مهدی پچاز روز یکشنبه در مراسم تجلیل از برترینهای بخش کشاورزی شهرستان گناباد افزود: استان خراسان رضوی به علت خشکسالی سالهای گذشته با مشکلات و کمبودهای زیادی در تامین منابع آبی به خصوص در بخش کشاورزی مواجه بوده است و تنها راه کاهش این تنگناها استفاده از فناوریهای نوین است.
وی ادامه داد: استفاده از فناوریهای نوین کشاورزی تا 10 درصد مصرف آب در این بخش را کاهش می دهد و موجب افزایش 10 درصدی تولیدات می شود و دولت تا 85 درصد اعتبارات مورد نیاز تسهیلات برای تامین این تجهیزات به کشاورزان را پرداخت می کند.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: باید در انتخاب نمونه های تولید بخش کشاورزی به اقلیم آب و هوایی استانها و مناطق مختلف هم توجه شود و کشاورزان استان کم آبی مانند خراسان رضوی نباید با کشاورزان استانهایی با وضعیت مساعد از نظر بارش برف و باران مقایسه شوند.
پچاز با اشاره به انتخاب 128 نفر به عنوان کشاورزان نمونه در بخش کشاورزی خراسان رضوی طی سال جاری، ایجاد انگیزه در کشاورزان برای تولیدات کمی و کیفی بهتر را مهمترین هدف از این اقدام ذکر کرد.
فرماندار گناباد نیز در این مراسم بهره وری آب و استفاده از فناوریهای نوین را دغدغه های مهم بخش کشاورزی این شهرستان ذکر کرد و گفت: سالانه 124 میلیون متر مکعب آب در در بخش کشاورزی گناباد مصرف می شود در حالی که مجموع مصرف آب شرب در این شهرستان شش میلیون متر مکعب است.
حامد قربانی افزود: قنات قصبه گناباد به تنهایی 150 لیتر در ثانیه آبدهی دارد که با این میزان می توان دو هزار هکتار کشت کشاورزی انجام داد و باید با بهره گیری صحیح از منابع آب از هدرفت آن جلوگیری کرد و کشت محصولاتی متناسب با شرایط منطقه ای و توسعه گلخانه ها هم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: شهرستان گناباد با دو اقلیم متفاوت کویری و کوهستانی از شرایط بسیار خوبی برای توسعه کشت محصولات کشاورزی برخوردار است و در برنامه ریزیها برای توسعه این بخش باید به این تنوع اقلیمی هم توجه شود.
در پایان این مراسم از 22 نفر از برترینهای بخش کشاورزی شهرستان گناباد تجلیل شد که از این تعداد پنج نفر به عنوان کشاورز نمونه استانی انتخاب شدند.
34 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در 21 هزار هکتار زمینهای کشاورزی شهرستان گناباد با داشتن بیش از 500 هزار راس دام سالانه 87 هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
آب مورد نیاز بخش کشاورزی و دامداری گناباد از 845 رشته قنات و چاه عمیق و نیمه عمیق و سایر منابع آبی تامین می شود.
شهرستان گناباد در 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
1922/2095
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.