به گزارش ایرنا محمد اسکندری ثانی روز سه شنبه در این همایش که در دانشگاه بیرجند برگزار شد افزود: در ماده 2 قانون برنامه ششم سرمایه گذاری در مکان های خاص توسعه محور مانند محور شرق مورد تاکید قرار گرفته است.
وی گفت: همچنین براساس ماده 57 این برنامه یک درصد از کل اعتبارات حاصل از فروش نفت و گاز کشور باید به زیرساخت های ریلی مناطق کمتر توسعه یافته، اختصاص یابد.
وی بیان کرد: براین اساس در گروه جغرافیای دانشگاه بیرجند تصمیم گرفتیم نخستین بار طرح توسعه محور شرق با محوریت خراسان جنوبی را در این دانشگاه اجرا کنیم.
دبیر اجرایی همایش اظهار کرد: محور شرق در جایگاه جغرافیایی ایران یک محور بسیار خوب برای ترانزیت است و اگر آن را دالانی فرض کنیم کل کشورهای خلیج عربی، هند و ... را به کشورهای آسیای میانه و روسیه متصل می کند.
وی گفت: خراسان جنوبی در این میان حلقه واسط بین شمال و جنوب است که می تواند نقش کلیدی و بارز در این زمینه ایفا کند لذا یکی از اهداف ما تبیین نقش کلیدی استان در توسعه محور شرق است.
وی افزود: برنامه امروز و فردا در چهار پنل برنامه ریزی شده است که پنل ژئوپلتیک و توسعه شرق، اقتصاد مرز و تجارت خارجی، امنیت و مخاطرات و پنل آب از جمله آنهاست.
اسکندری گفت: به لحاظ علمی 230 مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که برای 120 مورد گواهی سخنرانی داده شد اما به دلیل محدودیت تمامی آنها ارایه نمی شود و 70 مقاله نیز به صورت پوستر ارایه خواهد شد.
وی اظهار کرد: با برگزاری این همایش تصمیم داریم نقش دانشگاه را به عنوان نهادی که بتواند گفتمان سازی توسعه را در استان داشته باشد، پررنگ کنیم.
وی افزود: این ظرفیت در دانشگاه بیرجند وجود دارد که مرکز و ثقل ظرفیت سازی توسعه استان و محور شرق باشد.
رئیس دانشگاه بیرجند نیز در این همایش گفت: استان مرزی خراسان جنوبی در منطقه بسیار حساسی از نظر موقعیت جغرافیایی قرار دارد که اگر توجه خاصی به این منطقه نشود و نگاه قبل ادامه یابد ممکن است در آینده نه چندان دور پاشنه آشیلی برای امنیت و ثبات کشور باشد.
احمد خامسان افزود: خراسان جنوبی حدود یک درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده و این عامل سبب شده است در بخش های مختلف نگاه به این منطقه مورد بی توجهی یا کم توجهی واقع شود.
دانشگاه بیرجند دارای حدود 12 هزار دانشجو، 328 عضو هیات علمی در 11 دانشکده با 47 گروه آموزشی در 318 کد رشته در دوره های مختلف تحصیلی و همچنین چهار پژوهشکده با هشت گروه پژوهشی و سه آموزشکده اقماری در استان است.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.