به گزارش ایرنا حجت‌ الاسلام یدالله وحدانی نیا روز یکشنبه در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان جنوبی با اعلام اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز از برنامه های حوزه پیشگیری از وقوع جرم در استان است افزود: مطابق شعار امسال که حمایت از کالای ایرانی است در این حوزه نیازمند همراهی دستگاه های اجرایی هستیم.
وی بیان کرد: تجهیز گمرک ماهیرود به دستگاه ایکس ری هم امسال دنبال می شود.
وی گفت: برای سال 97 چند برنامه شاخص در این معاونت تعریف شده که امید است بتوانیم با تعامل و همدلی فراقوه ای شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در استان باشیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی ادامه داد: برخلاف باور عمومی که دستگیری مجرمان را وظیفه دستگاه قضا می داند اما یکی از وظایف حوزه قضایی اقدامات پیشگیری از جرم است.
وی گفت: برای این منظور معاونت پیشگیری از وقوع جرم فقط در حوزه پیشگیری های حقوقی و قضایی اقدام نمی کند بلکه در حوزه پیشگیری های فرهنگی، اصلاحی و امنیتی نیز باید ورود پیدا کرد.
حجت الاسلام وحدانی نیا اظهار داشت: با این وظیفه حوزه قضایی جامعه متوقع است که شاهد کم شدن پرونده ها باشیم اما امروز حجم پرونده های موجود در بخش های مختلف اعم از دادگاه های حقوقی و کیفری زیبنده استان نیست.
وی اقدام عملیاتی در خصوص پیشگیری از خشونت را یکی از برنامه های پیش رو عنوان کرد و گفت: سالانه 6 میلیون پرونده کیفری در کشور تشکیل می شود که یک میلیون آن مربوط به خشونت است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی ظرفیت محله ها و سازمان های اجتماع محور در خصوص کاهش خشونت را موثر دانست و افزود: بخشی از برنامه های پیشگیرانه در این حوزه به طور جدی دنبال می شود.
وی بر کاهش نقاط حادثه خیز در استان تاکید و تصریح کرد: با توجه به آمار بالای تصادفات و اهمیت جاده های استان که به جاده های ترس و دلهره مشهور شده اند، امسال در ارتباط با بحث نقاط حادثه خیز و آنچه در استان شناسایی شده، گام های اساسی را برخواهیم داشت.
وحدانی نیا به اجرای پروژه ملی نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد) در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال این طرح در 6 مدرسه درمیان و 6 مدرسه بیرجند اجرا شد و امسال اهتمام خاصی داریم که به طور گسترده تر ادامه یابد.
وی با اشاره به نظارت بر اجرای طرح جمع آوری محکومان دستگیر نشده و متواری افزود: یکی از دغدغه ها بحث امنیت شهروندان است که حضور محکومان دستگیر نشده در جامعه احساس ناامنی به دنبال دارد؛ لذا سال گذشته با اجرای این طرح 210 محکوم متواری در استان توسط دستگاه های انتظامی شناسایی و دستگیر شدند که امسال هم ادامه خواهد داشت.
وحدانی نیا با بیان اینکه مجازات های جایگزین حبس نیز باید جدی گرفته شود گفت: حبس های کوتاه مدت برچسبی به افراد می زند و برای خانواده آنان نیز مشکلاتی در جامعه ایجاد می شود لذا قانونگذار به دنبال برداشته شدن این حبس های کوتاه مدت با مجازات های جایگزین است.
وی یاد آور شد: سال گذشته بیش از 80 رای صادره در محاکم قضایی استان در خصوص خدمات عمومی رایگان داشته ایم که برخی موارد حتی در سطح کشوری نیز خبرساز شد.
وی همچنین بر ترویج فرهنگ وقف در پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و گفت: در این خصوص امسال ضمن شناسایی پروژه های مورد نظر، برگزاری همایش ترویج فرهنگ وقف دنبال می شود تا واقفان نیت های خود را به سمت این موضوع سوق دهند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ادامه داد: در امر آموزش های پیش از ازدواج نیز نیازمند هماهنگی و مشارکت نهادهای مربوطه هستیم چرا که باور داریم بخشی از طلاق ها به سمت ازدواج های بدون شناخت متمایل است و آموزش های پیش از ازدواج در این زمینه می تواند موثر باشد.
وی از ایجاد مرکز ملاقات فرزندان طلاق در بیرجند خبر داد و گفت: پیش از این فرزندان طلاق با والدینشان در کلانتری ها ملاقات می کردند که با روح لطیف آنان سازگار نبود لذا مرکز مهر خانواده به همین منظور در پارک شعبانیه بیرجند احداث شده است.
وی تاکید کرد: توسعه کمی و کیفی مرکز ایجاد شده در بیرجند و سایر شهرستان هایی که آمار قابل توجهی در خصوص فرزندان طلاق دارند از برنامه های سال جاری خواهد بود.
وحدانی نیا با بیان اینکه ایجاد مراکز تخصصی مشاوره در کنار دادگاه خانواده و فرهنگ سازی آن از برنامه های امسال است افزود: سال گذشته پس از ارجاع دعاوی خانواده به مراکز مشاوره 48 درصد سازش حاصل شد.
وی گفت:10 درصد پرونده های طلاق ارجاعی به مراکز مشاوره بهزیستی نیز منجر به سازش شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان برگزاری کارگاه آموزشی ارتقای مهارت ارتباطی مبتنی بر سبک اسلامی ایرانی ویژه زوجین متقاضی طلاق و کارگاه سبک زندگی برای سربازان را از دیگر برنامه های حوزه پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی استان برشمرد و گفت: همچنین امسال از طریق سامانه سجام مردم در محلات به عنوان دیده بان با برنامه های پیشگیری از وقوع جرم در حوزه های مختلف مشارکت می کنند.
وی بر آموزش و اطلاع رسانی برای پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و افزود: بسیاری از جرایم به خصوص در حوزه قراردادهای حقوقی ناشی از عدم آگاهی مردم است.
ع.ب*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.