احسان قبول روز چهارشنبه در سالروز ولادت با سعادت امیر المومنین علی (ع) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این که فقط به فضائل و ویژگیهای اخلاقی ایشان در قالب سخنرانی بپردازیم دیگر نمی تواند برای نسل امروز راهگشا باشد و موجب شود که آنها بتوانند با این الگوی کامل انسانیت ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: نسل امروز با سوالاتی در این خصوص مواجه است که باید به شیوه هنرمندانه و با استفاده از ابزارها و رسانه های مختلفی که در حال گسترش هستند به آنها پاسخ داد مثلا سوالی که در جامعه وجود دارد این است که در سخنان امام علی (ع) موضوعاتی در مورد ایثار و از خودگذشتگی نسبت به جامعه شنیده می شود ولی این شنیده ها در رفتارهای کنونی کمتر مشاهده می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از یک سو سیره امام علی (ع) و دقت و وسواس او در حفاظت از بیت المال را شاهد هستیم و از سوی دیگر با اخبار روزانه در مورد اختلاسها و سوء استفاده های مالی رو به رو هستیم بنابراین فاصله بین گفتاری که از آن امام به ما منتقل می شود و برخی رفتارها باعث می‌شود افراد و جوانانی که به پاسخ نمی رسند سعی کنند صورت مساله یعنی سلوک و حکومت داری آن حضرت را از ذهن خود پاک کنند.
قبول افزود: در چنین شرایطی اگر کار با رسانه را به عنوان یک دانش و علم مد نظر قرار دهیم و بتوانیم محتوای حکومت داری امام علی (ع) را با مقتضیات زمان به مردم معرفی کنیم می توانیم به گوشه ای از ابهامات جامعه و سوالات مطرح شده پاسخ دهیم.
وی ادامه داد: یکی از بهترین ابزارها یا رسانه ها برای ساخت جامعه، شعر و داستان است در صورتی که شاعر با احساس امنیت کامل بتواند تناقضات سطوح مختلف جامعه و مردم و همچنین شناخت و بینش صحیحی که از بزرگانی مانند امام علی (ع) دارد را مطرح کند و در این صورت تاثیر بسیار شگرفی در جامعه ایجاد خواهد کرد؛ همچنین ظرفیت دیگر رسانه ها مانند سینما و موسیقی نیز می تواند در نشان دادن وجوه مختلف این بزرگمرد تاریخ تاثیر داشته باشد.
عضو هیات علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تقریباً هر جایی که در ادبیات فارسی با نظریه مدینه فاضله روبه ‌رو هستیم به شیوه حکومت داری امام علی (ع) ارجاع می شود یعنی کسی که هیچ طمع مالی نسبت به حکومت ندارد و خودش را کاملا در خدمت حکومت اسلامی قرار داده است و آخرین نفری است که سهمی را برای خودش در نظر می‌گیرد و هیچ فرقی بین خود و دیگر مردم قائل نمی شود.
قبول افزود: تاثیرگذارترین آثار در ادبیات فارسی متاثر از قرآن، گفتار پیامبر و امام علی (ع) و سایر بزرگان دین بوده است و نهج البلاغه یکی از منابع مورد استفاده تمامی ادیبان، شاعران و نویسندگان ادبیات فارسی به خصوص در دوره کلاسیک بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به این که نهج البلاغه پیش از ظهور شاعران بزرگ ایران همانند فردوسی، مولوی و حافظ وجود داشته است عملاً تاثیرگذاری آن را در آثار این شاعران و نویسندگان شاهد هستیم و می توان گفت که برخی از احادیث و سخنان مولای متقیان حضرت علی (ع) در شاهنامه ترجمه شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کتابهای بسیاری با موضوع تاثیر قرآن و حدیث بر ادبیات فارسی نوشته شده است که در آنها به این نکته توجه شده که اندیشه های امام علی (ع) به عنوان حاکمی که در درون فضای اسلامی حضور داشته است از شخصیتی جهانی نشان دارد که مبتنی بر مبانی عقلی و حکمی رفتار می‌کند.
قبول افزود: در سفری به لبنان با جرج جرداق نویسنده کتاب مشهور ' علی؛ صدای عدالت انسانی ' دیدار داشتم که می گفت نهج‌البلاغه را بیش از 10 بار خوانده است و آن را اثری بزرگ و مانیفست و طریق زندگی انسانی معرفی می کرد.
وی ادامه داد: فرد دیگری که با او در این خصوص ارتباط داشتم جورج شکور شاعر مسیحی معاصر لبنان است که برخی از اشعارش به مدح امام علی(ع) اختصاص یافته است همچنین پروفسور ویکتور الکک لبنانی یک پژوهشگر و استاد فقید زبان و ادبیات فارسی بود که معتقد بود در دوره آغاز اسلام، در بزنگاههای مختلف تاریخی آن حضرت می توانست دست به شمشیر ببرد و جنگی ایجاد کند ولی وقتی مصالح کلی را در نظر می گرفت با شیوه مسالمت آمیز کارها را به پیش می برد و تنها در جاهایی که ضرورت وجود داشت جنگ را به عنوان گزینه آخر مد نظر قرار می داد.
قبول گفت: شیوه تساهل و تسامح و صلح گرایانه حضرت امام علی (ع) برای شاعران غیر مسلمان بسیارجذاب بوده است و می توان گفت غیر از شاعران عرب دیگر شاعران و نویسندگان نیز از هندوستان، روسیه و نقاط مختلف جهان از این بعد شخصیت امام علی (ع) متاثر شده اند.
1922/2030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.