به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نصرآبادی ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در دهه فجر امسال ۹۷ پروژه سازه در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۸۷ مورد سازههای آبخیزداری هستند، بیان کرد: با اجرای این پروژهها ۸۰ روستا و آبادی پایی دست از مزایای آن و ۱۱۶ منبع آبی منطقه نیز تغذیه میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه به بهره برداری از این سازهها ۱.۵ میلیون متر مکعب به ظرفیت سازههای آبخیزداری استان اضافه میشود، عنوان داشت: در مجموع با این حجم ظرفیت ابگیری سازههای آبخیزداری استان به ۷۹ میلیون متر مکعب رسیده است.
نصرآبادی اضافه کرد: همچنین در این دهه ۲۵ طرح از جمله هفت طرح در بخش مرتع، پنج طرح در بخش بیابان و سه طرح در بخش جنگلها افتتاح میشود.
اجرای ۵۰۰۰ هکتار طرحهای بیابان زدایی
وی ادامه داد: بخشی از این پرو ها با حضور رئیس سازمان امور اراضی کشور در هفته آینده به بهره بردای میرسد.
وی با اشاره به بارندگیهای مناسب در استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، بیان داشت: با بارندگیهای این مدت سازههای آبخیزداری استان بالع بر حدود ۱۲ میلیون و ۱۵۰ هزار متر مکعب آبگیری شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی همچنین از اختصاص ۷۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب اعتبار به طرحهای بیابان زدایی استان خبر داد و گفت: از این محل اجرای حدود پنج هزار هکتار طرحهای بیابان زدایی اجرا شده است.
نصرآبادی با بیان اینکه پنج میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار وسعت استان را عرصههای بیابانی تشکیل میدهد، عنوان داشت:
از این میزان سه میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار تحت تآثیر فرسایش شدید بادی هستند و یک میلون و ۳۰۰ هزار هکتار کانونهای بحرانی فرسایش بادی هستند که ۲۸ کانون را در بر میگیرد
وی، خراسان جنوبی را دومین استان بیابانی کشور و جز پنج استان درگیر با پدیده گرد و غبار دانست و افزود: از دهه ۴۰ به بعد ۸۴۰ هزار هکتار عرصههای دست کاشت در استان ایجاد شده که سبب شد اثرات گرد و غبار کمتر از سایر استانها خود را نشان دهد.
رشد وحشتناک آفت در عرصههای طبیعی استان متوقف شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تأکید کرد: اگر روند اعتباری ادامه پیدا کند میتوانیم به گونهای عمل کنیم که سرعت بیابانی شدن استان بیشتر از عملیات بیابان زدایی نباشد.
نصرآبادی با بیان اینکه تا پایان سال ۹۳ حدود ۲۸ کانون بحرانی در استان داشتیم که این تعداد امروز ۳۵ کانون رسیده است، بیان داشت: باید سرعت اجرا فعالیتها به گونهای باشد تا رشد بیابانی شدن استان را متوقف کنیم.
وی در ارتباط با آلودگی عرصههای طبیعی استان به آفت نیز گفت: از سال گذشته با توجه به رشد خوبی که در بارشها داشتیم به شدت میزان آفت ها کاهش پیدا کرد و رشد وحشتناکی که در توسعه این عرصههای آلوده داشتیم متوقف شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر سطح عرصههای آلوده به آفت استان به ۹۰ هزار هکتار رسیده است، افزود: طی سنوات گذشته سالانه ۲۰ هزار هکتار عرصههای آلوده به آفت استان افزایش پیدا میکرد که این رشد امسال متوقف و ثابت مانده است.