حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای روز دوشنبه در دیدار چهره‌های شاخص خراسان جنوبی با موضوع گام دوم انقلاب و موضوعات مرتبط با قوه قضائیه در بیرجند افزود: یکی از مطالبی که رهبر معظم انقلاب در سند گام دوم انقلاب تاکید کرده‌اند این است که کفه عدالت در تقسیم امکانات ارتقا یابد. 

وی با تاکید بر اینکه عدالت در توزیع همه امکانات باید گسترش داده شود اظهار داشت: قضاوت قاضی یک بخش کوچک مساله است اما عدالتی که خدا و انبیا از ما خواسته تنها این نیست که صرفا چه قاضی یا غیرقاضی در رفع خصومت جانب یک نفر را نگیرد و به نفع دیگری رای دهد بلکه مهمتر این است که هر چیزی در جایگاه خودش دیده شود. 

معاون اول قوه قضائیه گفت: یکی از مسایل مهم امروز کشور همین مساله است که امکانات نظام از آب، خاک، توانمندی‌ها، ثروت‌های عمومی، فرصت‌های شغلی در توزیع و بهره‌مندی آحاد به صورت عدالت رفتار شود. 
 
وی تصریح کرد: اگر نتوانیم در گام دوم به این نقطه برسیم نتوانستیم عدالت خاص نظام اسلامی را پیاده کنیم؛ لذا قوه قضائیه در حال برنامه‌ریزی گام دوم انقلاب در این راستا است. 

محسنی اژه‌ای گفت: نه تنها با یک دزد، مختلس و مجرم برخورد می‌شود بلکه مهمتر از آن تمام دستگاه‌ها را باید قوه قضائیه به خط کند؛ چرا کوتاهی کرده‌اند تا توزیع مایحتاج عمومی مردم در انحصار افراد خاص قرار گرفته است. 

وی اضافه کرد: باید توضیح دهند چرا عده‌ای خاص از معادن توانستند استفاده کنند یا چرا باید کاری شود که ارز در اختیار عده‌ای خاص قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه در قدم اول باید همه مردم فرصتی داشته باشند که از امکانات عمومی در حد توان  و استعداد استفاده کنند گفت: اگر کسی استعداد، نبوغ و توان دارد می‌تواند صادرات، کشاورزی، خلاقیت، تعلیم و تربیت داشته باشد و نباید کاری کرد که این فرصت‌ها از دست افراد گرفته شود. 

معاون اول قوه قضائیه اظهار داشت: نباید اجازه داد ثروت‌ها در اختیار جمعی باشد و عده‌ای به نان شب محتاج باشند، یک نفر ۱۰ سمت داشته باشد و دیگری شرمنده خانواده‌اش باشد که ۲ ساعت کار روزانه را نمی‌تواند پیدا کند. 

وی گفت: برخی مواقع  قرار است سکه توزیع شود در این شرایط که اولا دشمن شکست خورده در مقابل ما محاصره را تنگ‌تر می‌کند، برای  سیستم بانکی و فروش نفت مشکل ایجاد کرده و دسترسی به فروش و ارز محدودیت ایجاد می شود اگر ذخیره ارزی و طلا داریم باید به شدت از آن مواظبت و در اولویت‌ها استفاده شود نه اینکه با یک تصمیم بدون برنامه ریزی حدود ۶۰ تن طلا در بازار ریخته می‌شود و  یک نفر ۳۰ هزار سکه یکی ۱۰ هزار می‌خرد آن‌هم با میلیاردها تومان وام بانکی که می‌توانست برای ازدواج، تولید و یا غیره اختصاص یابد. 

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه امروز وظیفه اصلی سند گام دوم جلوگیری از این اقدامات است افزود: در خصوص توزیع خودرو نیز یکی از خودروسازها بیش از ۶۰۰ نمایندگی دارد اما با زد و بند از این تعداد ۱۵ نمایندگی را انتخاب و بخشی از تولید را به این نمایندگی‌ها می‌دهد و بقیه را نگه می‌دارد تا بازار تشنه و با قیمت گزاف بتوانند خودروها را بفروشند. 

وی گفت: اینگونه عده‌ای سود نامشروع می‌برند و عده ای که ماه‌ها قبل ثبت‌نام کرده نوبت به آنها نمی‌رسد یا اگر می‌رسد با قیمت گران‌تر خودرو را بخرند. 

وی افزود: در این پرونده‌ها هم توجیه‌هایی هست و اگر قاضی به جهت اصلی توجه نکند چه بسا که حق هم به متخلف بدهد. 

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه با اجازه مقام معظم رهبری از مرداد ۹۷  جریان رسیدگی برخی پرونده‌ها از سر گرفته شد گفت: در این شرایط خاص اجازه گرفته‌ایم که فارغ از قوانین دست و پا گیر رسیدگی به این قبیل پرونده‌ها شروع شود و در حال محاکمه هستند.

وی درباره موضوع اختلال در نظام ارزی کشور گفت: آن زمان که توزیع ارز خواست صورت بگیرد حدود ۶۳۶ صرافی مجاز در کشور داشتیم اما باز هم برای فروش دلار به عنوان واردات، مسافرت، بیماری یا اقسامی که دولت اجازه داده ارز تخصیص یابد، ۱۵ صرافی انتخاب شدند و دلار و ارز در اختیار آنها قرار گرفت. 

معاون اول قوه قضائیه افزود: این کار باعث شد که تفاوت قیمت ارز از آنچه بانک مرکزی در اختیار صرافی گذاشته تا آنچه به دست مردم رسیده بسیار زیاد شود که اینها همه به ضرر مردم است. 

وی با تاکید بر اینکه در گام دوم انقلاب باید به همین موارد توجه کرد گفت: در خصوص زمین خواری نیز مشکلاتی از این قبیل وجود داشته که با وجود قانون‌های روشن اما دیده شده که جوازهایی از طریق دستگاه‌های اجرایی داده شده و برجی در حریم یا ساحل ساخته‌اند. 

محسنی اژه‌ای تاکید کرد: دستگاه قضایی باید فعال‌تر و به روزتر شود و علیرغم کمبود نیرو و امکانات با کار جهادی در این مقطع  تلاش کند که عدالت به صرف قضاوت در دادگاه منحصر نشود. 

قوای سه گانه مانع شکاف طبقاتی شوند

وی ادامه داد: قوه قضائیه، دولت و مجلس باید تلاش کنند که شکاف طبقاتی در کشور ایجاد نشود و اگر هر میزان شکاف ایجاد شده است، کم شود.

معاون اول قوه قضائیه گفت: یکی از وظایف مهم در گام دوم انقلاب این است که اجازه ندهیم شکاف طبقاتی در کشور ایجاد شود.

وی با بیان اینکه گام دوم انقلاب و  منشور رهبر معظم انقلاب نقشه‌ راه مشخص است گفت: ارتقای بینش سیاسی جمهوری اسلامی ایران و مردم از جمله اهداف این سند و مورد تاکید مقام معظم رهبری است که باید دنبال شود. 

معاون اول قوه قضائیه اظهار داشت: بینش سیاسی مردم در ۴۰ سال گذشته شگفت‌آور است و براساس همین بینش بسیاری از توطئه‌های دشمن خنثی شده اما به توجه به تاکید رهبری باید ارتقا یابد.

وی با اشاره به  ارتقای بینش سیاسی به عنوان یکی از سفارش‌ها  و دستورات مقام معظم رهبری در سند گام دوم انقلاب گفت: در این خصوص اولین بینش نسبت به ولایت و ولی فقیه باید کامل شود و اگر زاویه کوچکی اینجا داشتیم به سرنوشت افرادی که گرفتار شدند دچار خواهیم شد. 

وی اضافه کرد: مردم امروز از فشارهای دشمن در رنج هستند اما رنج بیشتر آنها از تبعیض است لذا اول به فعالان دستگاه قضا توصیه می‌کنیم که با وجود مشکلات به خاطر حق مردم و نظام از وقت خصوصی خود بگذریم و کارها را سریعتر، دقیق‌تر و به روزتر انجام دهیم چون مردم وقتی این روش کار را ببینند، امیدوار شده و فشارهای دشمن تاثیری نخواهد داشت. 

معاون اول قوه قضائیه با تاکید بر سرعت به روند پرونده‌های قضایی تصریح کرد: ممکن است در پرونده کشف مواد مخدر افراد دستگیر شده نفرات دست چندم باشند و باید به دنبال ریشه‌ها بگردیم اما این نباید مانع از روند رسیدگی شود و اگر حداکثر ظرف یک ماه حکم اجرا شود اثر آن بیشتر از پرونده‌ای است که سال‌ها روند رسیدگی آن طول می‌کشد و نهایت به اعدام می‌رسد. 
 

برقراری عدل از امت اسلامی انتظار می‌رود

وی همچنین با اشاره به در پیش بودن عید غدیر خم و دهه ولایت و امامت گفت: اسلام آخرین دین و قرآن آخرین کتاب هدایت برای انسان است لذا از این امت انتظار می‌رود که عدل را برقرار ‌کند و الگو همه موجودات در پیشگاه خدا معرفی ‌شود.

 معاون اول قوه قضائیه اظهار داشت: این امت نه اینکه امروز در این مقطع سرافراز است و به همه دنیا فخر می فروشد که علیرغم فشارهای ۴۰ ساله با تحریم‌ها، محاصره اقتصادی و اقدامات نظامی درونی و بیرونی یا جنگ روانی از تریبون‌های مختلف امروز جمهوری اسلامی از همه گذشته اش عزیزتر، مقتدرتر، سربلندتر، کلام آن نافذتر و عمل آن موثرتر بوده اما دشمن این نظام زبون تر و ضعیف تر است. 

وی عنوان کرد: بخشی از سرافرازی نظام جمهوری اسلامی مرهون بینش سیاسی جامعه است چرا که با دین باوری، بینش دین ناب و انتخاب نعمت تمام، این نظام کارساز می‌شود. 

محسنی اژه‌ای افزود: در صدر اسلام دشمنان و منافقان، انحصارطلبان و بدخواهان گمان می‌کردند این پیامبر هم مثل بقیه پیامبران می‌رود ولی روز به روز نفوذ اسلام بیشتر و گسترده‌تر شد مثل زمان اوایل انقلاب که دشمنان تصور داشتند بعد از حضرت امام می توانند کاری انجام دهند. 

وی گفت: اما نمی‌دانستند که خداوند جوری دیگر برنامه‌ریزی کرده که این مساله امامت و ولایت تمام شدنی نیست لذا اینجاست که باید با بینش سیاسی به تاریخ ملت و ریشه‌های اسلامی مراجعه کنیم و انحرافات را بشناسیم.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه دشمنان بعد از معرفی ولایت از سوی خداوند، مایوس شدند اظهار داشت: آنها نمی‌دانستند که خداوند وصی خود را تا روز قیامت ذخیره کرده است. 

وی با اشاره به اینکه تمام امامان معصوم همان راه وحی و وصیت پیامبر را پیمودند گفت: باید بیش از بیش به این موضوع توجه کنیم کسانی که معنای ولایت را درک کردند سعادت دنیا و آخرت نصیبشان شد.

محسنی اژه‌ای اضافه کرد: مشکل اساسی در طول قرن‌های گذشته اینجا است که از قوه تفکر درست استفاده نشده و گرنه براساس دلایل عقلی چه‌ کسی بهتر از امیرمومنان را می‌توان سراغ داشت.

وی گفت: اگر معرفی امام علی (ع) نبود چه بسا سایر ابلاغ‌ها هم اثر واقعی  نداشت و ابتر می‌ماند لذا این ریسمانی است که همه را می‌تواند به هم وصل کند.

وی ادامه داد: امروز در زمان غیبت، ولی امر نایب امام زمان است که ادامه دهنده آن راه است و اگر عزت دنیا و آخرت را می‌خواهیم و در مقابل استکبار جهانی می خواهیم ایستادگی کنیم و عدالت داشته باشیم باید حول همین محور قدم برداریم. 

معاون اول قوه قضاییه گفت: آینده‌نگری، دلسوزی و خیرخواهی نشان از آن دارد که امام و رهبری نایب امام زمان هستند و امروز مقام معظم رهبری نه تنها مساله ایران را به دوش دارد بلکه جهان اسلام را رهبری می کند. 

وی افزود: امروز رهبر ما فقط هدایت این امت را در این کشور برعهده ندارد بلکه مردم حزب الله لبنان و فلسطین و در اکناف جهان مسلمانانی که توجه کردند رهبر و فقیه خودشان را رهبر ایران می‌دانند که این نعمت بزرگی است. 

محسنی اژه‌ای اظهار داشت: نکند رهبر ما امروز خواسته‌ای داشته باشد و ما کم توجهی کنیم که اگر امروز به ندای رهبر گوش ندهیم و دل به جای دیگر ببندیم مدیون خواهیم بود. 

وی گفت: امام می‌گوید که به شیطان بزرگ نباید اعتماد کرد و مدیران و مسئولان همه وجود خود را در خدمت به مردم به کار گیرند، امروز باید به فرموده امام و رهبری به خدا اتکا داشت و یقین بدانیم که خدا مدافع این کشور خواهد بود لذا نباید از هیچ قدرت و کمبودی بترسیم. 

معاون اول قوه قضائیه عصر دیروز (یکشنبه) وارد بیرجند شد و امروز با حضور وی رئیس کل جدید دادگستری خراسان جنوبی معرفی می شود.

۹۸۹۳*۳۰۲۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.