به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی بخشی ظهر سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات شهرستان درمیان اظهار کرد: شهرستان درمیان با ۵۴ هزار نفر جمعیت از سه بخش مرکزی، قهستان و گزیک تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان درمیان همچنین دارای شش دهستان و چهار مرکز شهری است، افزود: در مجموع ۱۵۴ آبادی در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۹۵ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند.
سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با اشاره به اینکه ۷۳ درصد جمعیت شهرستان درمیان روستایی هستند، گفت: ضروری است به قشر زحمت کش روستایی که عمدتاً در بخش کشاورزی نیز فعالیت دارند، توجه و ممیزهای خاص در حوزه توسعه کشاورزی و دامپروری انجام شود.
وی با بیان اینکه همجواری شهرستان درمیان با کشور افغانستان و طول تقریبی ۵۴ کیلومتر مرز ضرورت دارد در خصوص بازارچه مرزی تصمیمات ویژهای اخذ شود، عنوان کرد: توجه به محور مواصلاتی جهت تردد خودروها و کامیونها باید در دستور کار قرار گیرد چراکه متأسفانه در سطح شهرستان هیچ محور شریانی وجود ندارد.
هیچ اعتبار ملی در حوزه راههای شهرستان نداریم
بخشی با اشاره به اینکه شهرستان درمیان هیچ اعتبار ملی در حوزه راه ندارد، بیان کرد: کلیه ناوگان شهرستان باید در کمیته برنامهریزی از اعتبارات شهرستان تأمین شود که این امکان پذیر نیست و باعث شده راههای ما فرسوده و با عرض کم باشد.
وی با بیان اینکه به جای اینکه مرز ماهیرود به صورت ۲۴ ساعته فعالیت کند میتوان سه مرز فعال هشت ساعته داشته باشیم، اظهار داشت: بازارچه میل ۷۳ در گذشته بازارچه اصلی استان بوده است که متأسفانه در حال حاضر تقریباً غیر فعال است.
سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با اشاره به اینکه سیمان تولیدی باقران جز بهترین سیمانهای منطقه شناخته شده است، افزود: جاده دسترسی به این کارخانه متأسفانه جاده ناامنی است و خطرات و مشکلات زیادی دارد که باید به این مهم توجه ویژه صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه وجود مرز و میزان کالاهای صادر شده میتواند کمک کند تا راههای شریانی سطح شهرستان را ارتقا و از اعتبارت ملی در این مسیر استفاده شود، گفت: سیمان باقران ظرفیت افزایش تولید از سه هزار و ۵۰۰ تن در روز را دارد لذا نیاز به اقدامات و امکانات بیشتری در این حوزه وجود دارد.
بخشی با اشاره به اینکه سهمیه سوخت مرزنشینان به کسانی تعلق میگیرد که در شعاع ۲۵ کیلومتری مرز قرار داشته باشند، عنوان کرد: شهرستان درمیان جز کم برخوردارترین شهرستانها استان است لذا تقاضا داریم هر سه بخش شهرستان بتوانند از سهمیه سوخت برخوردار شوند.
اصلاح شبکههای آبرسانی نیازمند ۲۰ میلیارد تومان اعتبار
وی با بیان اینکه بالاترین میزان زاد و ولد در سطح استان مربوط به شهرستان درمیان است اما متأسفانه آمار عکس این موضوع را نشان میدهد، اظهار داشت: کاهش نرخ جمعیت تنها به دلیل مهاجرت افراد است لذا باید با توسعه شهرستان جلوی این میزان از مهاجرتها گرفته شود.
سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با اشاره به اینکه توزیع رایگان کتب مدارس در شهرستان میتواند کمک شایانی به مردم این منطقه باشد، افزود: بالغ بر ۶۰۰ رشته قنات در شهرستان درمیان وجود دارد که متأسفانه نتوانستند آنها را احیا کنند و برخی خشک و برخی دیگر بر اثر سیلابها آسیب دیدهاند لذا ضرورت دارد در حوزه لایروبی قنوات اقدامات مؤثری انجام شود.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۱۵۰ سازه آبخیزداری در بالا دست قنوات ایجاد شده اما متأسفانه سیلابها اثر بخشی آن را از بین میبرد، اظهار کرد: تقاضا داریم جهت ورود دام مولد به شهرستان امسال نیز مجوز داده شود.
بخشی ادامه داد: متأسفانه با توجه به تحریمهای ظالمانه علیه کشور اعتبارات تملک شهرستان در سال گذشته حدود ۳۰ میلیارد تومان بوده است که متأسفانه بیشتر از ۸.۸ میلیارد اختصاص پیدا نکرده است.
وی با اشاره به اینکه تأمین آب شرب یکی از مشکلات اصلی در شهرستان درمیان است، افزود: در حال حاضر ۶۲ روستا در سطح شهرستان با تانکر آبرسانی میشوند.
سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با بیان اینکه حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار جهت اصلاح شبکههای آبرسانی در سطح شهرستان نیاز است، گفت: برای اولین بار در شهرستان درمیان مجمع خیرین سلامت برگزار و ۱۰۲ میلیون تومان کمک جمعآوری شد.