خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بیش از ۱۷ روز از شیوع ویروس کرونا در کشور ما و استان خراسان‌جنوبی می‌گذرد. متأسفانه طبق آخرین آمار رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکنون ۳۷ نفر در خراسان‌جنوبی به این بیماری مبتلا و چهار نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

با شیوع بیماری و تأکیدات بر رعایت اصول بهداشتی برخی از هم استانی‌ها به توصیه‌ها توجه نشان داده و در برنامه‌های خود تغییراتی ایجاد کرده‌اند و حتی خریدهای نوروزی خود را به وقت مناسب‌تری موکول کرده‌اند، اما برخی دیگر از هم استانی‌ها همچنان بی‌توجه نسبت به دستورات بهداشتی هستند.

متأسفانه برخی از افراد در یک اقدام غیر بهداشتی و خطرآفرین ماسک‌ها و دستکش‌های استفاده شده را در شرایط غیر بهداشتی در محیط‌های عمومی رها می‌کنند که این مسئله در جلوی برخی از بانک‌ها به مراتب مشاهده شده است.

گلایه شهروندان از افرادی که پسماند آلوده را در محیط رها می‌کنند

مرضیه بهمن زاده، پرستار و یکی از شهروندان بیرجندی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: وقتی که کادر درمانی سلامت خود را در این عرصه به خطر می‌اندازد، بی‌شک هم استانی‌های عزیز نیز باید دقت بیشتری در رعایت توصیه‌های بهداشتی داشته باشند.

وی بیان‌کرد: تأکید بر شست و شوی دست‌ها، بیرون نرفتن از خانه جز در موارد ضروری و پرهیز از رها کردن پسماندهایی چون ماسک و دستمال در محیط عمومی در راستای حفظ سلامت تک تک افراد است و نباید با سهل‌انگاری‌ها نه تنها سلامت خود که سلامت سایر شهروندان را به خطر بیندازیم.

بهمن‌زاده یادآور شد: واقعاً جای تعجب است که چگونه برخی افراد جامعه بی‌توجه به همه مسائل بهداشتی و پزشکی ماسک و دستکش‌های استفاده شده خود که شاید آلوده به کرونا باشد را در خیابان می‌اندازند.

وی گفت: به راستی آن رفتگر شهرداری به چه دلیل موجهی باید با کمترین امکانات تاوان این بی‌مبالاتی ما را داده و پسماندهای آلوده ما که در خیابان انداخته شده را جمع کند.

فاطمه قربان‌زاده دیگر شهروند بیرجندی نیز در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: برخی از رفتارها از خودخواهی ما مردم سرچشمه می‌گیرد که نمونه آن را در انداختن دستکش و ماسک آلوده در محیط عمومی می‌توانیم مشاهده کنیم.

رفتارهای خطرآفرین ما سلامت رفتگران شهر را به خطر می‌اندازد

این شهروند بیرجندی بیان‌کرد: این سهل‌انگاری ها سلامت عموم افراد جامعه و به ویژه رفتگرانی که مجبور به نظافت شهر هستند را به خطر می‌اندازد.

قربان‌زاده گفت: برای لحظه‌ای تصور کنیم آن رفتگری که این پسماندها را جمع می‌کند، پدر یا عزیز خود ما است، آیا باز هم بودیم که اینگونه بی‌مبالات عمل کنیم.

حامد الهیار زاده نیز در گفت و گو با مهر اظهار کرد: من نیز در مواردی رها کردن دستکش استفاده شده را در خیابان دیده‌ام که بسیار باعث تأسف است.

وی بیان‌کرد: چند روز پیش فردی برای استفاده از عابر بانک دستکش یک بار مصرف استفاده کرده بود و بعد از پایان کار خود به راحتی دستکش را در جوی کنار خیابان انداخت که این رفتارها با فرهنگ مردم خراسان‌جنوبی در تضاد است.

الهیار زاده یادآور شد: ما هرگاه از شهر و استان خود سخن گفته‌ایم از آن به عنوان پاکیزه‌ترین شهر ایران یاد کرده‌ایم و این رفتارها شایسته اهالی تمیزترین نقطه ایران نیست و باید در رفتارهای خود تجدید نظر داشته باشیم.

حسن اکبری، مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در پسماندهای پزشکی، لوازم بهداشتی استفاده شده از جمله دستکش‌ها و ماسک‌ها احتمال انتقال ویروس کرونا وجود دارد که این موضوع را باید جدی گرفت.

پسماندهایی چون ماسک و دستکش جدا از سایر پسماندها نگهداری شود

وی با تأکید بر اینکه شهروندان نباید این موضوع را سهل بگیرند، اظهار کرد: توصیه می‌شود که پسماندهای تولیدی چون ماسک و دستکش داخل نایلون‌های دربسته و جدا از پسماندهای معمول خانگی نگهداری شود.

مدیرکل محیط زیست خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: ویروس کرونا قدرت بالای انتشار دارد و از این جهت هم استانی‌های عزیز باید علاوه بر اعمال دقیق ضوابط را درباره دفن پسماندهایی که احتمال آلوده شدن بودن به ویروس کرونا را دارد، داشته باشند.

کامبیز مهدی زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: یکی از تأکیدات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری کرونا پرهیز از رها کردن دستمال کاغذی، ماسک‌ها و دستکش‌های مصرف شده در سطح شهر است.

ماسک و دستکش آلوده باید در سطل‌های درب دار دفن شود

وی با اشاره به اینکه رها کردن اینگونه پسماندها سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد، بیان‌کرد: بی‌شک این پسماندها باید در سطل زباله درب‌دار دفع شود تا در صورت آلوده بودن به ویروس کرونا برای دیگر افراد جامعه خطری نداشته باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: در زمینه مهار اپیدمی بیماری کرونا همچنان به همکاری و همیاری همه همه استانی‌های عزیز نیازمندیم.

شهردار بیرجند و معاونین مربوطه بارها و بارها در سخنانشان از ضدعفونی‌کردن سطح شهر برای پیشگیری از بیماری کرونا گفته‌اند که این ضدعفونی کردن شامل ناوگان حمل و نقل عمومی و وسایل بازی و تفریح در پارک‌ها می‌شود.

حال سوال این است که علی‌رغم این همه ضدعفونی کردن شهر و عزم همگان از گروه‌های داوطلب مردمی و پرسنل شهرداری برای پاکیزگی شهر، ما عموم مردم جامعه همچنان نسبت به بهداشت عمومی بی‌توجه باشیم می‌توان انتظار کاهش افراد مبتلا به کرونا در خراسان‌جنوبی را داشت؟

به نظر می‌رسد باید دوباره واژگانی چون مسئولیت عمومی، وظیفه متقابل و حقوق شهروندی را مرور کنیم شاید آن زمان در رفتارهای اجتماعی خود در حوزه سلامت تغییری ایجاد کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1377139
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.