دکتر محمد کافی روز دو شنبه در دومین جشنواره ملی فناوریهای آب در مشهد افزود: هنوز بخاطر دارم در جهاد سازندگی به مدیران میانی تکلیف می شد که در جهت خود کفایی برخی از محصولات کشاورزی تلاش کنند و 'طرحهای سنابل' را آغاز کردیم که بر اساس آن مراتع تخریب شد تا دیم زارهای گندم راه اندازی شود. ما در دشتهای ممنوعه به سفارش مقامات و مسئولان کشور چاه عمیق حفر کردیم.
وی ادامه داد: هنوز 10 سال نگذشته است که در همین دشت مشهد و حوزه آبریز عنوان می شد چرا کشاورزی را توسعه نمی دهیم. امیدوارم روزی بیاید که این 40 سال را از تاریخ حفظ میراث فرهنگیمان پاک و جبران کنیم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ایرانیان در طول تاریخ برای حفظ منابع طبیعی زحمات فراوانی کشیده اند تا طبیعت و محیط زیست را حفظ کنند. دامداران سختی ییلاق و قشلاق را تحمل کردند تا طبیعت حفظ شود و کشاورزان سالهای سال قنات حفر کردند تا فقط اضافه آبریز دشت را مصرف کنند.
وی افزود: نظامهای تعیین بهره برداری از مراتع و حقابه داشتیم لذا باید به فرهنگ حفظ میراث طبیعی مان برگردیم. در وهله نخست طبیعت را حفظ و سپس قرضمان را به آن ادا کنیم. تجربه کشاورزی در دنیا نیز موید همین نظر است. برای مثال هند 150 میلیون هکتار زمین کشاورزی دارد، نخست وزیر هند سال 2003 میلادی اعلام کرد که 37 میلیون هکتار از مزارع آن کشور را به طبیعت بر می گرداند.
دکتر کافی ادامه داد: دیگر زمان ملاحظه و مماشات تمام شده بطور که اگر دانشگاه فردوسی همه دیگر کارهای خود را زمین بگذارد و فقط به مسئله آب و محیط زیست بپردازد رواست.
دومین جشنواره ملی فناوریهای آب با تمرکز بر موضوع آبهای نامتعارف، به همت دانشگاه فردوسی و معاونت فناوری نهاد ریاست جمهوری به مدت دو روز در مشهد ادامه دارد.
1992/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.