کرمعلی قندالی روز سه شنبه در مراسم آغاز ساخت بند خاکی روستای ذوالفرخ بخش روداب شهرستان سبزوار افزود: بارندگیهای امسال کشور را از معضلات خشکسالیهای اخیر ‌نجات داد و کمبود آب و علوفه در مناطق عشایری را که آزاردهنده بود برطرف کرد.
وی اضافه کرد: هم اینک مراتع مناطق عشایری پر از علوفه است که این میزان علوفه برای چرای پاییزه نیز ذخیره می شود.
رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به احداث سازه های آبی در مناطق عشایری گفت: سازه های آبی با هدف تامین آب شرب و دام عشایر و فعالیتهای کشاورزی احداث می شود اما از دیگر اهداف ایجاد بندهای خاکی حفظ محل استقرار پایین دست از خطرات و استفاده بهینه از آبهای ذخیره شده است.
قندالی افزود: بارندگیهای امسال شرایط مناسبی برای ایجاد بندها فراهم کرده و احداث این بندها در روند ثبات جمعیت و توسعه مناطق عشایری کشور موثر است.
وی با اشاره به سیلهای دو ماه گذشته کشور ادامه داد: 24 هزار راس دام عشایری بر اثر سیلابها تلف شد که با مصوبه هیات دولت مقرر شد به ازای هر راس دام تلف شده پنج میلیون ریال کمک بلاعوض و پنج میلیون ریال تسهیلات با کارمزد چهار درصد به عشایر پرداخت شود.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: بارندگیهای شدید به بخشی از راهها، تاسیسات و محل استقرار و سرپناه عشایر خسارتهای جزئی وارد کرد که برای جبراین این خسارتها به هیات دولت پیشنهاد شد که برای هر استقرارگاه و پناهگاه عشایری 50 میلیون ریال کمک بلاعوض و پنجاه میلیون ریال نیز تسهیلات با کارمزد چهار درصد پرداخت شود که هنوز به تصویب نرسیده است.
رئیس سازمان امور عشایر در حاشیه بازدید از مناطق عشایری بخش روداب سبزوار نیز در گفت و گو با خبرنگاران گفت: امسال سه هزار میلیارد ریال تسهیلات با هدف رونق تولیدات دامی به ساکنان عشایری کشور اختصاص یافت.
قندالی افزود: هزار میلیارد ریال از این اعتبار با سود چهار درصد و دوره برگشت پنج ساله به تشکلها برای تامین نهاده های تولید اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: دو هزار میلیارد ریال نیز از محل بند ب ماده 52 قانون احکام دائمی برای پروار بندی دام با کارمزد 10 درصد و به صورت یک ساله به عشایر پرداخت می شود.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: با اذن مقام معظم رهبری، حمایت مجلس شورای اسلامی و دولت از ردیف ذیل بند ق تبصره چهار بودجه 98 از محل صندوق توسعه ملی 30 میلیون یورو برای تامین آب و طرحهای بند خاکی مناطق عشایری اختصاص یافته است.
قندالی افزود: طی چهار سال گذشته برای رونق تولید 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل بند ب ماده 52 و محل اعتبارات مدیریت بحران ویژه عشایر برای ساماندهی تولید پرداخت شده است.
مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی نیز در مراسم آغاز ساخت بند خاکی روستای ذوالفرخ بخش روداب شهرستان سبزوار گفت: عشایر در بیابانها و مراتع زندگی می کنند که پوشش جنگلی ندارند لذا با بارندگی رگباری در این مناطق سیلاب رخ می دهد بنا بر این برای جلوگیری از تخریبها و تغذیه چاههای عشایری مهار روان آبها با احداث بندهای خاکی در خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفته است.
محمد نبوی فرد افزود: در خراسان رضوی 35 بند خاکی ساخته شده و یا در مرحله بهره برداری قرار دارد و نزولات آسمانی امسال سبب آبگیری کامل یک بند خاکی در منطقه عشایری روداب با ظرفیت 900 هزار متر مکعب شده است.
مدیر کل امور عشایر خراسان رضوی گفت: بر مبنای آخرین برآوردها بارندگی شدید و وقوع سیل از 27 فروردین تا هفته گذشته 590 میلیارد ریال خسارت به مناطق عشایر در این استان وارد کرده است.
محمد نبوی فرد افزود: خسارت ناشی از سیل به مناطق عشایری خراسان رضوی شامل راهها، تلفات دامی، تخریب اماکن دامی، سرپناهها و بخشی از تاسیسات زیربنایی بوده است.
وی ادامه داد: برای جبران این خسارتها و جذب اعتبار، میزان خسارت بخشهای مختلف به مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی اعلام شده است.
مدیرکل امورعشایر خراسان رضوی گفت: طی یک سال گذشته 830 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به عشایر پرداخت و 50 هزارتن جو و کنسانتره مخصوص پروار بندی بین عشایر این استان توزیع شده است.
نبوی افزود: با اجرای طرح پروار بندی و تحویل کنسانتره به عشایر 320 هزار راس دام سبک عشایر پروار شده از اواخر اردیبهشت با میانگین وزن 50 کیلویی وارد بازار می شود.
70 درصد جمعیت عشایری سبزوار، داورزن و خوشاب در بخش روداب و بقیه در بخش مرکزی سبزوار و شهرستانهای خوشاب و داورزن استقرار دارند که از هشت طایفه تشکیل شده اند و 70 هزار راس دام سبک شامل گوسفند، بز و حدود سه هزار و 600 نفر شتر در اختیار دارند.
ساخت بند خاکی منطقه عشایری ذوالفرخ روداب سبزوار با هدف تامین آب و تقویت چاههای دامداری این منطقه آغاز شد و قرار است این بند طی دو سال به بهره برداری برسد.
هزینه عملیات اجرایی این طرح 65 میلیارد ریال است که با احداث آن، 45 هزار متر مکعب آب ذخیره می شود.
سبزوار در 230 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
1922/8145/7495
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.