قدرت حاجی پور در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: از سال 90 تاکنون تحولات بسیارعظیمی در بحث تبدیل وضعیت کاری از ثبت سنتی به ثبت نوین صورت گرفته است.

وی افزود: ازسال 90تاکنون اوراق بهادار و سایر موارد فیزیکی بالغ بر 98 درصد اقدامات سیستم ثبتی به صورت سنتی و فیزیکی انجام شده است و در حال حاضر کمتر از 2 درصد فیزیکی و سنتی و 98 درصد امورات اداری و عملیات ثبتی از طریق سیستم ومکانیزه انجام می‌شود.

وی بیان کرد: در این راستا یکی از مواردی که در سال 95 اتمام و در حال حاضر به بهره برداری رسیده است بحث آرشیو الکترونیکی پرونده های ثبتی است که بیشترین صدمه و تهدیدی که تشکیلات ثبتی با آن مواجه بود پرونده های فیزیکی و کاغذی بود که در دسترس ارباب رجوع قرار می گرفت و امکان هرگونه تهدید عمدی وسهوی برای آن می توان متصور بود.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر5 میلیون برگ پرونده های ثبتی در این استان آرشیو الکترونیکی شده است ابراز امیدواری کرد: در 6 ماهه نخست امسال آرشیو الکترونیکی استان به مرحله عملیاتی و اجرایی  برسد.

وی  داشت: یکی از اقداماتی در سال گذشته اجرا و در حال حاضر به بهره برداری رسیده است، آرشیو الکترونیکی پرونده های ثبتی است.

وی گفت:  بیشترین صدمه و تهدیدی که تشکیلات ثبتی با آن مواجه بود پرونده های فیزیکی و کاغذی بود که در دسترس ارباب رجوع قرار می گرفت و امکان هرگونه تهدید عمدی وسهوی برای آن می توان متصور بود.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا پرونده فیزیکی  وکاغذی در عملیات ثبتی  به کارگرفته نخواهدشد و فایل های الکترونیکی مورد استفاده همکاران در بحث خدمت رسانی در امور ثبتی به مردم شریف در الویت کار ما خواهد بود.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی جلوگیری از فرسایش و فرسودگی پرونده ها ، صرف هزینه کاغذ برای ثبت، ضبط و بایگانی های ادارات ثبت استان است ،کاهش تردد ارباب رجوع از جمله مزایای استفاده از این پرونده ها است.

حاجی پور اظهار داشت: در این راستا بالغ بر500 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی اختصاص یافته و این طرح عملیاتی شده و در حال حاضر نیزپرونده های ثبتی اکثر شهرستان های استان به آرشیو اکترونیکی مجهز و به روز رسانی می‌شوند.

وی به بحث أخذ اثر انگشت الکترونیکی در دفاتر اسناد رسمی اشاره کرد و افزود: در گذشته افراد خواسته یا نا خواسته به جای فرد دیگری خود را در دفتر خانه معرفی و نسبت به تنظیم سند اقدام می کردند و سر دفتران که وظیفه احراز هویت متعاملین را داشتند در تشخیص این موضوع دچار تردید می‌شوند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر بادریافت مشخصات فردی وسجلی متعاملین و أخذ اثرانگشت الکترونیکی که از افراد توسط دفاتر اسناد رسمی دریافت می شود مشخصات هویتی به طور مستقیم با ثبت احوال به صورت  آنلاین لینک است یعنی اگر کسی ارائه مشخصاتش به دفتر خانه خالی از واقعیت است و به جهل یا به عمد خود را به جای فرد دیگری معرفی کند با أخذ اثر انگشتی که از او گرفته می شود برای همیشه در طول تاریخ اثر انگشت با مشخصاتش لینک است و نمی تواند خود را به جای فرد دیگری برای تنظیم سنددر دفتر اسناد رسمی معرفی کند.

حاجی پور با بیان اینکه این امر برای تشکیلات استانی ما بسیار مثبت بوده است گفت: در خراسان جنوبی نیز این روند100درصد عملیاتی شده است و کلیه دفاتر نیزبه این امر مجهز هستند.

وی با بیان اینکه تمام افرادی که از زمان أخذ اثر انگشت الکترونیکی مراجعه کردند مشخصاتشان با أخذ اثر انگشت لینک شده است افزود: بالغ بر 30 درصد مردم استان در بحث تنظیم اسناد رسمی مراجعه کردند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی یادآور شد: از بهمن ماه 94 این امر به صورت آزمایشی  آغاز شده و از اواسط سال 95 أخذ اثر انگشت به صورت رسمی صورت گرفت.

وی افزود: همچنین سال گذشته اتفاق خوبی که درسطح استان صورت گرفت حذف دفاتر فیزیکی مانند دفتر املاک و دفتر سردفتر بود که درگذشته تولید و صدور اسناد مالکیت تک برگ که تمام و کمال الکترونیکی است با یک گلوگاه  در ثبت دفاتر املاک بود مواجه بودیم یعنی باید کل مشخصات و مختصات  اسناد الکترونیکی در دفاترفیزیکی ثبت و ضبط می شد که  به لطف خدا سال گذشته این دفاتر را از رده کاری خارج کرده و تمامی دفاتر املاک نیز الکترونیکی شده است.

حاجی پور تصریح کرد: در این امرما اسناد تک برگی که یک بار صادر شده  در صورت معامله می توانیم حداکثر در کمتر از یک روز کاری صادر و تحویل ارباب رجوع دهیم و اسنادی که صادر نشده واز دفترچه ای می خواهد به صورت تک برگ تعویض شد اگر جانمایی شده باشد حداکثر دو روز آماده  وتحویل می‌شود.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 616760
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.