استاندار خراسان جنوبی شنبه شب در برنامه گفتمان هفته با موضوع سفر معاون اول رئیس جمهوری به خراسان جنوبی و برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر گفت: این تفاهمنامهها در راستای توسعه مناطق روستایی و عشایری است.
محمدصادق معتمدیان افزود: در راستای برنامههایی که برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای و مشکلات استان داشتیم در چند ماه گذشته دعوتهای مختلفی از مسئولان ردههای مختلف دولت و دستگاههای حاکمیتی داشتهایم.
وی بیان کرد: در ۲ ماهه گذشته ۲ بار دیدار با معاون اول رئیس جمهوری داشتهایم و گزارشی از وضعیت استان ارائه شد و به طور رسمی از ایشان دعوت کردیم که به استان سفر کنند و از نزدیک در روند فعالیتها و برنامههای توسعهای استان قرار بگیرند.
معتمدیان از برگزاری همایش روز ملی روستا و عشایر، ۱۵ مهرماه امسال برای نخستین بار در خارج از تهران و در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: سفر معاون اول رئیس جمهوری و ۶ وزیر برای شرکت در این همایش به خراسان جنوبی نهایی شده است.
وی افزود: سفر وزیر جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش و امور اقتصادی و دارایی به استان نهایی شده است و احتمال افزایش حضور وزرا نیز وجود دارد.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین رئیس کمیته امداد و بنیاد مسکن کشور و مدیران عامل چندین بانک خصوصی و دولتی هم در راستای تامین منابع مالی پروژهها به استان سفر خواهند داشت.
معتمدیان بیان کرد: با برگزاری این همایش علاوه براینکه ظرفیتهای و توانمندیهای استان خراسان جنوبی به کشور معرفی میشود به دنبال این هستیم که بخشی از مشکلات روستاها و مناطق عشایری را رفع کنیم.
وی گفت: در سفر معاون رئیس جمهوری اولویت را به توسعه مناطق روستایی و عشایری اختصاص دادهایم و برنامهریزی کردیم که بخشی از برنامههای سفر در مناطق روستایی و محروم استان انجام شود.
معتمدیان افزود: وزرا برای افتتاح طرحها و بررسی مشکلات به شهرستانها نیز سفر خواهند داشت.
امضای چهار تفامنامه برای خراسان جنوبی
وی با اشاره به دستاوردهای همایش روز ملی روستا و عشایر برای خراسان جنوبی هم گفت: در این همایش هشت تفاهمنامه با وزرا و روسای سازمانها و بنیادهای مختلف منعقد میشود که چهار تفاهمنامه اختصاصی و متعلق به خراسان جنوبی است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از مهمترین تفاهمنامههایی که منعقد خواهیم کرد تعیین دستگاههای حاکمیتی به عنوان دستگاههای معین شهرستانهای مرزی و محروم استان است.
معتمدیان عنوان کرد: ستاد اجرایی حضرت امام(ره) به عنوان دستگاه معین شهرستان نهبندان، کمیته امداد امام خمینی(ره) دستگاه معین سربیشه و به خصوص بخش درح، بنیاد مستضعفان دستگاه معین درمیان و مجموعه سپاه و بسیج سازندگی به عنوان معین شهرستان مرزی زیرکوه تعیین خواهد شد.
وی اضافه کرد: این دستگاهها در زمینه زیرساختها و اشتغال روستاها به کمک استان خواهند آمد و در این تفاهمنامهها برنامه پنج ساله برای توسعه و پیشرفت این شهرستانها لحاظ شده است.
احداث یکهزار هکتار گلخانه
معتمدیان اظهار داشت: همچنین در زمینه اشتغال تفاهمنامهای را با وزارت جهاد کشاورزی منعقد خواهیم کرد که تا پایان دولت یکهزار هکتار گلخانه را در راستای اشتغال و صرفهجویی آب در استان احداث کنیم.
وی افزود: یکی دیگر از تفاهمنامههای ما با وزارت تعاون، کاره و رفاه اجتماعی در خصوص صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر است، در این زمینه خراسان جنوبی به عنوان پایلوت انتخاب شده که همه سرپرستان خانوارهای روستایی استان با مدل مالی دو سوم سهم دولت و یک سوم سهم متقاضی زیرپوشش بیمه اجتماعی قرار گیرند.
استاندار خراسان جنوبی از برگزاری نمایشگاه توانمندیهای روستاییان و عشایر در حاشیه این همایش خبر داد و گفت: محصولات استراتژیکی در سطح جهان داریم که متاسفانه درآمد کشاورزان ما از این محل ناچیز است.
معتمدیان افزود: به عنوان مثال زرشک محصول راهبردی خراسان جنوبی در سطح جهان است که صادرات کمتر از ۲ درصد آن از سطح استان انجام میشود و همچنین فرآوری این محصول با ارزش کمتر از هفت درصد است.
وی با بیان اینکه با پیگیریهای صورت گرفته از طریق وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد دادیم که چند محصول استراتژیک استان از جمله عناب، انار، زرشک و زعفران خرید تضمینی شود، اضافه کرد: خراسان جنوبی جزو کم درآمدترین استانهای کشور است که در این راستا یکی از برنامههای ما این است که با بسیج امکانات برنامههایی را اجرا کنیم که باعث افزایش درآمد روستاییان شود.
معتمدیان ادامه داد: بخشی از تفاهمنامهای که با وزارت جهاد کشاورزی منعقد خواهیم کرد در زمینه فرآوری محصولات استان و ایجاد بارگاههای بهداشتی زرشک است.
وی عنوان کرد: با توجه به سفر وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از لوح ثبت جهانی روستای خراشاد نیز در این روستا رونمایی خواهیم کرد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین در راستای اجرای سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی و با اعتبارات ملی ویژه دولت در سال جاری، آغاز عملیات اجرایی ۱۰۰ طرح آبخیزداری را با حضور وزیر جهاد کشاورزی خواهیم داشت که تلاش ما این است که این طرحها تا دهه فجر امسال به اتمام برسد.
معتمدیان گفت: همچنین تفاهمنامهای هم با صندوق کارآفرینی امید خواهیم داشت که در این خصوص ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای طرحهای اشتغالزایی روستایی به استان اختصاص مییابد.
آغاز عملیات اجرایی راهآهن و اتمام مجتمعهای آبرسانی
وی با بیان اینکه با پیگیریهای صورت گرفته ۲ پروژه در زمینه راه آهن استان به نتیجه رسید، اضافه کرد: پروژه قطعه شانزدهم کریدور جنوب شرق به شمال شرق که از بیرجند به سمت ایستگاه یونسی گناباد انجام خواهد شد.
معتمدیان افزود: پیمانکار این پروژه مشخص شده و در استان تجهیز کارگاه را انجام و مستقر شده است که آغاز عملیات اجرایی این پروژه در ۱۵ مهرماه امسال با حضور معاون اول رئیس جمهوری انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین با ۲۷۱ کیلومتر بیرجند به ایستگاه یونسی متصل خواهد شد که یک کنسرسیوم این پروژه را نهایی خواهد کرد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۳۹ مجتمع آبرسانی برای تامین آب ۵۰۰ روستا در خراسان جنوبی در دست اجرا داریم، اضافه کرد: در مجموع این پروژهها ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل آنها به حدود چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
معتمدیان ادامه داد: با این روند تخصیص اعتبارات تا ۱۰ آینده این طرحها به اتمام خواهد رسید که با پیگیریهای صورت گرفته از طریق وزارت نیرو به دنبال این بودیم که ردیف مالی جدیدی برای تکمیل این پروژهها در نظر گرفته شود.
وی افزود: یک ظرفیت قانونی در برنامه ششم توسعه تحت عنوان ماده ۵۶ قرار دارد که نوعی فایناس داخلی است و استقراضی است که دولت از بانکها انجام میدهد و سازمان برنامه و بودجه تضمین پرداخت اصل و فرع تسهیلات بانکی را انجام خواهد داد.
معتمدیان بیان کرد: مقرر شده که سه هزار میلیارد ریال اعتبار توسط سه بانک رفاه کارگران، ملی و صادرات تامین شود و مابقی که حدود ۲ هزار میلیارد ریال است توسط سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو تامین خواهد شد تا با این روند پرداخت بتوانیم تا پایان دولت دوازدهم مجتمعهای آبرسانی نیمه تمام استان را به اتمام برسانیم.
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: در همایش روز ملی روستا و عشایر به صورت همزمان ۲ هزار و ۴۸۰ طرح عمرانی در روستاهای و مناطق عشایری سراسر کشور به بهرهبرداری خواهد رسید که تعدادی متعلق به خراسان جنوبی است.
۷۵۵۶*۶۰۵۴