به گزارش ایرنا فرهاد فلاحتی شنبه شب در نشست مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های استان خراسان جنوبی افزود: در استان باید دهیار، شورا، نماینده مجلس، فرمانداران یا سایر مسئولان دست اندرکار مردم را مطلع سازند تا نسبت به دریافت تسهیلات اشتغال در مناطق روستایی و عشایری اقدام کنند.
وی این موضوع را حلقه مفقود دانست و اظهار داشت: شورای اشتغال استان باید به سمتی برود تا چند محور توسعه استان را مشخص کند و از فرمانداران، روسای ادارات و مدیران شعب بانک های شهرستان ها بخواهد در این زمینه شفافیت تبلیغاتی و رسانه ای داشته باشند.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: منابع و سیستم اداری موجود است اما در زمینه تبیین سرمایه گذاری در بخش های مختلف یا دریافت تسهیلات برای طرح هنوز مردم نمی دانند باید چه کاری انجام دهند.
وی افزود: بسیاری از مشکلاتی که ابتدا سر راه ایجاد اشتغال روستایی و عشایری بود با کمک های دولت رفع و تسهیل شده است و این مهم نشان از این دارد هم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی موجود است و هم شرایط در حال تسهیل شدن است.
فلاحتی اظهار داشت: گاهی در استان به دلیل نبود راهنمایی، کسانی که وام به آنها تعلق می گیرد موفق به جذب تسهیلات نشده و از این بابت ضرر کرده ایم.
وی گفت: مشکل دیگر نظارت بر پولی است که به دست روستایی و عشایری داده می شود و نظارت ها منجر به ایجاد اشتغال مناسب خواهد شد.
وی تاکید کرد: ناظر اگر سازمان متولی یا بانک است باید همراه متقاضی باشد تا شاهد ایجاد اشتغال به معنای واقعی باشیم و بانک ها معمولا از وام های کلان با اشتغال بیشتر استقبال می کنند اما واقعیت این است که بستر اشتغال های اینگونه در استان ما کمتر فراهم است.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی افزود: سه طرح ملی با قدرت جذب تسهیلات و اشتغال بالا هنوز در پیچ و خم های اداری مانده است و برای رفع آن در حال پیگیری از مرکز هستیم.
وی گفت: در مجموع کارگروه اشتغال استان فعال و پرتکاپو است ولی این تحرک و پویایی را در بستر جامعه به ویژه روستاییان و عشایر شاهد نیستیم که باید به سمتی برویم این قشر نیز تاثیرات را ببیند و لمس کند.

** دستگاه ها با مردم همراه باشند
نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: مسئولان دستگاه های اجرایی اگر توقع دارند بانک ها با آنها همکاری کنند در برخی امور دستگاه ها هم باید همراه مردم باشند.
محمدرضا امیرحسنخانی افزود: مسئولان دستگاه های اجرایی مربوط با بانک ها و بهره برداران نشستی برگزار و موضوعات و مشکلات را بررسی کنند تا اگر طرحی قابل پرداخت نیست مردم حداقل معطل نشوند.
وی بیان کرد: انتظار می رود شهرستان فردوس مانند پنج شهرستان دیگر برای طرح پایلوت شتر و شترمرغ استان دیده شود و قرار است برای این شهرستان فارم (مزرعه) ویژه شتر راه اندازی شود تا از ظرفیت شیر شتر برای تهیه کرم ها و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده شود.
نماینده مردم چهار شهرستان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه هر شتر در فردوس روزانه 12 کیلوگرم شیر تولید می کند در نوع خود کم نظیر است و تلاش داریم آن را تا حد 20 کیلوگرم افزایش دهیم.
وی اظهار داشت: سه طرح ملی بز سانن 2 مورد هر کدام 9 میلیارد تومان و 2 هزار راس بز در قاین و زیرکوه و یک طرح با پنج میلیارد تومان و 2 هزار راس بز در فردوس در حال پیگیری بوده اما همچنان به نتیجه نرسیده است.

** هشدار به مدیرانی که در کمیته فنی حضور فعال ندارند
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار خراسان جنوبی هم گفت: اگر استاندار اجازه دهند مدیران دستگاه های اجرایی عضو کمیته فنی که باید در جریان ریز موضوعات طرح های اشتغال قرار بگیرند اگر در این کمیته حضور فعال نداشته باشند در کارگروه نیز جایگاهی نداشته باشند چون در کمیته فنی در خصوص ریز مسائل بحث می شود.
مشیرالحق عابدی افزود: اگر اجازه داده شود به فوریت این مهم را انجام می دهیم تا شاهد بی توجهی مسئولان در این زمینه نباشیم.
وی بیان کرد: از نمایندگان مجلس تقاضا داریم دنبال شرکت های واسط باشند تا بین مردم و بانک ها به عنوان میانجی برای معرفی طرح های اشتغالزا عمل کنند.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.