مینو اصلانی عصر شنبه طی نشست خبری در مشهد افزود: رژیم پهلوی هویت زن را نادیده گرفته بود و قبل از انقلاب اسلامی جنسیت زن بر انسانیت آن غلبه داشت و زن ایرانی در شکل و شمایل زن غربی تبیین شده بود.
وی اظهار داشت: در دوران انقلاب اسلامی زنان بزرگی مانند مرضیه دباغ، فاطمه جعفریان یا حاتمی، نقش آفرینی کردند و تحت شکنجه های سخت رژیم پهلوی قرار گرفتند و برخی از آنان نیز به شهادت رسیدند.
وی گفت: احیای هویت زن در قرن معاصر بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است و امام راحل نقش مهم و تاثیرگذار برای زن قائل شد به این معنا که زن باید در مقدرات اصلی کشور نقش آفرینی کند.
اصلانی افزود: نگاه انقلاب اسلامی به زن، عمیق، انسانی و مبتنی بر شخصیت واقعی زن با حفظ کرامت زن از دیدگاه اسلام است.
وی اظهار داشت: بعد از انقلاب اسلامی 200 قانون در حمایت از زنان و خانواده به تصویب رسید تا جایگاه الهی زن مورد توجه قرار گیرد و زمینه حضور امن و فعال اجتماعی زنان فراهم شود.
وی گفت: براساس آمار سازمان ثبت احوال انگلستان، هرچند ثانیه یک زن در خیابان های این کشور مورد تعرض قرار می گیرد که این امر باعث شده است مسئولان انگلستان اهمیت مساله پوشش، رفتارها و اختلافات بین زن و مرد را مورد توجه قرار داده و اقداماتی در جهت فرهنگ سازی و تفکیک جنسیتی در برخی مراکز عمومی انجام دهند که از تاثیرات انقلاب اسلامی در جهان است.
اصلانی افزود: وجود 12 هزار زن نویسنده، 10 هزار زن فعال در عرصه علمی و فرهنگی، 56 هزار زن مربی ورزشی، کسب هزاران مدال در حوزه ورزش زنان، توسعه سالن های ورزشی ویژه زنان، حضور فعال اجتماعی زنان در عرصه های مختلف مدیریتی و کاری از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی تشکیل ستاد ملی خانواده با ریاست رئیس جمهوری و عضویت هشت وزیر کابینه، قانون حمایت از خانواده و سند ملی جمعیت و قانون حجاب و عفاف را از جمله قوانین جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از خانواده و حضور فعال زنان در جامعه ذکر کرد.
وی ادامه داد: با این حال برخی قوانین توسط برخی دولتها مورد غفلت یا کم توجهی قرار گرفته است که از جمله آنها قانون بیمه زنان سرپرست خانوار، قرار گرفتن مهارت های زندگی یا اصول خانواده طبق سندهای بالادستی در بین دروس علمی دانشگاه ها، سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش را می توان نام برد.

* پیشگیری از آسیب های اجتماعی
رئیس بسیج جامعه زنان کشور گفت: بسیج در حوزه آسیب های اجتماعی دو وظیفه پیشگیری و عملیاتی دارد، به این معنا که ابتدا برای پیشگیری از آسیب ها کلاس های آموزشی مانند مهارت های زندگی، افزایش دانش رسانه ای خانواده ها، تولید محتوا در فضای مجازی و امثال آن برگزار می کند.
وی افزود: در حوزه اجرایی، گروه های جهادی عضو بسیج، مناطق آسیب زده یا آسیب زا در محلات شهری را شناسایی می کنند تا برای کاهش آسیب ها با استفاده از ظرفیتهای فرهنگی محله کمکهایی به افراد آسیب زده ارائه دهند.
وی اظهار داشت: تاکنون در حوزه اعتیاد 500 محله آسیب زا در کشور شناسایی شده که این تعداد تا پایان سال به هزار محله می رسد و اقداماتی از جمله کارگاه های آموزشی، اقدامات اولیه درمانی، بازپروری، برگرداندن معتادین به زندگی با اشتغالزایی در آن محلات توسط بسیجیان انجام می گیرد.
اصلانی گفت: در این راستا تفاهم نامه های با کمیته امداد و بهزیستی برای کمک به خانواده های آسیب دیده و تفاهم نامه هایی با سازمان زندان ها و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری برای حمایت شغلی از مددجویان به امضا رسیده است.

* اقدامات بسیج زنان
وی تشکیل 90 هزار حلقه معرفتی، تربیتی ، هزار گروه جهادی با عضویت 10 تا 20 زن در هر گروه، تشکیل 20 هزار پایگاه مقاومت بسیج، عضویت 500 هزار نفر در شوراهای پایگاه های مقاومت بسیج، تشکیل سه هزار مهد قرآنی را از جمله اقدامات در زمینه سازماندهی و کار تشکیلاتی اعضای بسیج برشمرد.
وی با بیان اینکه افراد داوطلبانه وارد بسیج زنان می شوند، افزود: استقبال بسیار از اردوهای دانشجویی و دانش آموزی بسیج در کشور صورت می گیرد، همچنین بسیج دانشجویی زنان 800 هزار عضو در کشور دارد و در همین راستا بسیج ادارات و بسیج دانش آموزی نیز فعالیت های متنوعی در این حوزه انجام می دهند.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور گفت: اخیرا فعالیت بانوان بسیج بازتعریف شده و 12 عرصه فعالیتی برای آنان مشخص شده که می توانند متناسب با علاقه مندی و توانمندی خود در آن عرصه خدمت کنند.
وی افزود: در قانون حجاب و عفاف نیز وظایفی برای بسیج جامعه زنان مشخص شده که بیشتر جنبه ایجابی و تبیین ثمرات حجاب و عفاف دارد.
وی اظهار داشت: بسیج جامعه زنان برای مقابله با بدحجابی اقدام به کادرسازی در قالب تربیت مربی، اقناع سازی نوجوانان و جوانان، تولید محتوا در قالب فیلم مستند و نماهنگ، تشکیل 80 هزار حلقه صالحین برای تبیین حجاب و عفاف و اعزام سخنران به مدارس کرده و همچنین 600 موسسه مردم نهاد در زمینه حجاب و عفاف با بسیج جامعه زنان همکاری دارد.
اصلانی گفت: غرب با هویت زدایی از زن به جنگ خانواده رفته و خانواده در غرب دچار اضمحلال شده است لذا مسائلی از این دست باید برای جوانان بازخوانی شود که این مهم توسط بسیج در حال انجام است.
وی افزود:
همزمان با آغاز دهه فجر برنامه هایی از جمله تجلیل از زنان برتر در حوزه حجاب و عفاف در کشورهای مختلف، تجلیل از زنان فرهیخته در کشور، تجلیل از مرضیه هاشمی به عنوان کنشگر اجتماعی موفق، جشنواره شبیه یاس در مشهد، دیدار با خانواده شهدا و جشن چهل سالگی انقلاب توسط بسیج جامعه زنان برگزار می شود.
7489 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.