استادیار گروه حقوق دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی در این نشست گفت: موضوع اف.ای.تی.اف آنگونه که باید در نزد اذهان عمومی شناخته شده نیست در حالی که بسیاری از مفاد این کنوانسیون همان مفاد قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد است که همه کشورهای جهان ملزم به رعایت آن هستند.
دکتر اعظم امینی افزود: ایران پیشتر کنواسیون مبارزه با پولشویی و یا کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌ یافته فراملی(پالرمو) را امضا کرده و هم اینک بحث بر سر عضویت در گروه ویژه اقدام مالی یا اف.ای.تی.اف نیست بلکه بحث بر سر یکی از مفاد آن یعنی کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم یا سی.اف.تی است.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد نسبت به تعهدی که در صورت تصویب نهایی کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم یا سی.اف.تی برای کشور پیش می آید اطلاع درستی ندارند و مثلا می گویند در صورت تصویب نهایی آن امکان کمک ایران به حزب الله و سایر نهادهای تحت حمایت سلب می شود.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این اظهارات در حالی است که بر اساس تعریف شورای امنیت سازمان ملل متحد حزب الله و جنبشهایی که برای استقلال و حقوق حقه خود با دشمن خارجی در جنگ هستند در ردیف گروههای تروریستی قرار ندارند بلکه تنها داعش، جبهه النصره در سوریه و چند گروه دیگر به عنوان گروههای تروریستی شناخته شده اند.
وی افزود: گروه ویژه اقدام مالی یا 'اف.ای.تی.اف' سال 1988 میلادی توسط کشورهای 'گروه هشت' با هدف مقابله با قاچاق انسان، موادمخدر و روانگردان تشکیل شد و اکنون 37 کشور عضو آن هستند و 28 نهاد بین المللی نظیر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول نهاد ناظر آن و کشورهای عربستان، اندونزی و همچنین رژیم صهیونیستی نیز اعضای ناظر آن می باشند.
دکتر امینی ادامه داد: برخی می پرسند 'در نهادی که رژیم صهیونیستی و عربستان اعضای ناظرش باشند چه منفعتی برای ایران نهفته است' در حالی که معنی عضو ناظر این است که این سه کشور عملا عضو این نهاد نیستند بلکه در انتظار شرایطی قرار دارند که اگر آنها را فراهم کنند به عضویت اف.ای.تی.اف در می آیند.
وی گفت: گروه ویژه اقدام مالی یا 'اف.ای.تی.اف' یکسری استانداردهای 40 گانه دارد که مبارزه با پولشویی، تروریسم، قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان از آن جمله هستند. این موارد حتی اگر کشوری به عضویت این نهاد بین المللی در نیاید از طریق قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای همه کشورهای جهان تکلیف می شود.
استادیار گروه حقوق دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی افزود: استدلال 37 کشور عضو نهاد بین المللی گروه ویژه اقدام مالی یا 'اف.ای.تی.اف' برای لزوم عضویت سایر کشورها در آن، این است که 'تا همه کشورهای جهان زیر پوشش استانداردهای 40 گانه در نیاند امکان مبارزه قاطع با این تخلفات وجود نخواهد داشت.'
وی ادامه داد: تا پیش از پذیرش برجام، ایران در فهریست سیاه قرار داشت اما بعد از برجام با یک پله صعود اکنون در فهرست کشورهای با خطر بالا برای سرمایه گذاری خارجی قرار دارد و چنانچه بتواند شرایطی استانداردهای این نهاد را فراهم کند بعد از طی مراحلی که سایر کشورها طی کرده اند در گروه کشورهای عضو اف.ای.تی.اف پذیرفته می شود و می تواند همانند آنها از مزایای تبادلات اقتصادی سالم برخوردار شود.
همچنین در این نشست هادی شوشتری نماینده مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد روند تصویب لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم توضیحاتی ارائه کرد.
6070/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.