علی عرب نژاد روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سقف مبلغ تسهیلات تا ۵۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شد و به متقاضیان طرحهای کسب و کار خرد، خوداشتغالی و مشاغل خانگی پرداخت شده است.
وی گفت: در صورت پرداخت ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات، زمینه اشتغال افزون بر ۷۰۰ نفر در حوزههای دامداری، کشاورزی، فروشندگی و تعمیرات انواع ماشین آلات و لوازم برقی و خانگی فراهم خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار داشت: اکنون حدود ۸۰ طرح خوداشتغالی مددجویان زیرپوشش بهزیستی که بیشتر آنان معلول هستند، برای دریافت تسهیلات از بانکهای عامل در انتظار دریافت وام است.
وی افزود: بهزیستی در راستای حمایت از اشتغال پایدار معلولان به کارفرمایانی که توانخواهان بهزیستی را به کار گیرند به ازای هر معلول ۵۰۰ میلیون ریال تا سقف ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه پرداخت میکند.
عرب نژاد مشکل اصلی مددجویان برای دریافت تسهیلات را نداشتن ضامن معتبر عنوان کرد و گفت: در این زمینه با بانکها رایزنیهایی انجام شده که روند پرداخت تسهیلات آسانتر شود.
وی گفت: وامهای اشتغال یکی از اصلیترین مولفههای توانمندسازی معلولان و جامعه هدف بهزیستی است و دریافت کنندگان تسهیلات بعد از ایجاد اشتغال و خودکفایی از چرخه حمایت بهزیستی خارج میشوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی یادآور شد: ۳.۴ درصد افراد جامعه به نحوی با معلولیتهای مختلف ذهنی، جسمی، حرکتی، شنوایی و بینایی رو به رو هستند.
بیش از ۱۱۵ هزار نفر در استان خراسان جنوبی از خدمات بهزیستی بهرهمند هستند که ۲۳ هزار و ۲۰۴ پرونده مربوط به توانبخشی و هشت هزار و ۴۲۷ نفر پروندههای اجتماعی متشکل از کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست و زنان سرپرست خانوار است.
سازمان بهزیستی کشور امسال برای اشتغال ۵۴ هزار مددجو زیرپوشش هدفگذاری کرده که برای ایجاد این میزان اشتغال در مجموع ۲۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در نظر گرفته شده است.