رسانههای پاکستانی روز چهارشنبه گزارش دادند،تولید داروی کلروکین در این کشور به میزان ۴۰ میلیون قرص رسیده و به گفته دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان، مواد اولیه کافی نیز برای تولید این داروها در دسترس است.
اما منابع آگاه به رسانهها درخصوص جلسه روز گذشته اعضای کابینه دولت پاکستان به ریاست "عمرانخان" نخست وزیر این کشور گفتند:تصمیم دولت برای صادرات کلروکین به کشورهای دوست با مخالفت جدی وزیران حقوق بشر، توسعه و برنامهریزی، آموزش و پرورش و وزیر راهآهن مواجه شد.
براساس این گزارش، وزرای مخالف صادرات داروی ضدمالاریا به خارج معتقدند که این اقدام ممکن است به کاهش ذخیره دارو کلروکین و حتی تمام شدن آن منجر شود.
با این حال دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در امور اطلاع رسانی اعلام کرد: این کشور ضمن اطمینان نسبت به اینکه صادرات دارو باعث کمبود داخلی نخواهد شد، تصمیم به کمک به دوستان خود گرفته است.
"فردوس عاشق اعوان" اظهار داشت: براساس موافقت کابینه دولت، یک میلیون قرص به عربستان و آمریکا، ۵۰۰ هزار قرص یه ترکیه و ایتالیا، ۵ میلیون برای انگلیس و چندصدهزار قرص ضدمالاریا به قطر و قزاقستان ارسال میشود.
صادرات داروی ضدمالاریا در پاکستان تا ۱۰ روز پیش ممنوع بود
پیشتر دولت پاکستان پس از اقدام برخی از کشورهای منطقه و جهان در اجرای شیوه پلاسما درمانی برای بیماران مبتلا به ویروس کووید-۱۹ و تجربه استفاده از دارویهای مالاریا، صادرات کلروکین را ممنوع کرده و تولید مواد خام این دارو را افزایش داد.
مقامات وزارت بهداشت پاکستان گفتند: با توجه به اینکه در برخی از کشورها داروی هیدروکسی کلروکین برای درمان احتمالی بیماران کرونایی تجویز شده است، این تجربه در شهرهای لاهور و کراچی نیز انجام شد که دهها بیمار مبتلا به کووید-۱۹ بهبود یافتند.
نخست وزیر پاکستان نیز ۲۳ فروردین گذشته طرح وزارت تجارت این کشور برای ممنوعیت صادرات دارای مالاریا را تایید کرد و قرار شد تولید داخلی این دارو افزایش یابد.
سرعت افزایش تعداد بیماران کرونایی در شهرهای مختلف پاکستان تاکنون کاهش نیافته و مسئولان این کشور نسبت به رسیدن شمار مبتلایان به کرونا تا آخر ماه جاری میلادی به ۵۰ هزار نفر ابراز نگرانی میکنند.
دولت پاکستان بیم آن دارد که در صورت عدم پایبندی مردم به فاصلهگذاری اجتماعی شمار بیماران کرونایی به دهها هزار نفر افزایش یابد. نگرانی این کشور بابت افسار گسیختگی کرونا در حالی عنوان میشود که شمار مبتلایان به این ویروس از ۹ هزار ۵۰۰ نفر عبور کرده و تاکنون ۲۰۱ نفر جان خود را از دست دادند. ۲۰۷۳ بیمار کرونایی نیز در شهرهای مختلف پاکستان بهبود یافتهاند.