به گزارش ایرنا محمدمهدی مروج الشریعه شنبه شب در نشست مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های استان خراسان جنوبی افزود: حداقل شغل عزتمندانه ای باید برای جامعه هدف نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد در حوزه تامین اجتماعی ایجاد شود.
وی عنوان کرد: برخی مستمری بگیران نهادهای حمایتی حاضرند ماهانه مستمری بگیرند اما از تسهیلات استفاده نکنند تا آب باریکه همچنان برای آنان باقی بماند که این مشکل باید آسیب شناسی شود.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در استان مقداری سطح نیاز به مسئله تامین اجتماعی به معنای عام بالاست اظهار داشت: پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری مربوط به ضعیف ترین قشر جامعه است لذا از ریال آن نمی گذریم.
وی گفت: برای پرداخت تسهیلات اشتغال افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی طرح های آنان از کمیته پنج نفر خارج و دستگاه به دستگاه و بانک به بانک با نشست های مرتب نسبت به رفع مشکلات و تسهیل روند اقدام شود.
مروج الشریعه افزود: باید مشکلات این قشر را سهل تر کنیم تا خانواده ها برای همیشه از بند 2 دستگاه حمایتی خارج شوند چراکه سطح استان به لحاظ کم تمکنی مالی در اقشار ضعیف بالاست و باید بیشتر رسیدگی کرد.
وی تصریح کرد: دفتر بازرسی و نظارت استانداری فارغ از هر مسئله ای تک تک طرح های اشتغال را مورد بررسی قرار می دهد لذا عملکرد همه دستگاه ها، بانک های عامل و محل اجرای طرح همه مستتر بوده و مرتب در خصوص طرح ها به ما گزارش می دهند.
رئیس شورای اداری استان خراسان جنوبی گفت: حتی در ارتباط با میز خدمت برخی دستگاه های اجرایی که در ردیف های مختلف هستند از لحاظ متوسط یا ضعیف بودن تمامی رده ها را به وزرای مربوطه گزارش و پیگیری می کنیم.
وی بیان کرد: علاوه بر دفتر بازرسی و نظارت استانداری، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان باید به صورت کاراتر، موثرتر و ملموس تر بازرسی های لازم را در خصوص طرح های اشتغال انجام و گزارش دهد.
مروج الشریعه گفت: بارها تاکید کرده ایم از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برای حضور در جلسات مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و بانک ها دعوت شود چون فرصت مغتنمی است و حضور نمایندگان در حوزه های مختلف اجرایی و در مجالس استان فارغ از دیدگاه های سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا در جریان ریز واقعیات قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه 2 ماه دیگر ابلاغ قانون بودجه 98 را داریم افزود: ممکن است این قانون بودجه نیز مورد بازنگری قرار گیرد لذا از نمایندگان استان تقاضا داریم چه اینکه این قانون بخواهد مورد بازنگری قرار گیرد یا خیر، آنچه به عنوان کمک های فنی و اعتباری در قالب اوراق است را تا حدودی به نقدینگی تبدیل کنند.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: وزن غالب بودجه 98 استان اوراق خواهد بود و امسال مجموع کمک های فنی و اعتباری استان 128 میلیارد تومان است که این فرصت از دست خواهد رفت و استان هایی مانند ما بیشترین ضرر را خواهند کرد.
وی گفت: از نمایندگان مجلس تقاضا داریم حداقل 50 درصد حجم کل کمک های فنی و اعتباری سهم هر استان را تبدیل به نقدینگی کنند یا حداقل اگر نقدینگی های کشور جواب نمی دهد در بودجه سال 97 مجموع کمک های فنی و اعتباری که در قالب اوراق است از ماده 82 قانون تنظیم 2 مستثنی کنید.
مروج الشریعه افزود: اگر مستثنی کنید یعنی بانک ها ملزم هستند و می توانند اوراق را بپذیرند که بهتر است کمک های فنی و اعتباری در قالب اوراق از شمول ماده 82 قانون تنظیم جدا شود اما اگر الزام به 50 درصد نقدینگی باشد حتما نظر موافق دولت را طلب می کند و این در استان هایی مانند خراسان جنوبی در حد اعجاز پیش می رود.
وی گفت: پارسال سهم نقدینگی را بیشتر در اختیار بخش گردشگری و صنعت و معدن قرار دادیم اما فهرست پروژه های این دستگاه ها تاکنون ارائه نشده است، منطق داشته باشید و محکم بایستید من نیز دفاع می کنم.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: برای سال 97 نمایندگان اگر همتی در مجلس انجام دهند کار بزرگی کرده اند، این پیشنهاد برای شرق کشور است تا از محل اعتبارت عمرانی - استانی حداقل 20 درصد برای کمک های فنی و اعتباری بگذاریم که این کار انجام شد اما اکنون با محدودیت های قانونی مواجه شده ایم.
وی گفت: در حالیکه اوراق 2 ساله است اما صراحت قانون مهلت را یکساله گذاشته است لذا از 128 میلیارد تومان اعتبارات فنی و اعتباری استان شاید 10 درصد نقدینگی و مابقی اوراق خواهد بود در این صورت باید سرمایه گذار جذب کنیم یا تثبیت اشتغال موجود و توسعه اشتغال که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: کارگروه اشتغال کم کم به کمیته توزیع اعتبار تبدیل می شود که باید از این حاشیه خارج شویم چون فقط 10 درصد مسئله است و اشتغال فراتر از این بحث هاست.
مروج الشریعه اظهار داشت: نکاتی که در این نشست مطرح می شود از جمله استعلام ها و عدم برگزاری کمیسیون ها این تیپ مسائل بحث های مربوط به کمیته پنج نفره است.
وی از معاون اقتصادی خود خواست نظارت و مدیریت کامل بر برگزاری کمیته پنج نفره داشته باشد و افزود: نباید زمان بگذرد و متقاضیان اشتغال یا دستگاه مربوط ماه ها طرح خود را پیگیری نکرده باشند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: موضوع کارگروه تخصصی اشتغال و هماهنگی بانک ها برای اشتغال و طرح های توسعه استان است و مشکلات طرح ها باید در کمیته پنج نفره بررسی شود تا وقت جلسه صرف نشود.
وی عنوان کرد: در زمان های آخر استان هایی برنده هستند که بتوانند از سهم استان هایی که نتوانسته اند جذب کنند تسهیلات مورد نظر را جذب کنند و گاهی در جلسات خیلی مادون بحث می کنیم که حیف زمان است.
مروج الشریعه اظهار داشت: مدیران دستگاه های اجرایی و بانک های استان سطح خود، مسائل و این جلسه را پایین نیاورید اگر می خواهید به عنوان جمع فکور استان برای توسعه اشتغال کاری کنید و حق مردم که به گردن تک تک ما حق دارند، ادا شود.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.