مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه گل آن قی آور بوده، مجاری تنفسی و معده را پاک میکند، گفت: گرد سوخته ریشه آن خون ریزی را بند آورده و خضاب خوبی است.
گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار میروند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهرهبرداری صحیح از آن در عرصههای منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم میشود.
در حال حاضر در خراسان جنوبی 1500 گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد 800 گونه گیاهی مفید تولید میشود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایهگذاری شود.
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی و پژوهشگر گیاهان دارویی در گفت و گو با ایسنا منطقه خراسان جنوبی، گفت: گیاه دارویی ارغوان که به نامهای اکوان و یا زعید نیز شناخته میشود، طبیعت گرم متمایل به معتدل دارد.
وی با بیان اینکه در کشور چین از پوست و چوب آن برای درمان آبسه استفاده میشود، افزود: پوست ارغوان ضدعفونی کننده است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی با بیان اینکه مصرف گل آن اخلاط لزج را برطرف میکند، تصریح کرد: مصرف گل ارغوان برای صاف کردن صدا مفید است.
پویان با اشاره به اینکه گل آن قی آور بوده، مجاری تنفسی و معده را پاک میکند، تصریح کرد: گرد سوخته ریشه آن خون ریزی را بند آورده و خضاب خوبی است.
وی با بیان اینکه گرد سوخته ریشه ارغوان باعث رشد مژه و ابرو میشود، اظهار کرد: ارغوان در خاکهای آهکی پرقوت بهتر رشد میکند و در برابر خشکی مقاوم است و به تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد.
پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: برای زیاد کردن این درخت، بذر آن را فروردین در هوای آزاد میکارند، این درخت را از راه پیوند و قلمه زدن نیز زیاد میکنند.
پویان تصریح کرد: اوایل اردیبهشت، ارغوان تماشاییترین زمان خود را میگذراند،در این هنگام در حالی که شاخهها هنوز بدون برگ هستند، گلهای خوشهای و صورتی رنگش به حالت آویخته ظاهر میشوند و سپس برگهای سبز و قلبیشکل، آن شاخهها را زینت میبخشد.
وی یادآور شد: ارغوان برای کاشت در باغچههای بزرگ یا حاشیه کنار پیادهروها مناسب است، این درخت به نورِ فراوان آفتاب احتیاج دارد و آن را در محلهای کمنور نباید کاشت و در مناطق مرکزی کشور و در حاشیه کویر به آسانی میروید.
انتهای پیام