دکتر مهدی ملک نژاد روز شنبه در نشست خبری جشنواره و نمایشگاه هفته گرامیداشت پژوهش و فناوری خراسان رضوی افزود: طی دهه های 60 و 70 شمسی اغلب دانشگاه های دنیا دچار تحول شدند و از دانشگاه آموزش محور به دانشگاه پژوهش محور و سپس به دانشگاه کارآفرین تغییر رویکرد داده و صنعت را به جامعه منتقل کردند اما ما هنوز در بند آموزش مانده ایم.
وی اظهار داشت: سالیان متوالی در کشور ما آموزش برای آموزش و نه حل یک مشکل انجام شده است که این امر هم خلاف عقل و هم خلاف شرع است.
رئیس کمیته برگزاری نوزدهمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: هفته پژوهش و فناوری فرصت خوبی برای ورود به این امر است چرا که پژوهش و فناوری می تواند بستری برای توسعه در عرصه های مختلف باشد.
ملک نژاد گفت: تحقق شعار سال در حمایت از کالای ایرانی با اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان، تبیین اهمیت پژوهش و فناوری و اکرام هرچه بیشتر از جایگاه پژوهشگر، معرفی دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان، گسترش روحیه تحقیق، فعالیتهای علمی و فناوری بین نوجوانان، جوانان، دانشجویان و طلاب و کاربردی کردن پژوهشها و افزایش تعامل بین مراکز دولتی، بخش خصوصی و مراکز آموزشی و پژوهشی از جمله اهداف کلی برگزاری نمایشگاه و جشنواره هفته پژوهش و فناوری در خراسان رضوی است.
وی شناسایی و بسترسازی برای حمایت از نخبگان مراکز پژوهشی و پژوهشگران برجسته، آشنا کردن دانش‎آموزان علاقه مند با مراکز و واحدهای پژوهشی، فرهنگ ‎سازی و عمومی‎ سازی توجه به پژوهش، تسهیل دستیابی به اهداف سند چشم انداز افق 1404 و اهداف نقشه جامع علمی کشور در برش استانی را از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه و جشنواره برشمرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز در این نشست گفت: برای برگزاری نوزدهمین نمایشگاه هفته گرامیداشت پژوهش و فناوری خراسان رضوی 6 کمیسیون برگزاری نمایشگاه، همایشها و سخنرانیها، رویدادهای پژوهشی، مسابقات و کارگاهها، اطلاع رسانی، تورهای پژوهشی و ارزیابی عملکرد با شرکت 70 نهاد، سازمان و دستگاه اجرایی تشکیل شده است.
اسماعیل خیرخواه افزود: این نمایشگاه از 12 تا 15 آذر ماه در نمایشگاه بین المللی مشهد برپا خوهد شد.
دبیر کمیته برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: انتشار عملکرد مطالعاتی و تحقیقاتی دانشگاه ‎ها، موسسات پژوهشی، دستگاههای اجرایی و شهرداری های استان، تشویق و قدردانی از پژوهشگران و ، فناوران آنها و ارزیابی فعالیتهای پژوهشی و فناوری یک ساله دانشگاهها، موسسات پژوهشی، مراکز رشد و پارک علم و فناوری و دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی استان از جمله اهداف عملیاتی این نمایشگاه است.
وی ترغیب مدیران به گسترش و پویایی فعالیتهای پژوهشی و فناوری، ایجاد انگیزه در توسعه پژوهش میان نوجوانان و جوانان استان، آشنایی با اهداف سند چشم انداز افق 1404 و نقشه جامع کشور را از دیگر اهداف عملیاتی این نمایشگاه عنوان کرد.
خیرخواه، تجلیل از پژوهشگران، فناوران و مراکز پژوهشی و فناوری برتر، برپایی همایش و کارگاههای مدیریت پژوهشی و فناوری در دانشگاهها، مدارس و سایر مراکز استان و برگزاری هفته گرامیداشت پژوهش و فناوری استان به صورت متمرکز را از برنامه های این هفته در خراسان رضوی برشمرد.
وی گفت: نواختن زنگ پژوهش در مدارس استان، تبلیغات هدفمند رسانه ‎ای مطبوعاتی، رادیو تلویزیونی، بیلبوردهای شهری و اینترنتی، تدوین و چاپ کتاب مرتبط با پژوهش و فناوری و تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری توسط دانشگاهها، مراکز پژوهشی و دستگاههای اجرایی ذیربط، همکاری در برگزاری تورهای علمی برای دانش آموزان، دانشجویان و طلاب، راه اندازی پایگاه اینترنتی مشاوره پژوهشی و فناوری، کمک به برگزاری بازار ایده و دستاوردهای پژوهشی، کمک به برگزاری نمایشگاه فن بازار و دستیابی به اهداف سند چشم انداز 1404 و نقشه جامع علمی کشور از دیگر برنامه های هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی است.
1922/ 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.