به گزارش ایرنا، سالانه میلیونها مجوز ساخت و ساز در کشور صادر می شود که مردم برای پیگیری امور مربوط به آنها زمان و هزینه بسیار صرف کرده و مشکلاتی را متحمل می شوند که راه اندازی 'سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور' موسوم به سیماک علاوه بر شفافیت لازم موجب ساده سازی و افزایش سرعت امور می شود.
سیماک که از طرح های مبتنی بر برنامه های بالادستی و منطبق بر اقتصاد مقاومتی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی است، در 15 تیر ماه سال 95 به تصویب رسید.
مدیر کل پست خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: با راه اندازی سامانه سیماک مردم نیاز به صرف هزینه و وقت اضافی و دردسرهای دیگر برای پیگیری استعلام های مختلف ملکی و صدور مجوز ساخت و ساز ندارند.
سید احمد موسوی افزود: حذف ارتباط میان درخواست دهنده و کاربر، یکسان سازی پرداختها و جلوگیری از اعمال سلیقه در این حوزه از فواید سامانه سیماک است و سیستمی شدن انجام این امور همچنین از بروز برخی مفاسد و معدود درخواستهای غیر قانونی جلوگیری می کند.
وی اظهار داشت: در زیر پروژه سوم این طرح برای دهیاری ها و دهیاران پنجره ای در این سیستم جهت صدور مجوز ساخت اماکن روستایی ایجاد شده که فعالیت مربوط به صدور این نوع مجوزها را برای روستائیان تسهیل می کند و موجب صرفه جویی بسیار در وقت و هزینه دریافت استعلام بین دستگاهی برای این قشر می شود.

* پست در طرح سیماک نیازمند اسناد مالیاتی املاک است
وی اداره پست را مجری طرح سیماک دانست و گفت: در زیر پروژه روستایی سیماک علاوه بر 26 دستگاه دیگر بنیاد مسکن و اداره دارایی در ارائه استعلام ها و دیگر امور مرتبط با سیماک با اداره پست همکاری دارند.
موسوی افزود: در بخش روستایی نیازمند دریافت نقشه طرح های هادی روستایی و دفاتر ارزش گذاری املاک هستیم که بخش نخست مربوط به بنیاد مسکن و بخش دوم مربوط به اداره امور مالیاتی است که اسناد مزبور تاکنون در اختیار اداره پست این استان قرار نگرفته است.
وی با اشاره به عقب ماندن خراسان رضوی در بخش سیماک روستایی اظهار داشت: هم اکنون سیماک در استانهای گیلان، کرمان و فارس عملیاتی شده و مردم از خدمات آنها بهره مند شده اند.
وی گفت: استاندار خراسان رضوی نیز در دیدار اخیر با مدیران پست استان خواستار تسریع در راه اندازی پروژه سیماک شده است.

* آئین نامه اجرایی وزارتی به اداره دارایی استان ابلاغ نشده است
مدیر روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی در پاسخ به مطالبات شرکت پست گفت: در طرح سیماک این اداره کل باید اطلاعاتی نظیر قیمتها و ارزش منطقه ای املاک و بدهی های مالیاتی آنان را دراختیار مجریان طرح قرار دهند که هنوز در این خصوص آئین نامه اجرایی آن از وزارتخانه به ما ابلاغ نشده است.
رضا شفائی افزود: البته در چند استان کشور این طرح به صورت آزمایشی به اجرا در آمده است و هم اکنون عملکرد طرح سیماک در این استانها در حال بررسی است.
وی اظهار داشت: در صورت ابلاغ آئین نامه اجرایی مبنی بر همکاری این اداره کل در طرح سیماک، اطلاعات خواسته شده در اختیار شرکت پست قرار خواهد گرفت.

*700 هزار مکان روستایی خراسان رضوی نیازمند ژئوکدسازی
مدیر کل پست خراسان رضوی همچنین به پروژه ملی 'جی نف' اشاره کرد و گفت: 1.8 میلیون مکان شهری و روستایی خراسان رضوی در حال ژئوکدسازی است که 1.1 میلیون مکان در شهرها و 700 هزار مکان در روستا های استان قرار دارد.
فرایندی که موجب ایجاد و نگهداری یک نشانی رسمی و استاندارد جهانی برای نشانیهای پستی در حال استفاده است 'جی نف' نامیده می شود که مخفف عبارت 'Geocoded national address file' است.
وی افزود: ژئوکدسازی شهرهای مشهد، تربت حیدریه، نیشابور و سبزوار به پایان رسیده و در ادامه برای هر مکان یک کد جغرافیایی اختصاصی در قالب یک نشان استاندارد تعریف می شود.
وی اظهار داشت: این فرایند در شهرها با نقشه های جی.آی.اس که شهرداریها در اختیار پست قرار داده اند در حال تکمیل است اما در روستاهای خراسان رضوی پروژه جی نف هنوز به جایی نرسیده است.
موسوی گفت: اجرای این طرح نیازمند تامین نقشه های پارسل بندی روستاها از سوی بنیاد مسکن است و این بنیاد برای ارائه آنها هزینه ای را مطالبه می کند که از نظر اداری شرکت پست نمی تواند در این خصوص خریدی انجام دهد.

* پست نیازمند نقشه های طرح هادی روستایی
وی افزود: بر اساس توافقنامه ای که 2 ماه پیش بین وزارت ارتباطات و بنیاد مسکن منعقد شد قرار است این نقشه ها در اختیار پست قرار داده شود.
وی در ادامه به فواید طرح جی نف اشاره کرد و اظهار داشت: با اجرای این طرح یافتن نشانیها به سهولت و ناوبری به صورت دقیق انجام می شود و در مواردی نظیر امداد رسانی سریعتر انجام شده و دستگاههای خدمت رسان با سهولت بیشتری خدمات می دهند.
موسوی گفت: همچنین این سامانه به دست اندرکاران کمک می کند سیاستگذاری و تجزیه و تحلیل دقیق تر از وضعیت اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی مناطق جغرافیایی داشته باشند.

* تفاهم نامه برای ارائه نقشه های روستایی منعقد شد
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن خراسان رضوی نیز در باره همکاری این نهاد با شرکت پست به خبرنگار ایرنا گفت: هر دستگاهی در زمینه بودجه تابع مقررات خود است و به ازای در اختیار قرار دادن امکانات خود تعاریف خاصی دارد بطوریکه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خدمات خود در حوزه کاداستر را به ازای پرداخت مبلغی در اختیار دیگر دستگاهها قرار می دهد.
مجید معصومی افزود: برای استفاده شرکت پست از نقشه های جی.آی.اس طرح هادی روستایی بین دفتر تهران بنیاد مسکن و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تفاهم نامه ای به امضا رسیده است لذا ارائه امکانات این بنیاد در اجرای طرح جی نف در حال انجام است و ممکن است نقشه به صورت متمرکز از دفتر تهران ارائه شود و یا از استانها به ادارات پست تحویل گردد.

* منتظر امضای قراردادهای اطمینان بخش توسط شرکت پست هستیم
وی اظهار داشت: البته ذیل این تفاهم نامه، بندها و قراردادهایی گنجانده شده که باید از سوی شرکت پست اجرا شود.
معصومی به قیمت زیاد زمین در برخی مناطق روستایی و وجود اطلاعات محرمانه در برخی از این نقشه ها اشاره کرد و گفت: این قراردادها به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی این اطمینان را می دهد در ازای ارائه فایلهای مزبور اطلاعات آن مصون بوده و از آن اطلاعات سوء استفاده نگردد.
خراسان رضوی دارای سه میلیون و 784 هزار مکان و کد پستی است که 2 میلیون و 878 هزار مورد آن در شهرها و بقیه در روستاهای این استان قرار دارند.
این استان با 6 میلیون و 400 هزار نفر جمعیت 577 واحد ارتباطی پستی دارد که 62 واحد آن دولتی و بقیه خصوصی است ، همچنین400 واحد از این تعداد در شهرها و 177 واحد در روستاها قرار دارد.
3221/6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.