مهدی عصمتی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر کشت نشایی استان در محصولاتی از جمله پنبه، چغندرقند، ذرت علوفه ای و محصولات جالیزی شامل خیار، گوجه فرنگی، بادمجان و خربزه انجام می شود.
وی با بیان اینکه در تمامی شهرستان های استان کشت نشایی در حال توسعه و ترویج است اظهار داشت: تاکنون اقدامات زیادی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی استان انجام شده که یکی از این فعالیت ها توسعه کشت نشایی برخی محصولات است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از 2 سال گذشته کشت نشایی در استان ترویج یافت و تاکنون محصولاتی از قبیل چغندرقند، خربزه، گوجه فرنگی و پنبه به صورت نشایی کشت می شود.
عصمتی پور بیان کرد: کشت نشایی این محصولات به وسیله دستگاه ها انجام می شود و هزینه خریداری هر دستگاه 43 میلیون تومان است که 50 درصد آن به صورت یارانه و بلاعوض توسط دولت در اختیار کشاورز قرار می گیرد.
وی بیان کرد: در سال های اخیر که به دلیل خشکسالی و بحران آب کشت محصول چغندرقند در کشور و استان کاهش یافته است لذا جهاد کشاورزی با توسعه کشت نشایی این محصول، بحران خشکی در زراعت را برطرف می کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه کشت نشایی سه تا چهار مرتبه دوره آبیاری محصول را کمتر می کند، اظهار داشت: نشاها در خزانه با مقیاس کوچک کشت و بعد از رشد گیاه به وسیله دستگاه مربوطه به اراضی کشاورزی منتقل می شود که این عامل سبب کاهش چشمگیر مصرف آب می شود.
وی ادامه داد: با این روش نیازی به وجین علف های هرز نیست، نیازی به تنک کردن گیاه نیست چون بر اساس نیاز هر بوته در مترمربع گیاه کشت می شود.
عصمتی پور، جلوگیری از سم پاشی گیاه را یکی دیگر از مزایای کشت نشایی دانست و گفت: با کاشت نشایی از انتقال بیماری های خاکزاد و تخم حشرات به مزرعه جلوگیری می شود.
وی یکنواختی کشت را از دیگر مزایای کشت نشایی برشمرد و افزود: در این روش شاهد مزرعه ای یکنواخت و یکدست هستیم که این عمال خود سبب جلوگیری از شیوع آفات و بیماری ها همچنین کاهش هزینه های عملیات داشت می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پارسال برای نخستین بار کشت خربزه به شیوه نشایی پیوندی در شهرستان سرایان با موفقیت انجام شد.
وی اضافه کرد: در این روش پایه آن کدو و پیوندک خربزه از رقم کمال سرایان و خاتونی انتخاب شد و در زمان کاشت نشا پیوندی به مزرعه انتقال یافت.
عصمتی پور یادآور شد: کاشت نشا پیوندی راهکار جدیدی برای کاشت محصولات پرمصرف آب است که سبب افزایش میوه و در نتیجه افزایش قابل توجه عملکرد در واحد سطح نیز می شود.
وی گفت: در شهرستان خوسف امسال پنبه رقم ورامین و مله به صورت نشا کاشت شد و این روند ادامه خواهد یافت.
7557 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.