سرهنگ پاسدار محمد زهرایی روز شنبه در نشست خبری در بیرجند افزود: عملیات اجرایی طرح بزرگ خدمترسانی در سراسر کشور بهمن ماه سال گذشته با رمز «یا فاطمه الزهرا» آغاز شد و اجرای ۴۰ هزار پروژه عمرانی، زودبازده، عامالمنفعه و محرومیت زدا با رویکرد روستایی و اولویت تامین زیرساخت، اشتغال و مسکن محرومان رقم خورد.
وی اظهار داشت: پروژههای این طرح در دستگاههای مختلف و سپاه و بسیج در گذشته اجرا شده و بسیج سازندگی به طور متوسط سالانه هشت هزار و ۲۰۰ پروژه از این جنس را کار کرده و با بنیاد برکت، آستان قدس رضوی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سایر نهادها تفاهمنامه منعقد کرده اما طرح یادشده مربوط به همه خدماتی است که دستگاهها انجام میدهند و در سپاه و بسیج اتفاق میافتد.
وی گفت: دیگر دستگاهها نیز به همین تعداد پروژه کار میکنند که باید اطلاع رسانی شود و مردم بدانند هنوز خدمتگزار دارند و افراد دلسوز برای مردم وجود دارند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: طرح بزرگ خدمترسانی از گستردگی زیادی برخوردار است و پروژههای کوچک اما جامعه هدف بزرگی دارد اما ۴۰ هزار پروژه در ۱۳ هزار روستا و در هر روستا ۲ پروژه باشد، اقدام بزرگی است.
وی گفت: اجرای این پروژهها در روستاها باعث امیدآفرینی میشود و از ۱۳ بهمن سال گذشته تا پایان سال جاری به سرانجام میرسد به گونهای که چهار هزار و ۵۰۰ پروژه ششم تیر امسال در کردستان به نمایندگی از این تعداد افتتاح شد و بعد از آن سردار سلامی در سفرهای خود از جنس این ۴۰ هزار پروژه را افتتاح کردند و اخیرا در خراسان شمالی ۶۰۰ پروژه به بهرهبرداری رسید.
زهرایی اظهار داشت: در این مرحله نیز ۶ هزار و ۲۵۰ پروژه افتتاح میشود و برای شفافسازی بیشتر چون به فضای انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک میشویم و فضا سیاسیتر میشود متاسفانه خدمات تحت الشعاع برخی نگاهها قرار میگیرد و برای اینکه شبهه نباشد ریز پروژه ها را در اختیار مردم قرار میدهیم.
وی افزود: فردا (یکشنبه) هفتم مهر به نمایندگی از ۶ هزار و ۲۵۰ پروژه یک قنات در روستای نیستان بیرجند افتتاح میشود و این پروژهها همگی کوچک و با اعتبار کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار است که تعداد پروژههای مربوط به خراسان جنوبی ۵۲۴ پروژه است.
وی گفت: چون این استان مرزی و محدود بود، نگاه ما حضور بیشتر در این مناطق است تا نگاهها به یک منطقه محروم بیشتر معطوف شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ریشه تغییر و تحول در هر سرزمین و جغرافیایی آدمهای آن سرزمین هستند و اگر جریانی مثل انقلاب اسلامی اتفاق میافتد برخاسته از وجود ذی قیمت شخصیتی مانند امام خمینی (ره) است و اگر سالیان سال بر اقتدار ایران اسلامی افزوده میشود با وجود اینکه در همه این دورانها در فشار حداکثری بودیم و پیروز شدیم به دلیل وجود پربرکت مقام معظم رهبری است.
وی اظهار داشت: ثمره خون شهیدان موجب شده که حتی در نظام سیاسی برای ما بازدارندگی ایجاد شود و ماهیت مقاومت و ایستادگی و دفاع در دنیای سیاست و اقتصاد هم تحت الشعاع این نگرش قرار میگیرد.
زهرایی گفت: اگر امثال شهید حسن تهرانی مقدم نبودند و خلاقیت وی و گروهش نبود اکنون مجبور بودیم پای میز مذاکره برای مسائل دیگری هم مینشستیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی بیان کرد: شهید کاوه، شهید رحیمی و شهید ناصری در سطح کشور باشکوه و عظمت از آنها نام میبرند که شاید در استان ما به آنها اینقدر پرداخته نمیشود حتی در حوزه علمی ۶ پدر علم کشور از خطه خراسان جنوبی هستند و مرحوم پروفسور گنجی گنجینه کمی برای انقلاب، نظام و مردم استان نیست اما در مظلومترین حالت در پارکی در بیرجند دفن شده و آن گونه که باید به آن توجه نمیشود.
وی افزود: باید به مشاهیر و مفاخر استان بیشتر توجه و از این ظرفیتها برای انتقال و ادامه این نگرش به نسل جوان استفاده شود تا این مسیر ادامه یابد.
سرهنگ زهرایی گفت: اگر به گذشته نپردازیم قطعا آینده از دست میرود و اگر ما از درون انسجام و وحدت کلمه و حنجره واحد حول محور ولایت داشته باشیم همه مشکلات رفع میشود و دشمن هم شکست کامل میخورد.
وی اظهار داشت: ادبیات دفاع مقدس امروز هم وجود دارد چون جهاد تنها سلاح گرفتن نیست بلکه جهادعلمی، فرهنگی و اقتصادی داریم و در محل کار وقتی ایثارگری کنیم یعنی جهاد کردیم اما مهم این است که ادبیات ما ادبیات مقاومت و دفاع باشد و ادبیات وادادگی نباشد.
وی گفت: درونزا کردن که مقام معظم رهبری فرمودند صرفا برای اقتصاد نیست بلکه برای همه چیز باید درونزا عمل شود و یکی از مولفههای انقلاب اسلامی که در دفاع مقدس خوب دیده نشد و امروز هم باید در جنگ اقتصادی به آن پرداخته شود حرکت پیش برندگی است چون انقلاب پویا و بانشاط است و به جلو حرکت میکند لذا در این مسیر ریزش و رویش وجود دارد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی بیان کرد: توانمندسازی در همه عرصهها مهم است و در هشت سال دفاع مقدس به دنبال این بودیم که قدرت دفاعی و امنیتی خود را بالا ببریم و ثمرات آن امروز دیده میشود چون فرماندهان در آن روز خوب عمل کردند و امروز قدرت بازدارندگی کشور بالاست اما در جنگ اقتصادی هم باید همین گونه باشیم و در جنگ با محرومیت درست فکر کنیم تا در این حوزه ها هم توانمند شویم.
وی گفت: جنگ اقتصادی با حرف درست نمیشود و مقام معظم رهبری فرمودند که جنگ سره از ناسره را مشخص میکرد و الان جنگ اقتصادی هم باید شاخصههایی داشته باشد که سرباز جنگ اقتصادی و یگان پشتیبان آن هم مشخص شود و این میزان آزمایش باشد که هنوز در حوزه اقتصاد میزان اندازهگیری نداریم.
وی افزود: در دفاع نظامی تصمیمها موجب موفقیتها و تبعات بود و میگفتند فلان فرد تصمیم درستی یا نادرستی گرفته است اما در جنگ اقتصادی تصمیمات ما هنوز عریان و شفاف نیست تا در محک قضاوت قرار گیرد تا من مدیر حواسم را جمع کنم و بدانم که پشت شیشه قرار دارم و همه من را میبینند.
زهرایی گفت: اینجا نقش رسانه و مردم پررنگ است و باید به طور فراجناحی و بدون تبعیض با هرگونه فساد خرد و کلان مبارزه کرد که پیشگیری در حوزه فساد مهمتر است و متاسفانه امروز بخش مهمی به حوزه درمان رسیده چون پیشگیری نشده است.
۶ هزار و ۲۵۰ پروژه زودبازده و عامالمنفعه از ۴۰ هزار پروژه عمرانی طرح بزرگ خدمترسانی قرار است فردا (یکشنبه) با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین همزمان با سراسر کشور در استان خراسان جنوبی افتتاح شود.
۷۵۵۹*۳۰۲۸