استاندار خراسان جنوبی در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: با اجرای این تفاهمنامه همکاریهای اقتصادی دو استان در حوزههای معدن، گردشگری، تجارت، کشاورزی و حمل و نقل بیش از پیش سرعت میگیرد.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی محمدصادق معتمدیان با اشاره به ظرفیت های خراسان جنوبی در بخش معدن و تولید خشکبار افزود: این تفاهمنامه به رونق بازارچههای مرزی، گمرکات و جذب گردشگر کمک خواهد کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: این طرح در دهه ۱۳۶۰ تهیه شده اما تاکنون اجرایی نشده است.
احمدعلی موهبتی افزود: اجرای زیرساختهای این طرح از جمله انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی کشور، تبادلات فرهنگی با پاکستان، افغانستان و آسیای میانه، احداث جادههای ترانزیتی مواصلاتی و رونق بندر چابهار میتواند شرق کشور را متحول کند.
استاندار خراسان جنوبی جمعه گذشته در بدو ورود به زابل مورد استقبال احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان قرار گرفت و به همراه وی از بازارچه مرزی و چاه نیمههای سیستان بازدید کرد.
محمدصادق معتمدیان همچنین در آغاز سفر سه روزه خود به سیستان و بلوچستان، مراکز تحقیقاتی این استان را مورد بازدید قرار داد.
بازدید از مرکز تحقیقات دانشگاه زابل، سایت پژوهشی دانشگاه سیستان، مرکز تحقیقات دام اصیل سیستان و مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان زهک نیز از دیگر برنامههای استاندار خراسان جنوبی در سفر به سیستان و بلوچستان بود.
محمدصادق معتمدیان و استاندار سیستان و بلوچستان همچنین از سد و چاه ژرف سیستان و مرز میلک زابل برای بررسی زمینههای همکاری مشترک بازدید کردند.
خراسان جنوبی در شرق کشور به طول ۳۳۱ کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد و با ۶ استان کشور از جمله سیستان و بلوچستان همجوار است.
همچنین بیابان لوت به عنوان اثر طبیعی ثبت جهانی بین سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان مشترک است.