پرویز آرامنش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وحوش ماده در هفته های ابتدایی پس از زایمان بچه های خود را در شکاف سنگ ها یا زیر بوته ها مخفی کرده و برای تغذیه از محل دور می شوند و دوباره برای شیر دادن به بره ها به همان نقطه بازمی گردند.
وی بیان کرد: گاهی برخی دامداران و مردم محلی پس از مشاهده یک بره میش تنها گمان می کنند که این حیوان بدون مادر رها شده، بنابراین از سر دلسوزی آن را برداشته و به محیط زیست یا نیروی انتطامی تحویل می دهند که متاسفانه این تصور اشتباهی است که آسیب فراوانی به حیات وحش وارد می کند.
وی گفت: سال های گذشته موارد زیادی از تحویل بره وحوش تازه متولد را به ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان ها داشته ایم که این حیوانات پس از طی کردن مرحله شیرخواری، تحویل «سایت های پرورش حیوانات وحشی در اسارت» می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی افزود: مشارکت و همراهی مردم نقش مهمی در حفظ تعادل محیط زیست و حفاظت از حیات وحش دارد.
وی یکی از مخاطرات اصلی وحوش را روی آوردن گردشگران و طبیعت گردان در فصل بهار به محیط زندگی آنها ذکر کرد و گفت: گاهی افراد سودجو و متخلف اقدام به زنده گیری نوزادان حیوانات وحشی می کنند که لطمات جبران ناپذیری به طبیعت وارد می کند.
آرامنش اظهار کرد: حذف یک گونه جانوری از طبیعت که سال ها می تواند زادآوری داشته و در ادامه نسل حیات وحش بسیار تاثیرگذار است، اقدام ناپسند و غیرقانونی است.
وی با بیان اینکه بزرگ کردن بره های وحشی بسیار مشکل و احتمال زنده ماندن این حیوانات کم است گفت: نوزادان زنده گیری شده حیوانات وحشی حتی در صورت کشف و بازپس گیری از شکارچیان به دلیل تغذیه دستی، انس با انسان و نبود آموزش مهارت های لازم برای زندگی در طبیعت، قابلیت بازگشت به عرصه های طبیعی را ندارند و به ناچار می بایست ادامه زندگی خود را در اسارت به سر ببرند.
زاد و ولد میش های وحشی از اواسط فروردین در خراسان جنوبی آغاز می شود و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد.
خراسان جنوبی دارای چهار منطقه حفاظت شده 'درمیان سربیشه'، 'مظفری'، 'آرک و گرنگ'، « شاسکوه» و سه پناهگاه حیات وحش «تالاب کجی نمکزار نهبندان»، «رباط شور» و «نایبندان طبس» و هفت منطقه شکار ممنوع درح(Dorh)، جیک و زیدر، باقران، کمر سرخ، لشکرگاه عشق آباد و علی حیدر دارد.
مساحت مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست 2 میلیون و 317 هزار و 548 هکتار است که گونه های مختلف و متنوع جانوری در این گستره از استان زیست می کنند.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan و کانال تلگرام: irnabirjand@
7556*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.