احمد جمالی روز شنبه در نشست کمیسیون تخصصی سرمایه‌گذاری خارجی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود: سابقه سرمایه‌گذاری خارجی نسبت به سرمایه‌گذاری داخلی در جهان خیلی کمتر است و از اواسط دهه ۶۰ این موضوع در دنیا مطرح شده لذا موضوعی بسیار جوان در حوزه اقتصاد محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: جنوب شرق آسیا چین، اندولزی، مالزی، هنگ کنگ، تایوان و سنگاپور توسعه اقتصادی خود را مدیون سرمایه‌گذاری خارجی هستند و اکنون نیز در آمریکای جنوبی و کشورهای آفریقایی برای اینکه از وضعیت کنونی خارج شوند به دنبال جذب سرمایه‌گذاری خارجی هستند.

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، کشورهای آمریکا، انگلیس، چین، فرانسه، ایتالیا و هند را جزو کشورهای جذاب سرمایه‌گذاری خارجی دانست و گفت: سرمایه‌گذاری خارجی منافعی برای این کشورها به ارمغان می‌آورد که این منافع می‌تواند سبب توسعه اقتصادی کشورها شود.

وی اظهار داشت: یکی از ایرادهایی که در وجهه عمومی وجود دارد اینکه تصور می‌شود سرمایه‌گذاری خارجی تنها ورود منابع ارزی است در حالی که شاید وجوه متعددی دارد که ما را قانع می‌کند به دنبال سرمایه‌گذار خارجی باشیم.

جمالی گفت: سرمایه‌گذار خارجی هنگامی وارد کشوری می‌شود که سرمایه‌گذار داخلی بتواند در آن کشور کار کند لذا در ایران نیز زمانی سرمایه‌گذار خارجی وارد می‌شود که بتوانیم برای سرمایه‌گذار داخلی فرش قرمز پهن کنیم اما در واقع ناگزیر هستیم وارد این فرایند شویم.

وی انتقال فناوری و دانش و کمک به توسعه صادرات کشورها را از دیگر مزیت‌های سرمایه‌گذاری خارجی برشمرد و یادآور شد: اقتصاد امروز جهانی اقتصادی است که تولید و توزیع را توامان با هم دارد و نمی‌توان گفت حلقه‌های زنجیره تامین از هم مستقل هستند لذا کشوری نمی‌تواند ادعا کند تولیدکننده خوبی است اما توزیع کننده خوبی نباشد.

تولید و توزیع باید با هم باشد

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: در زمینه محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زرشک، زعفران و عناب چون تمرکز روی تولید گذاشته شده لذا نتواسته‌ایم وارد بازارهای خارجی شویم در حالی که دنیای امروز دنیای توزیع است لذا کشوری می‌تواند موفق شود که تولید و توزیع را توامان با هم داشته باشد.

وی افزود: با جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی می‌توان حلقه‌های مفقوده تولیدات خراسان جنوبی را تکمیل کرد و از این طریق سطح اقتصادی استان نیز توسعه خواهد یافت.

جمالی تصریح کرد: در سه سال گذشته نشان داده شد خراسان جنوبی از استان‌های مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است چرا که در استان زمینه‌ها، ظرفیت و پتانسیل‌های زیادی برای جذب سرمایه‌گذار وجود دارد که یکی از بهترین حوزه‌ها، گردشگری است.

وی به ارتقای سطح تولیدات داخلی با جذب سرمایه‌گذار خارجی اشاره کرد و گفت: اگر سرمایه‌گذار خارجی در حوزه‌های مختلف جذب شود باعث ارتقای کیفیت محصولات داخلی نیز خواهد شد.

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، ایجاد اشتغال را از دیگر مزیت‌های جذب سرمایه‌گذار خارجی در استان‌ها دانست و افزود: بودجه عمرانی استان پایین است لذا نمی‌توان از این طریق به ایجاد اشتغال امیدوار بود اما با جذب سرمایه‌گذار خارجی زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم زیادی فراهم خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه جایگاه سرمایه‌گذار خارجی در توسعه اقتصادی کشور یا استان‌ها باید مشخص باشد گفت: در غیر این صورت بدون هدف حرکت می‌کنیم لذا هرچه بیشتر تلاش کنیم از هدف بیشتر دور می‌شویم پس یکی از رسالت‌های ما پیدا کردن جایگاه اصلی سرمایه‌گذاری خارجی در توسعه است.

جمالی افزود: این مهم امکانپذیر نیست مگر اینکه نقشه راه برای توسعه استان یا کشور وجود داشته باشد در غیر ای نصورت تلاش‌ها به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

وی بر لزوم فرهنگ سازی در خصوص سرمایه‌گذاری خارجی تاکید کرد و گفت: جذب سرمایه‌گذار خارجی بدون ایجاد بسترهای مناسب محقق نمی‌شود لذا آموزش و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.

خراسان جنوبی بالاترین امنیت را برای سرمایه‌گذاری دارد

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران ایجاد و وجود امنیت را از دیگر پیش شرط‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی برشمرد و افزود: براساس شاخص‌هایی که در سطح ملی منتشر می‌شود خراسان جنوبی دارای بالاترین سطح امنیت برای سرمایه‌گذاری خارجی است.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری خارجی از بخش تولید به بخش خدمات سوق داده شده است اظهار داشت: در بخش خدمات، صنعت گردشگری مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

جمالی گفت: خراسان جنوبی نسبت به داشته‌های خود در سطح ملی و بین المللی هنوز تصویرسازی نکرده و یکی از پیش شرط‌های توسعه سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد برندهای مناسب برای استان در حوزه‌های مختلف است.

مدیرکل سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی، گردشگری را از جمله مزیت‌های رقابتی و نسبی خراسان جنوبی دانست و گفت: اگر قرار باشد سرمایه‌گذاری خارجی در این زمینه افزایش یابد، باید سرمایه‌گذاری کرد و در میدان عمل بود در غیر این صورت نمی‌توان انتظار جذب سرمایه‌گذار خارجی داشت.

وی بیان کرد: در خراسان جنوبی کار اقتصادی نمی‌شود و تفکر اقتصادی وجود ندارد، خود را درگیر گذشته کرده‌ایم و کمتر به حال و آینده توجه داریم.

جمالی اظهار داشت: باید تلاش کنیم ما نیز مانند گذشتگان یادگاری برای آیندگان برجا بگذاریم در حالی که به حوزه‌های اقتصادی استان کم‌توجهی شده و می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بُعد اقتصادی استان باید توسعه یابد گفت: تهیه و تدارک بسته‌های تشویقی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی از اهمیت زیادی برخوردار است در حالی که در این زمینه تلاش چندانی صورت نگرفته است.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.