غلامرضا قوسی روز سه شنبه به ایرنا، پیش بینی کرد: امسال 350 تن کرک، مو و پشم از دام عشایر به ارزش 70 میلیارد ریال برداشت شود، که 55 درصد آن پشم و بقیه کرک و مو است.
وی افزود: سال گذشته 320 تن کرک، مو و پشم از دام های عشایر خراسان جنوبی به ارزش 65 میلیارد ریال برداشت شد.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه معمولا کار پشم‌ چینی از اوایل اردیبهشت ماه آغاز می شود و به مدت یک ماه ادامه می یابد، پشم مرغوب یکی از مهم‌ترین محصولات تولیدی دام‌های عشایر استان در مناطق مختلف است.
عشایر، پشم های دام های خود را در فصل های بهار و پاییز می چینند.
همه ساله در پایان فصل زمستان و شروع فصل بهار کار پشم چینی دام های در مناطق گرمسیری استان شروع می شود و به دلیل تکمیل نبودن خوشه تولید در این بخش این فرآورده با ارزش که می تواند عایدی بیشتری نصیب دامداران و عشایر کند، روی دست آنها می ماند و چون کسی متولی خرید تضمینی آن نیست معمولا آنها حاضر می شوند به بهای بسیار ناچیزی این فرآورده را از دست دهند.
جامعه عشایری استان با دارا بودن یک میلیون و 200 هزار راس دام، 34 درصد دام سبک استان را در اختیار دارد.
جمعیت عشایر خراسان جنوبی در سال 1387بر اساس سرشماری عشایر کشور، 81 هزار نفر بود که از این تعداد، 40 هزار و 933 مرد و بقیه زن هستند.
13 درصد از جمعیت 750 هزار نفر خراسان جنوبی عشایر هستند که هفت درصد جمعیت عشایر کشور در این استان سکونت دارند، خراسان جنوبی از نظر تعداد جمعیت عشایری بعد از فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان در جایگاه چهارم قرار دارد.
در حال حاضر 43 هزار و 489 نفر از عشایر استان در 135 کانون هدایتی و حمایتی اسکان و ساماندهی شده اند.
سایت ایرنا خراسان جنوبی www.irna.ir/skhorasan
کانال اطلاع رسانی : http://telegram.me/birjand
*7556 **2047*خبرنگار- حکیمه مصطفایی*انتشار دهنده- عباسقلی اشکورجیری*
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.