مهدی دادگر روز جمعه با تشریح فعالیتها و اقدامات انجام شده در صنعت برق استان به رسانهها بیان کرد: با وجود اینکه به لحاظ منابع اعتباری و نقدینگی محدودیتهای خاصی وجود داشت اما مانع از اجرای پروژههای بزرگ شرکت توزیع نیروی برق استان نشد.
وی با اعلام اینکه سال گذشته ۹ هزار انشعاب به مشترکان شهری و روستایی واگذار و تامین برق آنان انجام شد افزود: با احتساب این تعداد مشترک، مشترکان استان در پایان سال گذشته به ۳۷۶ هزار و ۹۰۰ مشترک رسید.
وی گفت: برای تامین برق این مشترکان نیازمند احداث شبکههایی بودهایم که در این خصوص ۲۰۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف برای تامین برق اجرا شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی ادامه داد: با احتساب تعداد مشترکان سال ۹۸، مجموع شبکههای برق در سطح استان به ۱۹ هزار کیلومتر طول شبکه فشار متوسط و ضعیف رسیده است.
وی اظهار داشت: همچنین برای تامین برق این مشترکان ۲۴۸ پست توزیع اجرا و با احتساب این پستها، ۹ هزار و ۶۲۳ پست توزیع بهرهبرداری شده است.
دادگر برق رسانی به روستاهای فاقد برق را یکی از برنامههای در دست اقدام این شرکت ذکر کرد و گفت: در این زمینه در سطح استان گامهای بلندی برای برق رسانی به روستاهای فاقد برق برداشته شده است.
وی افزود: در حال حاضر اغلب روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان از نعمت برق برخوردار هستند همچنین تعداد زیادی از روستاهای بالای پنج خانوار که به شبکه نزدیک بودهاند از نعمت برق برخوردار هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی تصریح کرد: یکی از طرحهای بزرگی که سال گذشته در استان با تلاش استاندار به ثمر رسید، آغاز ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن مقاوم روستایی در قالب طرح مسکن محرومان بود که در این راستا شرکت توزیع نیروی برق استان هم هدفگذاری کرد، به شکلی که در واحدها زمانی که مالکان بخواهند مستقر شوند بتوانند از برق بهرهمند شوند.
وی گفت: در این خصوص شرکت توزیع نیروی برق برای احداث شبکه برق، کار را به دست گرفت و در دستور کار خود قرار داد زیرا واحدها در ۶۰۰ روستای استان پراکنده بودند.
دادگر اظهار داشت: با برنامه ریزی که برای سال ۹۸ انجام شد در مجموع ۶.۵ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۴۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و ۲۷ دستگاه پست اجرا شد تا متقاضیان برقدار شوند.
وی اعتبار هزینه شده در این بخش را ۱۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: همچنین پیش بینی میشود در سال ۹۹ نیز معادل این اعتبار برای واحدها هزینه شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به مصوبات سفر استاندار اشاره کرد و گفت: مصوبات سفر استاندار یکی از اقدامات موثری و تحرک آفرین در سطح استان بود.
دادگر تامین برق معادن، شهرکهای روستایی، برق رسانی به روستاهای فاقد برق، تامین برق محلات دامداری، روشنایی معابر و دایر کردن واحدهای عملیاتی در برخی شهرها را از جمله مصوبات شرکت توزیع نیروی برق استان در سفرهای استاندار عنوان کرد.
وی افزود: این مصوبات در چارچوب اعتباری خود پیگیری شد و با احداث ۵.۸ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۶.۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف، ۹ دستگاه پست و ۱.۸ کیلومتر شبکه معابر زمینی و هوایی توانستیم این پروژه ها را به بهرهبرداری برسانیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از فعالیتهایی که در زمینه کاهش خاموشیها در سطح استان انجام میشود توسعه شبکه اتوماسیون توزیع است افزود: زیرا تجهیز گروههای خط گرم فرمان از راه نزدیک این امکان را فراهم میکند تا همکاران ما از نزدیک شبکه ۲۰ هزار ولت را لمس کنند و ما مانع از اعمال خاموشی مشترکان شویم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی بیان کرد: پروژههای توسعه و بهینه سازی شبکه زیادی را در سطح استان انجام دادهایم که سبب شده است میزان خاموشی ما به حدود یک هفتم میانگین کشوری برسد و تلفات ما در پایان سال ۹۸ به ۷ درصد برسد که رکورد خوبی بین شرکتهای توزیع سطح کشور است.
وی به خرید برق از نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد و گفت: یکی از مباحثی که به نیابت از سازمان انرژی تجدید پذیر و بهرهوری انرژی ایران انجام میدهیم خرید تضمینی برق از نیروگاههای خورشیدی است.
دادگر تصریح کرد: سال ۹۸ توانستیم از ۷۶ نیروگاهی که در سطح استان مشترکان علاقهمند بودند و سرمایهگذاری کردند، قرارداد خرید تضمینی منعقد کنیم و ۹۱۹ کیلووات مجموع ظرفیت این نیروگاهها بود که به شبکه متصل شدند.
وی گفت: در مجموع چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بهای برق خریداری شده از این نیروگاهها بود که در وجه مشترکان پرداخت شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی ادامه داد: با این احتساب و عملکرد قبل، مجموع مشترکان ما ۲۵۹ مشترک و ۲ هزار و ۷۱۵ کیلووات است که به شبکه متصل هستند.
وی با بیان اینکه عملکرد پرداختی در وجه این مشترکان ۷ میلیارد تومان است گفت: این طرح از سال ۹۵ کلید خورده است و ادامه دارد.
دادگر به شیوع ویروس کرونا و لزوم در خانه ماندن مشترکان اشاره کرد و افزود: از مشترکان تقاضا میشود برای حفظ سلامت خود و خانواده و به منظور ارج نهادن به زحمات کادر پزشکی و درمانی برای پرداخت قبوض برق خود از خدمات غیرحضوری شرکت توزیع نیروی برق استفاده کنند.
وی بیان کرد: همچنین مشترکان میتوانند با استفاده از سامانه تلفنی ۱۵۲۱، سامانه فوریتهای برق ۱۲۱، وب سایت اینترنتی شرکت برق و اپلیکیشن موبایلی خدمات خود را به صورت غیرحضوری انجام دهند.