دکتر رضا اسدی فر روز سه شنبه در نشست مدیران آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در مشهد گفت: برنامه کلان شبکه برای سالهای 98 و 99 ارتقاء تعاملات بین المللی با هدف افزایش درآمدهای ارزی است که برای تحقق این موضوع این شبکه با تمام توان با آزمایشگاههای فعال کشور همکاری خواهد کرد.
وی ادامه داد: از جمله راههای کسب درآمد در شبکه می توان به ارائه خدمات آزمایشگاهی، تدوین استانداردها، ممیزیها و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به تحریمهای موجود گفت: در دل هر محدودیتی فرصتی نهفته است و به طور قطع تحریم ها با توجه بیشتر به ظرفیتهای داخلی و کشف راههای کسب درآمدهای غیرنفتی باعث پیشرفت کشور خواهند شد.
اسدی فر به آغاز فعالیت بنیاد علم و فناوری 'مصطفی' اشاره و بیان کرد: این سازمان مردم نهاد برای توسعه علم و فناوری در جهان اسلام تاسیس شده است.
وی از تامین مالی صورت گرفته توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی خبر داد و گفت: با این تامین مالی امسال طرح تخفیف خدمات آزمایشگاهی برای اعضای هیات علمی و باشگاه مشتریان اجرا خواهد شد.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این نشست، آزمایشگاهها و فعالیتهای آزمایشگاهی را زیربنای توسعه کشور دانست و گفت: این موسسه یک مرکز ملی و مستقل از مراکز وزارت علوم است که با سیاست گسترش فعالیتهای تخصصی در عرصه ملی و بین المللی در حال حاضر بیش از 90 درصد درآمدهایش از طریق ارائه خدمات فنی و تخصصی به بخش خصوصی تامین می شود.
دکتر قدیر رجب زاده با بیان این که برخی از خدمات آزمایشگاهی در این موسسه از طریق ارتباط با شرکتهای اروپایی ارائه می شود افزود: در حال حاضر بیش از 82 واحد صنعتی برای دریافت خدمات آزمایشگاهی با این موسسه قرارداد همکاری امضا کرده اند.
وی با بیان این که وزارت علوم دبیری شبکه ملی پژوهش و فناوری را به موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی واگذار کرده است تاکید کرد: در تمامی فعالیتهای این موسسه سعی شده نقش و وظیفه ملی در صنعت غذای کشور مورد توجه قرار گیرد.
پایه و اساس پیشرفت و دستیابی به فناوریهای جدید، انجام پژوهشهای کاربردی، منظم و دارای برنامه است که دسترسی محققان به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و استاندارد را طلب می‌کند. در کشور ما با وجود سرمایه‌گذاری زیاد در خرید تجهیزات پیشرفته و ایجاد آزمایشگاههای مختلف، همواره به دلیل ناکارآمدی سیستم خدمات‌دهی این آزمایشگاهها، محققان با مشکل دسترسی به سرویس آزمایشگاهی مناسب مواجه بوده‌اند و تقاضا برای خرید تجهیزات جدید همیشه وجود داشته است.
یکی از راهکارهای اجرایی مدیریت این موضوع، ایجاد شبکه‌ای جامع از توانمندیهای آزمایشگاهی کشور در حوزه فناوریهای پیشرفته و راهبردی است. به همین منظور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ایران را با هدف هم‌افزایی توانمندیهای آزمایشگاهی کشور در حوزه‌های مختلف فناوریهای پیشرفته و راهبردی، از ابتدای تیرماه سال 1393 راه اندازی کرد.
دامنه پوشش این شبکه شامل آزمایشگاههای خدماتی است و آزمایشگاههای پژوهشی و آموزشی را شامل نمی‌شود. این شبکه علاوه ‌بر مراکز آزمایشگاهی زیرمجموعه سازمانهای دولتی و وزارتخانه‌های مختلف، مراکز آزمایشگاهی بخش خصوصی را نیز در بر می‌گیرد و بخشهای آزمایشگاهی وابسته به انواع مؤسسات تحقیقاتی و آموزش عالی اعم از دانشگاه، پژوهشگاه، مرکز تحقیقاتی و مواردی از این دست می‌توانند در این شبکه عضو شده و فعالیت کنند.
1922/7496
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.