به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مشیرالحق عابدی افزود: بازگشایی مجدد ۱۱ دسته از صنوف که به عنوان پرخطر معرفی شدهاند، در این مرحله هیچ موضوعیتی ندارد و صاحبان این مشاغل نمیتوانند نسبت به بازگشایی واحد صنفی خود اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه سیاستهای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در ستاد ملی مدیریت کرونا مصوب میشود و لازم الاجراست تصریح کرد: براساس این سیاستها، صاحبان صنوف کمخطر از روز ۲۳ فروردین ماه، به شرط دریافت کد تأییدیه، مجاز به بازگشایی واحد صنفی خود بودهاند.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: اصناف باید با مراجعه به سایت salamat. gov. ir کد تأییدیه و گواهی سلامت لازم را برای بازگشایی واحد صنفی خود دریافت کنند.
وی متذکر شد: این تأییدیه که مجوز فعالیت است، باید قبل از بازگشایی واحد صنفی، دریافت و در محل آن واحد نصب شود.
عابدی ادامه داد: بازرسان صمت، تعزیرات، بهداشت محیط و سایر دستگاههای ذیربط، شرایط را تحت کنترل دارند و با واحدهای متخلف برخورد خواهد شد.
وی اظهار داشت: رویه ما در استان اول تذکر بعد پلمب است با این وجود از اصناف محترم انتظار داریم به جهت حفظ سلامت مردم، تابع قانون باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: تامین شرایط بهداشت فردی، محیط کار، شاغلین مجموعه و مشتریان از مهمترین مسایلی است که در هر واحد صنفی باید لحاظ شود.
مهلت یک هفتهای برای مراجعه اصناف به سایت وزارت بهداشت و دریافت تأییدیه سلامت و گواهی بهداشتی ویژه بازگشایی مجدد واحدهای صنفی کمخطر از روز جمعه ۲۲ فروردین ماه تعیین شده و این تأیید باید قبل از بازگشایی واحد صنفی دریافت شود.
طرح فاصلهگذاری اجتماعی به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در جامعه از بامداد جمعه هشتم فروردین ماه جاری در سراسر کشور اجرا و تا ۲۰ فروردین تمدید شد.
با مصوبه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا طرح فاصلهگذاری هوشمند از روز شنبه (۲۳ فروردین) در سراسر کشور اجرا شد و در این مرحله صنوف کمخطر با کسب مجوز لازم و رعایت دستورالعملهای بهداشتی مجاز به فعالیت هستند.
براساس پروتکلهای بهداشتی، فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای به غیر از فروشگاههای عرضه مواد غذایی، بهداشتی و شوینده، پاساژ و مجتمعهای تجاری و بازارهای مرکزی مسقف، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی، آموزشگاههای رانندگی، رستوران، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود، گرمابه، سونا و ماساژ، روزبازارها و نمایشگاهها، مراکز بازی، تفریحی و گیمنت، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، تالار پذیرایی و سالن مراسم، قهوهخانه، چایخانه و کافی شاپ از جمله مشاغل پرخطر هستند که به دلیل تجمع افراد همچنان اجازه فعالیت را ندارند.