محمد رضا علیپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کانون فرسایش بادی محسن آباد بیش از 20 هزار هکتار وسعت دارد که در این مرحله گونه هایی از نوع تاغ، آرتیپلکس مقاوم در مقابل ریزگردها و بادهای موسمی و آنغوزه به عنوان گیاه دارویی به صورت ترکیبی کشت شده است.
وی اظهار کرد: برای این طرح که به صورت مشارکتی با اهالی روستای محسن آباد اجرا شده بیش از یک میلیارد ریال هزینه شده است.
وی گفت: در این عرصه بیش از 6 هزار نهال تاغ و آرتیپلکس کاشته شده و 40 هزار کپه کاری آنغوزه انجام شده است.
علیپور افزود: وسعت عرصه های بیابانی این شهرستان 43 هزار هکتار است که کانون بحرانی حاجی آباد همجوار با مرز افغانستان با پهنه ای افزون بر 18 هزار هکتار، مهمترین حوزه آن است.
وی اظهار داشت: این شهرستان هزار و 500 هکتار جنگل طبیعی در مناطق پشته و کرات و 9 هزار هکتار جنگل دست کاشت در حاشیه شرقی شهر تایباد دارد.
وی کاهش سرعت باد، ایجاد فضای سبز، تهیه بستر مناسب برای رشد و نمو علوفه و تثبیت شن های روان را از مهمترین اهداف طرح های بیابان زدایی در این شهرستان عنوان کرد و گفت: امسال با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی این اداره اقدام به نهالکاری و استفاده از گونه های مختلف گیاهی در کانون بحران حاجی آباد برای مقابله با بادهای موسمی 120 روزه کرده است.
استان خراسان رضوی منطقه ای خشک و نیمه خشک است که 75 درصد گستره آن در اقلیم بیابانی خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد.
یک میلیون و 151 هزار و 511 هکتار از زمین های خراسان رضوی در مناطق بیابانی متاثر از کانونهای فرسایش بادی قرار دارد که شامل حدود 30 درصد وسعت استان است.
شهرستان 120 هزار نفری تایباد در 225 کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
7494 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.