به گزارش ایرنا کاظم صالح پور روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بیابان زدایی اظهار داشت: مراتع شهرستان فردوس 321 هزار و 541 هکتار و جنگل‌های مصنوعی دست کاشت 22 هزار و 739 هکتار مساحت دارد.
وی افزود: بیابان زایی در کنار دو چالش تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین به عنوان سه چالش مهم جامعه جهانی در قرن 21 محسوب می‌شود بر همین اساس 17 ژوئن برابر با 27 خردادماه به عنوان روز جهانی مقابله با بیابان زایی نامگذاری شده است.
وی شعار امسال روز جهانی بیابان زدایی را 'سرزمین ارزشمند است برای حفظ و احیای آن سرمایه گذاری کنیم' عنوان کرد و گفت: بهره برداری بیش از حد منابع آب و خاک از طریق فعالیت‌های کشاورزی، چرای زودرس و بیش از حد ظرفیت دام در مراتع، قطع درختان و جنگل زدایی، آبیاری و زهکشی نامناسب در اراضی تغییرات اقلیمی، بروز سیلاب های شدید و خشکسالی‌های متناوب از جمله عوامل موثر در بیابان زایی است.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس تصریح کرد: فرسایش خاک ناشی از باد یا آب، از بین رفتن پوشش گیاهی، افت کمی و کیفی آب های زیرزمینی، خشک شدن قنوات، کم شدن میزان بارندگی، از بین رفتن یا کوچ حیات وحش، کاهش حاصلخیزی خاک، هجوم ماسه های روان، بیکاری و گرسنگی، گسترش فقر و مهاجرت از جمله مشکلات ناشی از بیابان زایی است.
وی تهیه 15 مورد طرح های مرتعداری، اجرای 90 درصد طرح ممیزی مراتع، تشکیل پنج تعاونی مرتعداری و بیابان زدایی، تهیه طرح بیابان زدایی برای مهم ترین کانون بحران فرسایش بادی 'حاجی میرک' در سطح 45 هزار هکتار، انسجام بیش از 13 گروه مردمی برای احیای مراتع، نهال کاری و احیای 60 هزار هکتار از مراتع و بیابان های شهرستان را از جمله فعالیت های انجام شده در ارتباط با بیابان زدایی و احیای مراتع در 20 سال اخیر عنوان کرد.
صالح پور گفت: در حال حاضر چهار طرح آبخیزداری در مناطق سرند، حسن آباد، کال چهل و حوزه قنات روستای خانیک فعال است.
وی از اجرای طرح مطالعاتی ترسیب کربن در سال جاری با اعتبار 100 میلیون تومان خبر داد و افزود: ذخیره نزولات و اجرای عملیات آبخیزداری سد سنگی ملاتی با حجم 150 متر مکعب در منطقه طاهر آباد انجام شده است.
9865*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.