در راستای کاهش گرههای ترافیکی 15 مشهد، طرح عمرانی تا پایان سال در این شهرستان اجرا می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد معاونت حمل ونقل و ترافیک و سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد مهندس کاظمی گفت: در حوزه حمل و نقل و ترافیک و فنی عمران دو نگاه کوتاه مدت و بلند مدت داریم که در کوتاه مدت سعی خواهیم کرد در حوزههای نرمافزاری و سختافزاری دغدغههای شهروندان و زائران را برطرف کنیم.
وی افزود: در بلند مدت نیز در قالب بودجههای سال 98 و 99 نگاه عمیقتری به حوزههای حمل و نقل عمومی از جمله حمل و نقل ریلی و اتوبوسرانی و در حوزه فنی و عمران به احداث تقاطع، دوربرگردان و پلهای غیرهمسطح و آسفالت و خط کشی معابر در کنار توجه به توسعه حمل و نقل انسان محور از جمله شبکه دوچرخهسواری خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه اولویت ما این است که شهروندان رفع نیازهای خود را در حوزههای عمرانی و ترافیکی در محل زندگی خود احساس کنند، اظهار کرد: در کنار اینها تصمیم داریم که شهروندان در کمترین زمان ممکن پاسخ مناسب به درخواستهای خود را در حوزه فنی و عمران و حمل و نقل و ترافیک دریافت کنند.
کاظمی ادامه داد: در نظر داریم حداقل 5-6 تقاطع، پل و دوربرگردان غیرهمسطح در نقاطی که دارای گره ترافیکی هستند از جمله میدان شهید فهمیده، بزرگراه شهید کلانتری، بولوار آزادی، میدان نمایشگاه، بولوار آیتالله هاشمی رفسنجانی، شهید چراغچی 13، میدان انقلاب و بولوار مصلی اجرا خواهد شد که از این میان 2 پروژه تا پایان سال به سمت انتخاب پیمانکار خواهیم رفت.
معاون حمل و نقل و ترافیک و سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد با اشاره به اینکه بودجه فنی و عمران سال آینده نسبت به سال جاری 100 درصد افزایش خواهد داشت، گفت: همچنین بودجه حوزه حمل و نقل و ترافیک نیز با رشد 40 درصدی همراه خواهد بود که میتوانیم بسیاری از مشکلاتی که در این دوحوزه وجود دارد را برطرف کنیم.
وی افزود: در راستای کاهش گرههای ترافیکی نیز تا پایان سال 15 طرح اصلاح هندسی معابر مشهد از جمله سراه خیام، دوربرگردان آزادی، ورودی به میدان آزادی، بلوار حر، بلوار شهید کلانتری، میدان هاشمیه و شهدای غواص تا 15 اسفند ماه طرحها اصلاح هندسیشان اجرا خواهد شد.
کاظمی در پاسخ به این سوال که بولوار نماز چه زمان بازگشایی خواهد شد، اظهار کرد: جلسه کمیته فنی شورای عالی شهرسازی امروز و فردا برگزار و بعد از آن نتایج به شورای عالی شهرسازی برای بررسی و تصمیمگیری ارسال خواهد شد که در صورت تصویب بلوار نماز تا پایان بهمن ماه بازگشایی خواهد شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد با بیان اینکه در حال حاضر در مجموع 81 هزار و 378 فضای پارک خودرو در مشهد داریم، تصریح کرد: از این تعداد 18 هزار و 882 فضای پارک مسقف و طبقاتی متعلق به شهرداری و 33 هزار و 711 فضای پارک بخش خصوصی و 28 هزار و 785 فضای پارک حاشیهای است.
وی ادامه داد: این در حالی است که براساس مطالعات انجام شده تا سال 1404 به 300 هزار فضای پارک خودرو نیاز داریم که با توجه به حساسیت موضوع ایجاد پارکینگ جزء اولویتهای ماست و به همین دلیل یک مدیر ویژه برای این بخش قراردادهایم تا با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در محدودههایی که پتانسیل وجود دارد پارکینگ احداث کنند.
وی افزود: در همین راستا نیز سال آینده عملیات احداث پارکینگ وحدت با 3 هزار و850 فضای پارک حودرو و پارکینگ همت با 5 هزار و 600 فضای پارک خودرو آغاز خواهد شد و برنامهریزی انجام شده تا 6 هزار فضای پارک خودرو نیز به عنوان ایستگاه سوار در ایستگاه سلامت انتهای خط دو قطارشهری مشهد ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه با توجه به تاکید مدیریت شهری و شورای شهر بر توسعه حمل و نقل انسان محور به دنبال ترویج و افزایش زیرساختهای دوچرخهسواری هستیم، اظهار کرد: یکی از مشکلات استقبال کم شهروندان از دوچرخه سواری شبکه نبودن مسیرهای دوچرخه ایجاد شده و پارک خودرودر مسیرهای دوچرخه است که برای شبکه شدن مسیرهای دوچرخه امسال 3 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و در طراحی مسیرهای ویژه دوچرخه سواری بازنگری خواهد شد که اعتبار خوبی سال آینده به آن اختصاص داده می شود.
کاظمی در ادامه در خصوص سرنوشت مسیر ویژه خط سه بی آرتی گفت: مطالعات اجرای خط سه بی آر تی مصوبه دستگاههای ذیربط را دارد، اما در اجرای آن باید به آسیبها و مشکلات شهروندان نیز توجه شود لذا بازنگریهایی در اجرای آن به ویژه در محدوده میدان توحید تا بولوار شهید قرنی انجام شده و سال آینده قطعا اجرا خواهد شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک و سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد در پاسخ به این سوال که طرح ممنوعیت تردد خودروها در معابر منتهی به حرم مطهر چه زمانی اجرا خواهد شد، اظهار کرد: اجرای این طرح نیاز به ایجاد و آمادهسازی زیرساختها از جمله ایجاد 4 هزار فضای پارک خودرو دارد لذا تا آماده شدن این زیرساختها این طرح اجرا نمیشود.
وی به ترافیک انتهای بولوار وکیلآباد اشاره کرد و افزود: برای کاهش ترافیک این محل اصلاح هندسی، محدودیت تردد و ایجاد مسیر دسترسی از کنار میدان نمایشگاه تا پل شهید پرتوی در نظر گرفته شده است.
معاون حمل و نقل و ترافیک و سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد در ادامه به اقدامات انجام شده در خطوط قطارشهری مشهد اشاره و اضافه کرد: ادامه خط دو از میدان شریعتی تا ایستگاه سلامت در حال اجراست که تا پایان سه ماهه اول سال 98 از میدان تقیآباد تا میدان شهید کاوه و به صورت گذری از ایستگاههای الندشت و کوهسنگی به بهرهبرداری خواهد رسید و ایستگاههای الندشت و کوهسنگی نیز در ادامه و سه ماه بعد به بهرهبرداری میرسد.
کاظمی تصریح کرد: همچنین در نظر داریم مسیر میدان شهدا تا میدان بسیج را در خط سه قطارشهری تا سال 1400 به بهرهبرداری برسانیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک و سرپرست معاونت فنی وعمران شهرداری مشهد گفت: با توجه به اینکه عملیات حفاری یکی ازدستگاههای حفار تی بی ام در تونل خط سه قطارشهری سال 99 به پایان میرسد در حال برنامهریزی هستیم تا برای استفاده از زمان و بهرهوری، حفاری تونل خط چهار قطارشهری را در سال 99 آغاز کنیم.
وی افزود: توسعه ناوگان اتوبوسرانی هر سال باید مورد توجه قرار گیرد اما با توجه به شرایط کشور و افزایش قیمت اتوبوس نوسازی 320 دستگاه اتوبوس را در دستور کار قرار دادهایم.
معاون حمل و نقل و ترافیک و سرپرست معاونت فنی و عمران شهرداری مشهد با اشاره به ترافیک سنگین شهر مشهد و آسیبهایی که تردد خودروهای سنگین ایجاد میکند، ادامه داد: به همین دلیل به دنبال اجرای طرح ممنوعیت تردد خودروهای سنگین ترانزیتی از داخل شهر و تعیین ساعت مشخص برای تخلیه بار در معابری مانند میدان استقلال هستیم.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به درخواست تاکسیرانان که فعالیتشان بعد از شروع به کار تاکسیهای اینترنتی کمتر شده با مذاکراتی که با شرکتهای تاکسی اینترنتی کردهایم تاکسیها نیز میتوانند تحت پوشش سامانه این شرکتها فعالیت کنند.
کاظمی گفت: یکی از درخواستهای شهروندان آسفالت و خط کشی معابر است لذا برای پاسخ به این درخواستها سال آینده 180 میلیارد تومان اعتبار جهت آسفالت و خط کشی معابر در نظر گرفته شده است.