حسین رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی 10 روز پایانی ماه صفر 430 هزار و 892 زائر پیاده رضوی در قالب چهار هزار و 890 کاروان از 21 استان کشور وارد مشهد شدند. از این تعداد 37 درصد زن و بقیه مرد هستند. کل جمعیت زائران پیاده امسال نسبت به پارسال 8.5 درصد بیشتر بود.
وی ادامه داد: بزرگترین کاروان زائران پیاده رضوی امسال 'کاروان حامیان ولایت و رهپویان حضرت مهدی(عج) دارالقرآن نیشابور' با سه هزار زائر زن و 'کاروان دانشجویان' با هزار و 800 زائر و 'کاروان خانواده شهدا' با 850 زائر بوده اند. کوچکترین کاروان نیز از مهریز استان یزد با چهار زائر و دو شتر دورترین مسیر را به سوی مشهد پیمودند.
سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) گفت: زائران پیاده امسال از مسیرهای جاده ای نیشابور، تربت حیدریه، فریمان، سرخس، کلات، قوچان و سه جاده فرعی قدیم قوچان، سیدی، طرقبه و شاندیز به مشهد وارد شدند.
وی اظهار داشت: در طول مسیر نیز هزاران خدمتگزار در قالب 319 ایستگاه صلواتی کوچک و بزرگ از مشهد و 11 استان دیگر به زائران پیاده رضوی خدمات رفاهی، درمانی و اسکان ارائه دادند.
او افزود: بزرگترین ایستگاه صلواتی در مسیر نیشابور ایستگاههای صلواتی جوادالائمه(ع) و رباط خاکستری بودند. در جاده قوچان نیز ایستگاههای مکتب آل محمد و الکترود رضا و همچنین شاهچراغ شیراز و در مسیر سرخس ایستگاه میقات الرضا بزرگترینها بودند.
رضایی ادامه داد: از سوی واحد اسکان جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده 390 محل اسکان با گنجایش 100 هزار نفر مهیا شد. 87 هزار و 855 زائری که پیش بینی اسکان برای آنان نشده بود نیز با کمک خدمه مدیریت حج و زیارت خراسان رضوی، آستان قدس، اداره کل آموزش و پرورش، ستاد گامهای عاشقی، هیات جوادالائمه(ع) و اقشار مردم و جمعیت خدمتگزار اسکان داده و به مدت دو روز پذیرایی رایگان شدند.
وی گفت: در حوزه خدمات درمانی نیز با ایجاد ستاد هماهنگی بهداشت و درمان زائران پیاده متشکل از همه خدمتگزاران درمانی کشور و جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) به مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جاده ها و محلهای اسکان و ایجاد 21 پایگاه سلامت، در سه سطح خدمات درمانی رایگان ارائه شد که در مجموع پنج میلیارد ریال هزینه دارویی بر بر داشت.
سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) افزود: با ایجاد قرارگاه فرهنگی به مدیریت آستان قدس رضوی نیز هدایت فرهنگی کاروانها، اعزام مبلغ و مبلغه به ایستگاهها در جاده ها و محلهای اسکان پوشش داده شد و محصولات فرهنگی به اقتضای سن زائر تهیه و به آنها اهدا شد.
وی اظهار داشت: 'بیمه حوادث زائر' هم از خدماتی بود که با یارانه توسط جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) برای تسهیل سفر زائران پیش بینی شده بود. هر مدیر کاروان می بایست با پرداخت 13 هزار ریال، زائر خود را از مبدا تا مبدا بیمه می کرد.
سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) گفت: این جمعیت با سابقه 17 سال خدمت رسانی و ایجاد 22 واحد، امسال بیش از 15 هزار خدمه را برای خدمت رسانی در همه حوزه ها از ابتدای ماه محرم بسیج کرد تا زائران امام مهربانی به راحتی و سلامت مسیر زیارت پیاده را طی کنند.
7489/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.