به گزارش ایرنا محمد مهدی مروج الشریعه شنبه شب در دومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان خطاب به مدیران دستگاه های اجرایی با بیان اینکه مسیرهای رشد و توسعه را نباید گم کرد، افزوذ: توسعه از محل توزیع اعتبارات نفت حاصل نمی شود و این را به صورت آزمون در 40 سال گذشته تجربه کرده ایم.
وی اظهار کرد: رقم توسعه از قبل هزینه کرد ناشی از درآمدهای نفتی و مالیاتی در حوزه زیرساخت مشخص است.
وی توزیع اعتبارات را یکی از سخت ترین کارها در مدیریت منطقه ای دانست و افزود: منطق توزیع اعتبارات از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به نسبت درست و شاخص های منطقه ای در اختیار شهرستان ها و دستگاه های اجرایی قرار گیرد.
وی با طرح این سوال که اعتبارات عمرانی - استانی استان ها در توسعه کیفی استان چقدر است، یادآور شد: اگر چند طرح هزار میلیارد تومانی در استان به سرانجام برسد نیازی به صرف وقت زیادی برای دریافت اعتبارات استانی با مشکلات فراوان نیست.
وی با اشاره به مجموع کل اعتباراتی که در توسعه استان ها نقش آفرین است عنوان کرد: در مجموع نقش اعتبارات عمرانی - استانی استان ها، بودجه شرکت های دولتی، اعتبارات ارزی شرکت های دولتی و ... که در برش های استان سهم دارند در توسعه یک استان 28 درصد است.
وی ادامه داد: در 72 درصد باقیمانده نقش توسعه در استان، منبع اعتباری تسهیلات بانکی توسط بخش خصوصی یا بخش های وابسته دخیل است.
مروج الشریعه با اشاره به منطق توزیع اعتبارات بین فصل برنامه و شهرستانی گفت: در خراسان جنوبی که پیکره استان دارای 2 نقطه جغرافیایی شهر بیرجند و قاین که غیر محروم است از مدلی متناسب با وضعیت توسعه نیافتگی نه صرفا در میدان عملی بلکه بر اساس مجموعه شاخص هایی که این استان به عنوان توسعه نیافته تلقی می شود، لحاظ شده است.
مروج الشریعه افزود: زمانیکه لایحه بودجه 97 دولت وارد مجلس شد برای بودجه خراسان جنوبی و استان های کمتر توسعه یافته موارد را پیگیری کردیم سه آیتم اعتباری بر مبنای مدل یا منطقی تجربه شده در داخل بسیاری از استان های کشور است.

** رفع کمتر توسعه یافتگی استان با جذب سرمایه گذار
وی ادامه داد: این مدل در استان هایی که از شاخص های توسعه یافتگی کشور در بخشی از شاخص های مهم فاصله دارند کاملا مدل همخوانی است.
وی با بیان اینکه وضعیت برخی استان ها به دلیل سرمایه گذاری بخش خصوصی تغییر کرده است، عنوان کرد: این نکته بسیار مهمی است به این معنا که اگر بتوانیم سرمایه گذار داخلی و خارجی جذب کنیم مشکل کمتر توسعه یافتگی را از سر این استان کم کرده ایم.
وی تاکید کرد: از مدیران دستگاه های اجرایی استان انتظار می رود اکنون که وضعیت مالی دستگاه ها روشن است از ظرفیت های شرکت های توسعه گر و تسهیل گر از جمله آستان قدس، ایدرو، ایمیدور، ستاد اجرای فرمان امام و ... استفاده کنند.
وی در ادامه در ارتباط با گلایه فرماندار بیرجند در خصوص کاهش اعتبار این شهرستان در سال جاری نسبت به سال قبل یادآور شد: برای مرکز استان ناگزیر از هزینه کرد اعتباراتی هستیم که نمایندگان شهرستان های دیگر اگر به عمق آن پی ببرند رقم این اعتبار پایین تر خواهد آمد.
وی افزود: همچنین تلاش می کنیم سالن علامه فرزان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیرجند در سالگرد آن سالنی بسیار شیک تر و بزرگ تر از قبل به بهره برداری برسد این هزینه کردها اگر داخل شاخص بودجه قرار بگیرد اعتبار شهرستان تغییر خواهد کرد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان 190 شاخص را بر اساس 2 مولفه کلی جمعیت و محرومیت درصدبندی می کنند که این اعداد اجتناب ناپذیر است.
وی با بیان اینکه ایجاد واگرایی در خصوص اعتبارات به دلیل احساس کم توجهی است، اظهار کرد: این احساس تنها یک احساس روانی نیست بلکه شاخص هایی هم بر آن مترتب است که جای تغییر برخی سیستم ها در آن وجود دارد.
مروج الشریعه یادآور شد: تلاش بر این است اعتبارات اشتغال، جوانان، ورزش، آب، راه، فرهنگ و هنر برای سال 97 از منابع حاصل از کمک های فنی و اعتباری بر مبنای مجوزهای قانونی به کمک نمایندگان مجلس فراهم شود.
وی تاکید کرد: بودجه سال 97 گذشت و منطق تنظیم آن هم سپری شد اما برای سال 98 از همین جلسه با هماهنگی با نمایندگان مجلس در ارتباط با منطق تهیه و تولید برای توزیع اعتبارات برنامه ریزی کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال کمک های فنی و اعتباری بسیار تاثیرگذار است، افزود: برای ایجاد آزاد راه های استان مستلزم است در خصوص 2 امر تامین منابع مالی از تسهیلات و تعهد به تقبل درصدی از سود تسهیلات اقدام شود.

** با ایجاد آزاد راه در استان نگاه سرمایه گذار عوض می شود
مروج الشریعه اضافه کرد: برای حوزه های زیرساختی به ویژه تبدیل جاده بیرجند - قاین به آزاد راه 200 میلیارد تومان تعهد تسهیلات مالی کردیم.
وی بیان کرد: شاخص آزاد راه در استان اگر اتفاق بیفتند نگاه سرمایه گذاران به استان عوض خواهد شد.
وی اظهار کرد: باید سعی کنیم در جلسات بعدی شورای برنامه ریزی و توسعه استان، راه و روش های استفاده از منابع مالی کشور به ویژه از سازمان های تسهیل گر و توسعه گرا منابع مالی و تسهیلات بانکی را بررسی و رصد کنیم.

** کلید توسعه خراسان جنوبی انتقال آب به استان است
وی انتقال آب به خراسان جنوبی را کلید همه توسعه ها دانست و بیان کرد: نیاز استان انتقال آب است که سرمایه گذار اروپایی برای اجرای این پروژه مهم و حیاتی به روش B.O.T با پنج میلیون دلار اعلام آمادگی کرده اما همچنان سرگردان است.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه این نشست با گلایه از آندسته مدیران دستگاه های اجرایی که توان جذب اعتبارات دستگاه خود را ندارند، افزود: برخی دستگاه ها قدرت جذب داشته و فرصت های زمانی را قدر و قیمت می دانند.
مروج الشریعه تاکید کرد: دستگاه های اجرایی که به هر دلیلی توان جذب اعتبارات نه تنها در حوزه عمرانی که در سایر حوزه ها را نداشته باشند اعتبار آنها به دستگاه های پرتوان اختصاص خواهد یافت.
وی ادامه داد: در عوض دستگاهی که توان جذب تخصیص دارد از حداکثر اعتبار برخوردار خواهد شد، به این اکتفا نمی کنیم بلکه تا حد توان شرایط تشویقی برای دستگاه های با جذب بالا و تنبیهی برای دستگاه های با کمترین جذب لحاظ خواهد شد.
وی بر ایجاد اشتغال مناسب و سرمایه گذاری در حوزه ناحیه صنعتی IT تاکید کرد و افزود: در استانی مانند خراسان جنوبی که با محدودیت شدید منابع آبی برخوردار است باید به سمت توسعه صنایع نرم افزاری پیش رفت.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی ظرفیت اینکه به بزرگترین مرکز تولید نرم افزار ملی و منطقه ای تبدیل شود را داراست، عنوان کرد: در حال حاضر زمینی به مساحت 15 هکتار برای ایجاد ناحیه صنعتی بیرجند در نظر گرفته شده که باید مساحت آن افزایش یابد.
وی احداث ناحیه صنعتی IT را موتور محرکه توسعه استان دانست و اظهار کرد: با راه اندازی و آغاز به کار این ناحیه صنعتی می توان باب توسعه ای برای فارغ التحصیلان این رشته در استان فراهم کرد.
7557* 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.