استان انجام و گوشتها توزیع شد اما مردم همه مرغهای توزیع شده با قیمت بالا را خریداری کردند و این ناشی از همان ترسی بود که مردم از کمبود در بازار و گران شدن اقلام داشتند.
با خرد افزود: پنج هزار تن مرغ گرم و منجمد طرح تنظیم بازار توسط شبکه توزیع شامل بازار شهرداری و بازار بسیج و فروشگاههای رفاه در مناطق کم برخوردار استان توزیع شده است.
وی با اشاره به کنترل قیمت ماکارونی برای ماه رمضان امسال ادامه داد: از فروردین ماه امسال، دولت هیچ آردی به کارخانجات اختصاص نداد و آنها همه ماکارونی خود را در بازار توزیع کردند سپس در ابتدای اردیبهشت ماه قیمت گندم به هر کیلو 18 هزار و 500 ریال رسید و باعث گرانی قیمت محصول آردبری مانند ماکارونی شد.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: به همین منظور 70 تن ماکارونی انبارهای استان خارج و در بازار توزیع شده است و 130 تن دیگر هم در جایی کشف و با 200 هزار بسته تولیدی کارخانجات با قیمت قبلی در بازار استان توزیع شد.
با خرد افزود: هم اینک تمام قیمت اقلام استانی و ملی در سامانه 124 قرار گرفته و قابل مشاهده برای همگان است.
1922/7489
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.