به گزارش ایرنا داود شهرکی روز دوشنبه در آیین افتتاحیه کنگره ملی زغالسنگ در طبس افزود: این مطالعات از سال 94 و با توافق سازمان زمین‌شناسی آغاز شد که معادل 40 درصد مساحت ژئوفیزیکی بود که برای کل کشور تعریف شده بود.
وی گفت: این کار سال 95 ادامه پیدا کرد و سال گذشته تجزیه و تحلیل نتایج مطالعات ارائه شد که نقشه راه تکمیل اکتشاف برای بخش دولتی و خصوصی است تا ریسک سرمایه گذاری را پایین آورد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، حوزه معدن این استان را بسیار مستعد ارزیابی کرد و افزود: ما در استانی هستیم که بارندگی کمتر است ولی خوشبختانه در کنار این محدودیت، ظرفیت های خوب معدنی وجود دارد و شناسایی شده است که می تواند بسیاری از کمبودها بر اثر خشکسالی را جبران کند.
وی بیان کرد: برای دستیابی به این ظرفیت ها و معادن غنی استان نیازمند بود که راهبرد منظمی در حوزه اکتشاف داشته باشیم.
شهرکی گفت: در گذشته کمتر مطالعات اکتشاف نظام مند انجام شده جز زغال که خوشبختانه کار بسیار خوبی را سازمان توسعه معادن در صدر انقلاب در قالب شرکت های توسعه معدن انجام داد و بعد هم در قالب سازمان مادرتخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی ادامه یافت و معادن برای توسعه شناسایی و فازبندی شد.
وی اظهار کرد: در سایر مواد معدنی لازمه این بود که ما به الگویی برای توسعه و استخراج و بهره برداری برسیم و برای این کار به اکتشاف نظام مند نیاز داشتیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: همچنین سال 95 برای مطالعات ژئوفیزیک در محدوده های دیگری از استان با سازمان توسعه معادن توافق کردیم و خوشبختانه مطالعات ژئوفیزیک بر روی حدود 40 هزار کیلومتر مربع مساحت استان تا پایان سال 96 به اتمام رسید که نتایج آن را در سه ماه اول امسال ارائه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: این مطالعات تکلیف ما را برای ادامه اکتشاف در استان و مناطق مستعد روشن می‌کند و در بخش تکمیل اکتشاف برای مناطقی که از سال ها قبل توسط سازمان زمین شناسی به جهت محدودیت منابع مالی اکتشاف آنها ناقص مانده بود، توافقی مشترک با سازمان زمین شناسی و ایمیدرو داشتیم که با این توافق از منابع سازمان توسعه استفاده کردیم و توانستیم اکتشاف استان را در مناطقی که راکد مانده بود ادامه دهیم.
وی افزود: در این مسیر چند محدوده خوب طلادار در محدوده شهرستان های نهبندان و خوسف، سرب و روی در محدوده بشرویه و طبس و ذخایری از مس در حوزه خوسف و طبس شناسایی کردیم تا در برنامه های آتی توسعه استان از آنها استفاده کنیم و به بهره برداری برسانیم.
وی بیان کرد: در بخش استخراج طی سه سال اخیر بالغ بر پنج میلیون تن به ظرفیت استخراجی استان اضافه کردیم و یکی از هدف‌گذاری‌های ما در حوزه استخراج، زغال بود که به استخراج پنج میلیون تن استخراج سالانه نیاز داریم و در حال حاضر دو میلیون تن است.
شهرکی گفت: برای این منظور طرح های توسعه ای را در وزارت صنعت، معدن و تجارت شروع کردیم که متولی طرح های توسعه سازمان توسعه و نوسازی معادن است و مجری طرح های زغالی که زحمات زیادی کشیده اند.
وی افزود: خوشبختانه طرح توسعه زغال با 85 میلیون یورو فاینانس به تصویب رسید و در سه ماه اول سال جاری شروع عملیات طرح توسعه استخراج زغال را به میزان 850 هزار تن داریم.
چهارمین کنگره ملی زغالسنگ امروز (دوشنبه) در طبس آغاز به کار کرد و تا چهارشنبه ادامه خواهد یافت.
20 مقاله از 126 مقاله علمی رسیده به دبیرخانه کنگره به صورت شفاهی و 62 مقاله به شکل پوستر ارائه خواهد شد.
ذخیره زغال سنگ شهرستان طبس، 76 درصد ذخایر زغال سنگ کشور را شامل می شود که ذخیره معدنی پروانه های بهره برداری صادر شده بیش از 860 میلیون تن و ذخیره زمین شناسی شهرستان بیش از پنج میلیارد تن است.
سالانه بیش از 1.7 میلیون تن زغال سنگ از حوزه معادن زغال سنگ طبس استخراج می‌شود و بیش از چهار هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند.
شهرستان طبس با 72 هزار نفر جمعیت و 57 هزار کیلومتر مربع مساحت، بزرگترین شهرستان ایران و خراسان جنوبی است.هم اکنون حدود 22 هزار نفر در بخش صنعت و معدن خراسان جنوبی فعالیت دارند.
شهر طبس در 270 کیلومتری غرب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
7217*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.