علی اربابی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته (بیمه سلامت) افزود: تعداد زیادی از هموطنان دارای دو یه سه دفترچه‌ بیمه‌ای هستند که این موضوع هزینه‌های زیادی برای دولت در برداشته و دارد.

وی با بیان اینکه با رفع همپوشانی بیمه‌ای در استان هزینه‌های دولت و مردم کم می‌شود اظهار داشت: بحث رفع همپوشانی و استحقاق‌سنجی در زمینه تجمیع بیمه‌ها و صیانت از منابع مردم در حال انجام است.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی بیان کرد: سازمان بیمه سلامت تنها نهاد دولتی است که اقدام به حمایت بیمه‌ای مردم در بخش درمان می‌کند لذا در سال ۹۱ به دلیل سیاست‌های کلان کشور و اصلاح ساختار بیمه‌ای در ماده ۳۸ برنامه ششم توسعه مصوب شد که همه بیمه‌ها در بیمه سلامت تجمیع شوند.

اربابی اضافه کرد: سال ۹۱ سازمان بیمه خدمات درمانی به سازمان بیمه سلامت تغییر نام یافت اما تجمیع بیمه‌ها هنوز محقق نشده است و در این خصوص اقداماتی از قبیل رفع همپوشانی و استحقاق‌سنجی در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: برای رفع همپوشانی بیمه‌ای از دو روش خودداری از ایجاد همپوشانی جدید و خودداری از تمدید دفترچه‌ بیمه‌ای دارای همپوشانی استفاده می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی عنوان کرد: مرحله نخست طرح استحقاق‌سنجی  بیمه شدگان شامل طرح بیمه‌گری است به این منظور که فرد بیمه شده برای دریافت خدمات از مراکز درمانی از نظر جنسیت، همپوشانی و تاریخ اعتبار دفترچه شناسایی و ارزیابی می‌شود.

وی اضافه کرد: فرد بیمار با ارایه شماره ملی به دفتر پذیرش و دریافت کد رهگیری اجازه پذیرش از سوی بیمارستان دریافت می‌کند.

اربابی با بیان اینکه طرح استحقاق‌سنجی مقدمه‌ای برای حذف و رفع همپوشانی بیمه‌ای است عنوان کرد: در حال حاضر طرح استحقاق‌سنجی در همه بیمارستان‌های استان در حال انجام است.

وی در ادامه با اشاره به لزوم عدالت در زمینه مشارکت مردم در بحث بیمه‌ای گفت: در این زمینه آزمون وسع توسط سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام و دهک‌های درآمدی مشخص و به سازمان بیمه سلامت ارسال خواهد شد.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی افزود: بر اساس تعیین دهک‌های درآمدی، افرادی که مشمول دهک‌های یک تا سوم می‌شوند از خدمات و دفترچه بیمه رایگان بهره‌مند می‌شوند، دهک چهارم نصف هزینه و مابقی دهک‌های درآمد بایستی ۱۰۰ درصد هزینه‌های دفترچه و خدمات را پرداخت کنند.

وی بیان کرد: بر اساس بخشنامه‌ای که توسط هیات وزیران مردادماه امسال ابلاغ شد در راستای برنامه ششم توسعه و گسترش چتر بیمه درمان همراه با عدالت اجتماعی طرح بیمه اجباری درمان با توجه به شرایط مالی خانواده‌ها همزمان با سراسر کشور به اجرا در خواهد آمد.

اربابی اظهار داشت: بعد از ابلاغ این آیین‌نامه به استان باید تمامی افرادی که فاقد پوشش بیمه‌ای هستند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت در استان نسبت به ثبت نام و دریافت دفترچه اقدام کنند.

وی در ادامه با اشاره با اجرای نسخه سرپایی الکترونیک در شهرستان بشرویه، سرایان و فردوس عنوان کرد: تاکنون در این شهرستان‌ها هشت هزار نسخه الکترونیک صادر شده است.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین تاکنون نسخه بستری الکترونیک در بیمارستان رازی بیرجند و شهرستان طبس راه‌اندازی شده و تا پایان آبان ماه تمام پرونده‌ها در بیمارستان‌های استان باید به صورت الکترونیک ارائه شود.

وی تاکید کرد: الکترونیکی کردن پرونده‌های بیمار شفافیت در عملکرد بیمارستان‌ها و پزشکان را محقق کرده و مانع از برخی خطاهای احتمالی می‌شود.

اربابی یادآور شد: با اقداماتی که در سطح کلان کشور انجام شد روز به روز شاهد کاهش روند مراجعه مردم به مراکز درمانی بوده‌ایم در پنج ماه نخست سال روند مراجعه غیرضروری مردم به مراکز درمانی پنج درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه ۶۵۰ بیمار خاص در استان وجود دارد یادآور شد: در پنج ماه نخست امسال بیش از یک میلیارد تومان برای بیمه این بیماران در استان پرداخت شده است.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی در ارتباط با پرداخت مطالبات موسسه‌های طرف قرارداد بیمه سلامت در استان گفت: تمامی مطالبات بخش خصوصی استان شامل داروخانه‌ها، مطب‌ها، آزمایشگاه‌ها و سایر تا مردادماه امسال پرداخت شده است.

وی ادامه داد: همچنین تمامی مطالبات بخش دولتی استان تا ۷۰ درصد تیرماه پرداخت شده است.

وی با اشاره به عناوین هفته بیمه سلامت، گفت: روز اول هفته سلامت، «بیمه سلامت، توانمندسازی و ترویج فرهنگ عمومی»، روز دوم «سازمان الکترونیک و هوشمندسازی»، روز سوم هفته «بیمه سلامت، سطح بندی و نظام ارجاع»، روز چهارم هفته «بیمه سلامت، پوشش بیمه همگانی و حفاظت مالی از بیمه شدگان»، روز پنجم هفته «بیمه سلامت، حقوق شهروندی و مشتری مداری»، روز ششم هفته «بیمه سلامت، تجمیع منابع و خرید راهبردی» و روز هفتم هفته «بیمه سلامت، مشارکت های اجتماعی و شرکای کاری نام‌گذاری شده است.

در حال حاضر ۴۷۰ هزار نفر برابر با ۶۵ درصد جمعیت استان خراسان جنوبی زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.