مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه ظرفیت ضد سرطانی اسفناج بسیار بالا است، گفت: برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره و حلق، سرطان رحم و سرطان ریه بسیار موثر است.
گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار میروند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهرهبرداری صحیح از آن در عرصههای منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم میشود.
در حال حاضر در خراسان جنوبی 1500 گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد 800 گونه گیاهی مفید تولید میشود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایهگذاری شود.
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: اسفناج یک گیاه دارویی مفید بوده که مزیتهای فراوانی دارد.
وی با بیان اینکه طبیعت این گیاه معتدل است، افزود: برگ آن برای کاهش تب و ورم ریه و روده کوچک موثر است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: این گیاه برای رفع درد و ورم کبد مفید بوده و برگ اسفناج با جو پوست کنده و روغن بادام شیرین به صورت پخته شده در افراد گرم مزاج سرفههای خشک را برطرف میکند و افراد سردمزاج از پخته شده آن با گوشت پرنده چاق، برنج، زنجبیل، هل و دارچین میتوانند استفاده کنند.
پویان با اشاره به اینکه این گیاه برای درد گلو و ورم لوزهها مفید است، تصریح کرد: دمنوش دانه آن برای کاهش درد احشا( اعضای داخلی شکم) و درد قلب مفید است.
وی بیان کرد: عصاره اسفناج برای سنگ مثانه، ترشح بی اختیار ادرار و سوزش مجاری ادراری کاربرد دارد و ضماد برگ پخته شده آن برای تحلیل ورم حاصل از گزش حشرات و سر باز کردن دمل مفید است.
پویان با اشاره به اینکه ظرفیت ضد سرطانی اسفناج بسیار بالا است، یادآور شد: برای پیشگیری از سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره و حلق، سرطان رحم و سرطان ریه بسیار موثر است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: آش اسفناج همراه با گشنیز برای کاهش سردردهای گوارشی کاربرد دارد و پخته شده برگ آن با روغن بادام شیرین برای بیماری مالیخولیا نافع است.
انتهای پیام