به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حجتاله خانزاده صبح امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان زیرکوه با اشاره به بارشهای روزهای اخیر در شهرستان و جاری شدن سیل در بعضی از نقاط اظهار داشت: باید خسارات نزولات جوی را در شهرستان به حداقل برسانیم و این با مطالعه مناطق حادثهخیز امکانپذیر است.
وی به حادثهخیز بودن شهرستان زیرکوه نسبت به نقاط دیگر استان اشاره کرد و گفت: زیرکوه شهرستانی زلزلهخیز است و خوشبختانه بعد از زلزله سال 76 بیشتر ساختمانهای سطح شهرستان مقاومسازی شدهاند و از استحکام کافی برخوردارند اما تعدادی از ساختسازها دارای اصول مهندسی نیستند که این ساختمانها در زمان زلزله مشکلساز میشوند و باید به این موضوع توجه ویژه شود.
فرماندار شهرستان زیرکوه بر آمادگی همه جانبه مدیران در زمانهای بحرانی تأکید کرد و افزود: مدیران توانمند افرادی هستند که بتوانند در شرایط بحرانی بهترین تصمیمها را گرفته تا از میزان خسارتهای جانی و مالی کاسته شود.
شناسایی بیش از 100 اثر تاریخیفرهنگی در قاینات
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برنامه بررسی و شناسایی آثار تاریخی و فرهنگی بخش سده شهرستان قاینات به شناسایی بیش از 100 اثر شامل محوطهها، سازههای دفاعی، سازههای آبی و بادی، بناهای مسکونی و مذهبی و جز آن منجر شد.
سرپرست هیئت بررسی و شناسایی بخش سده با بیان این مطلب گفت: برنامه بررسی و شناسایی آثار تاریخی و فرهنگی بخش سده شهرستان قاینات، بهمنظور تهیه نقشه باستانشناختی و در ادامه دیگر بررسیهای باستانشناختی اخیر در استان خراسانجنوبی، آغاز شد.
مستنصر قلینژاد افزود: بخش سده بهلحاظ جغرافیایی در نواحی مرکزی قهستان واقع شده که محل تلاقی راههای شمالبهجنوب و شرقبهغرب این منطقه بوده است.
بهگفته این باستانشناس، با وجود اینکه منطقه قهستان و قاینات در دوران اسلامی از مناطق مهم شرق ایران بهشمار میرفتهاند بهعلت کمبود پژوهشهای باستانشناختی در جنوب خراسان اطلاعات مربوط به مکانهای استقراری این منطقه بسیار محدود است.
قلینژاد گفت: چشمانداز طبیعی بخش سده را عمدتاً دشتهای وسیع در غرب و تا حدودی شرق آرینشهر و مناطق کوهپایهای و کوهستانی در نوار شمالی بخش سده تشکیل میدهد.
وی اظهار داشت: از آنجاکه تقریباً تمام آبهای جاری این منطقه پس از گذر از رودها و کانالهای منطقه سده به ده محمدآباد در غرب این بخش وارد میشوند، گروه بررسی باستانشناختی منطقه سده، با درنظر داشتن شاخصههای زیستیطبیعی و همچنین منابع تاریخی محدود، برنامه بررسی را آغاز کرد.
سرپرست هیئت بررسی و شناسایی بخش سده، با اشاره به اینکه آثار ثبتشده این بخش تا پیش از آغاز پروژه شامل 9 اثر تاریخی و اسلامی بود، تصریح کرد: در این بررسی شمار آثار شناساییشده تابه امروز به بیش از 100 اثر تاریخی و فرهنگی بالغ میشود که عمدتاً در نواحی دشت قرار گرفتهاند.
این باستانشناس محوطهها، سازههای دفاعی، سازههای آبی و بادی و بناهای مسکونی و مذهبی را فراوانترین آثار حاصل از این برنامه شناسایی و بررسی باستانشناختی در بخش سده عنوان کرد.
وی گفت: مهمترین دادههای منقول این بررسی را تراشههای سنگی و سفالهای پراکنده بر سطح محوطهها و تپهها تشکیل میدهند که از نظر فناوری ساخت به دوران پیش از تاریخی تا متأخر اسلامی بازمیگردند.
قلینژاد یادآور شد: برنامه بررسی و شناسایی آثار تاریخی و فرهنگی بخش سده شهرستان قاینات استان خراسانجنوبی با مجوز ریاست پژوهشگاه انجام میگیرد.
20 هزار کلنی زنبور عسل در خراسان جنوبی وجود دارد
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی خراسان جنوبی، محمد شفایی با اعلام این خبر اظهار داشت: طرح پایش زنبورستانهای استان خراسان جنوبی از امروز به صورت همزمان در سراسر استان آغاز شده است.
کارشناس اداره مدیریت بیماریهای طیور و زنبور عسل دامپزشکی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح بررسی و شناسایی میزان آلودگی کندوها به بیماریها است گفت: طرح پایش زنبورستانها در 10 درصد از واحدهای استان به صورت رندوم طی دو هفته انجام میشود.
وی تصریح کرد: نمونهگیری از زنبور و موم حاوی لارو انجام میشود و بلافاصله نمونهها به آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی خراسان جنوبی ارسال و آزمایشات لازم انجام میشود.
شفایی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 20 هزار کلنی زنبور عسل در استان وجود دارد خاطرنشان کرد: بیش از 250 مورد بازدید توسط کارشناسان دامپزشکی استان در سال گذشته از واحدهای پرورش زنبور عسل انجام شده است.
انتهای پیام/