به گزارش روز یکشنبه اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علیرضا رزم حسینی در جلسه همیاران آب استان افزود: این ادبیات مشترک باید مبتنی بر علم بوده و متولی آن نخبگان دانشگاهی باشند تا از چالش های امنیتی، سیاسی و مشکلات ناشی از کم آبی در استان جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: برای مدیریت آب استان باید طرحی مبتنی بر خردگرایی در یک برنامه زمان بندی شده و با همکاری دانشگاه آماده شده و به جهاد کشاورزی و آب منطقه ای ارائه شود.
وی گفت: دانش آموختگان و افراد زیر پوشش نظام مهندسی کشاورزی در این استان نیز باید اجرای طرح های آب در حوزه مصرف و توزیع در بخش کشاورزی را نظارت نمایند.
رزم حسینی افزود: در جلسات موسوم به همیاران آب به دنبال بهره وری و تقویت بخش کشاورزی هستیم و یکی از این اقدامات ارائه مشوقهایی بابت صرفه جویی در مصرف آب است که در این راستا باید درصدی از صرفه جویی های صورت گرفته توسط بهره برداران کشاورزی و صنعتی پس از تصویب در شورای آب استان به عنوان مشوق به خودشان بازگردانده شود.
وی همچنین به تجربه موفق راه اندازی بازار آب و خرید آن از برخی کشاورزان کرمانی اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاه فردوسی طرحی برای نحوه خرید آب در خراسان رضوی ارائه دهد تا در شورای آب استان تصویب گردد.
وی با اشاره به ذخیره سازی 13 درصد از چهار میلیارد متر مکعب بارندگی از ابتدای سال جاری گفت: این میزان ذخیره سازی نزولات آسمانی اندک و غیر قابل قبول است و نشان می هد استان نیازمند توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوان داری برای ذخیره سازی بارشهاست.
استاندار خراسان رضوی افزود: می توان با مشارکت مالکان آب و زمین کشاورزی و یک شرکت بزرگ بهره بردار اقدام به راه اندازی گلخانه های مدرن و مجهز صنعتی در استان نمود.
وی اظهار داشت: در این مشارکت می توان بدون استفاده از منابع جدید آب یا حفر چاه اقدام به تولید محصولات غذایی با هدف صادرات نمود که مشارکت آستان قدس رضوی به عنوان شرکت همکار می تواند بسیار مفید باشد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: در حالی که میزان بارشها در سال زراعی قبل 195 میلیمتر بوده است در سال زراعی جاری تاکنون به 195 میلیمتر رسیده است.
محمد علایی میانگین 40 ساله بارشها در استان را 221 میلیمتر عنوان کرد و افزود: از ابتدای سال جاری میزان بارشها چهار میلیارد متر مکعب بوده که 13 درصد آن در سدهای استان ذخیره شده است.
وی اظهار داشت: در حالی که سد دوستی روز دهم بهمن سال گذشته 148 میلیون مترمکعب آب داشت با وجود بارشهای خوب طی روزهای اخیر 307 میلیون مترمکعب آب دارد و سد سلما در بالادست این سد واقع در افغانستان نیز پر شده است.
وی گفت: در حال حاضر 12 سد کوچک استان سر ریز شده اما یک سوم سدهای بزرگ و تاثیر گذار بر تامین آب مشهد همچون ارداک، طرق و کارده، آب گیری شده است.
در این جلسه مقرر شد جهاد کشاورزی با کمک دانشگاه فردوسی و شرکت آب منطقه ای با بهره گیری از مشارکت تشکل های بخش کشاورزی زمینه توسعه بهره گیری از سامانه مدیریت مزرعه در استان را فراهم نماید.
دانشگاه فردوسی نیز مکلف شد با استفاده از مشارکت نخبگان، کنشگران و کارآفرینان موفق اقتصادی و بخش کشاورزی، تیم نظارتی تشکیل داده و به عنوان ناظر عالی زمینه گفت و گوی نخبگان و بخش کشاورزی برای اجرای برنامه همیاران آب را فراهم نماید.
منبع تامین معیشت افزون بر نیمی از جمعیت روستایی خراسان رضوی کشاورزی است و 363 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی این استان فعالیت دارند.
حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی خراسان رضوی هشت میلیون تن است.
سالانه یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین در این استان زیر کشت 83 نوع محصول می رود که 900 هزار هکتار از این سطح مربوط به زراعت و 300 هزار هکتار آن باغ است.
بخش کشاورزی 28 درصد اشتغال و 30 درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
3221 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.